Pretpark de Julianatoren (dagje uit)

Voor wie mij volgt via social media zal vast hebben meegekregen dat ik deze week vakantie heb. Ons plan was eigenlijk om een midweek naar de kust te gaan. Maar aangezien de weersvoorspellingen voor deze week niet geweldig waren hebben we onze plannen toch maar omgegooid. Aan het strand zitten met regen, wind en kou is niet leuk, dus hebben we besloten om deze week leuke dagjes uit te plannen. We hebben met onze dochter al een aantal dierentuinen bezocht, dus vonden we een bezoekje aan een pretpark ook wel leuk. Maar waar ga je naartoe met een peuter van nog geen 3 jaar? Veel pretparken hebben attracties die niet geschikt zijn voor kleine kinderen, dus zijn de opties vrij beperkt. Op televisie zagen wij het spotje van pretpark de Julianatoren en dat schijnt leuk te zijn voor kinderen vanaf 2 jaar. Dit wilden we graag een keer proberen, dus gisteren zijn we naar pretpark de Julianatoren geweest.

De attracties

Pretpark de Julianatoren is geopend van april tot begin november. Het park bevat meer dan 60 attracties die geschikt zijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Nu zijn niet alle attracties even leuk voor kinderen van 2 jaar en ook niet voor kinderen van 12 jaar, maar ze hebben hier wel een goed evenwicht in gevonden. Voor onze dochter waren er een aantal attracties die nog wat te spannend waren zoals Jul’s Rollerskates (achtbaan), de muizenschommel, de tollende muis en de draaiende- en springende piraat. Maar in de meeste attracties kon ze zich prima vermaken. Wij konden als ouder ook in een aantal attracties, maar dit was soms wel wat lastig. De meeste attracties zijn echt gemaakt voor kleine kinderen en hier kun je je als ouder maar moeilijk in wurmen, zoals in de Helikopterbaan. Maar met een beetje behelpen lukte dit wel en had onze dochter de grootste lol. Niet alle attracties waren tegelijk in gebruik.

Pretpark de Julianatoren

Pretpark de Julianatoren

Het park is mooi aangelegd, goed onderhouden en netjes. Er staan veel prullenbakken langs de kant, er zijn voldoende gelegenheden om even te gaan zitten, voldoende sanitairvoorzieningen en je kunt veel verschillende soorten eten en drinken kopen. Achterin het park is een mooi picknickbos waar je je eigen meegenomen eten en drinken kunt nuttigen. Hier zijn ook verzamelplaatsen voor schoolreisjes en uitjes met grotere groepen. Verder loopt er veel personeel rond die ervoor zorgt dat volwassenen/kinderen zich aan de regels houden en attracties goed en veilig worden bediend.

Julianatoren-Plattegrond, Pretpark de Julianatoren

Bron: Julianatoren

De shows

Jul en Julia zijn de boegbeelden van pretpark de Julianatoren en zij openen en sluiten en het park met een leuke openings- en sluitingsshow. Verder heeft Julia een dansshow en Jul een cowboyshow. Dan is er vrijwel iedere dag in de circustent de show: Het Grote Sleutel Mysterie en Jul en Julia’s Piratenshow. Als laatste is er nog de show: Sterren uit het verleden.

Verder zijn er ook evenementen die steeds wisselen gedurende het seizoen. Zo zijn bijvoorbeeld op dit moment de Lief! vriendjes Fien en Teun te zien tot en met dinsdag 30 juni. In juli kun je genieten van de show van Woezel en Pip en in augustus kun je kennismaken met je favoriete sprookjesfiguren tijdens de AFAS sprookjesweken.

Show van Fien en Teun, pretpark de Julianatoren

Tickets

Een kaartje voor pretpark de Julianatoren bedraagt €21,95 voor bezoekers vanaf 2 jaar. Online zijn de kaartjes verkrijgbaar voor €19,95. Als je een heel seizoen van pretpark de Julianatoren wilt genieten dan kun je voor €230,- (online €220,-) een gezinsabonnement nemen. Met dit gezinsabonnement mag je 4 grootouders gratis meenemen naar het park, mag je gratis parkeren, krijg je online kortingsbonnen voor je vriendjes en vriendinnetjes en krijg je ook nog eens korting op diverse andere pretparken en dierentuinen.

Toegangskaarten pretpark de Julianatoren

Wij hebben ons in ieder geval goed vermaakt. Sommige attracties vond onze dochter zo leuk dat ze er wel 5 keer achter elkaar in wilde. Kinderen maken snel contact met elkaar en dat is als ouders erg leuk om te zien. Aan het einde van de middag zijn we naar de show van Fien en Teun geweest. Dit was een leuke show en duurde ook niet te lang. Na de show mocht ze nog op de foto met Fien en Teun. Ze heeft een hele leuke dag gehad en was doodmoe toen we vertrokken. Ze viel in de auto op weg naar huis ook direct in slaap. Dit is zeker weten een pretpark dat geschikt is voor kleine kinderen, dus ons zul je binnenkort nog wel eens terug zien in pretpark de Julianatoren!

Zijn jullie al eens naar pretpark de Julianatoren geweest en zo ja, wat vonden jullie ervan?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Pretpark de Julianatoren

1 Reactie op Pretpark de Julianatoren (dagje uit)

  1. Ik ben er als kind geweest, en vond het toen altijd erg leuk. Het is niet zo supergroot en dat vond ik wel fijn.
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge