Van babykamer tot kinderkamer

Wie mij volgt via social media had al gezien dat we bezig zijn geweest met ons project: “van babykamer tot kinderkamer”. Onze dochter was haar ledikantje aan het ontgroeien en daarom zijn we in de kerstvakantie rond gaan kijken voor een ander bed. We hebben er even over zitten te twijfelen om haar een peuterbed (70 x 150 cm) of een éénpersoonsbed (90 x 200 cm) te geven. Een peuterbed is wat kleiner en maakt de overstap van het ledikantje (60 x 120 cm) misschien wat makkelijker. Maar een peuterbed is niet heel veel groter dan een ledikantje, dus na een paar jaar zul je dan weer een nieuw bed en matras moeten aanschaffen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om toch  de overstap te maken naar een éénpersoonsbed.

Babykamer Lily, kinderkamer

Babykamer van onze dochter

De verbouwing

Onze dochter sliep tot dusver op onze kleinste slaapkamer. Nu ze wat groter wordt vindt ze het ook leuk om op haar kamer te kunnen spelen. Daarom hebben we ervoor gekozen om haar een grotere kamer te geven. Hiervoor hebben we een paar aanpassingen moeten doen. Deze kamer was onze studeerkamer, dus deze spullen en meubels moesten verwisseld worden. Op de studeerkamer hingen alleen verduisterende rolgordijnen, maar we vonden het voor een kinderkamer wel zo gezellig om er ook overgordijnen voor te hangen. Verder had deze kamer nog geen kleur, dus we hebben een pot roze muurverf uitgezocht. We hebben ervoor gekozen om maar 1 muur roze te maken, omdat we een compleet roze kamer te druk vonden.

Klussen kinderkamer

Pot muurverf voor de kinderkamer

Welk kinderbed hebben wij gekozen?

Ik had jullie een tijdje geleden al wat inspiratie voor verschillende kinderbedden gegeven. Deze kinderenbedden had ik gevonden bij de Goedkoopste kinderbedden. Hier hebben wij het bed voor onze dochter ook gekocht. Het bed is het “pronkstuk” van haar kamer geworden. We hebben namelijk gekozen voor een halfhoogslaper met glijbaan met bijbehorende tunnel en een boekenplank met twee lagen. De lattenbodem en het matras hadden wij zelf nog, maar deze kun je eventueel ook bestellen bij de Goedkoopste kinderbedden. De bedden worden gratis thuisbezorgd en de levertijd is ongeveer 3 tot 5 werkdagen. Mocht je krap bij kas zitten en toch zo’n bed willen aanschaffen dan kan dit ook op afbetaling. Dit is tegen een aantrekkelijke rente en een stuk lager als bijvoorbeeld de rente die je bij Wehkamp betaald (Let op! Geld lenen kost geld).

Voorbeeld halfhoogslaper, kinderkamer

Voorbeeld van de halfhoogslaper

Het kinderbed in elkaar zetten

We kregen drie grote dozen thuisbezorgd. Alles was netjes verpakt. We hebben eerst alles uitgepakt en bekeken. De handleiding van het bed was niet heel uitgebreid, dus je had wel wat ruimtelijk inzicht nodig om het bed in elkaar te zetten. Het bed komt van een Duitse fabrikant, dus de handleiding was ook in het Duits. Een tip voor de makers van het bed is om alle planken/poten van te voren te merken met een sticker. Hierdoor is het veel gemakkelijker om het bed in elkaar te zetten. Nu moesten we eerst goed uitzoeken wat de verschillen waren tussen alle planken/poten. Uiteindelijk is het wel gelukt en zit het goed en stevig in elkaar, maar het was niet heel gemakkelijk. De tunnel en de boekenplank waren wel gemakkelijk in elkaar te zetten, maar deze hadden ook niet zoveel onderdelen. Als laatste nog een tip: op de handleiding van het bed stond aangegeven dat dit bed eigenlijk pas geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit staat niet op de website. Nu kun je zelf ook wel bedenken dat een kind uit dit bed zou kunnen vallen. Door de tunnel beperk je dit risico wel, maar je moet natuurlijk zelf goed inschatten of je kind hier aan toe is. Wij hebben de risico’s tot vallen nog verder beperkt door het bed tegen de muur te zetten en een zitzak onder bed te leggen.

De overstap van babykamer naar kinderkamer

Onze dochter heeft vaak wat moeite met grote veranderingen. We hebben haar eerst duidelijk verteld wat we van plan waren en haar zoveel mogelijk betrokken bij de nieuwe spullen die we hebben gekocht. Toen haar kamer af was hebben we eerst haar ledikantje een aantal dagen in haar nieuwe kamer gezet. Zo kon ze eerst in haar vertrouwde bedje wennen aan haar nieuwe kamer. Daarna hebben we het grote matras op haar kamer gelegd en heeft ze een aantal dagen kunnen wennen aan de grootte van een éénpersoonsbed. Ze kon dus nu ook voor het eerst zelf haar bed uit. We waren bang dat ze steeds uit bed zou komen en in een hoekje op de grond in slaap zou vallen, maar dit viel ons 100% mee. Toen ze na een aantal dagen gewend was aan het grote bed hebben we de halfhoogslaper opgebouwd.

Hoe bevalt de nieuwe kinderkamer?

Haar nieuwe kinderkamer is een groot succes! We gaan tegenwoordig een half uur eerder naar boven zodat ze eerst nog op haar kamer kan spelen. Het glijden uit haar bed vindt ze helemaal geweldig. We hebben wel een kussen voor de opening van de glijbaan gelegd, zodat er niet in haar slaap af kan glijden. Ze klimt ook niet uit zichzelf uit haar bed. Voor ons is de keuze voor een nieuw bed en nieuwe kinderkamer erg goed uitgepakt en we hebben er allemaal veel plezier van! Ik hoop dat ze nog vele jaren lekker zal slapen in haar mooie bed.

Impressie van de kinderkamer:

Collage kinderkamer

Wat vinden jullie van de kinderkamer van onze dochter? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Goedkoopste kinderbedden

3 Reacties op Van babykamer tot kinderkamer

  1. Ik vind het een mooie kamer geworden!
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

  2. Het is de halfhoogslaper geworden dus, mooi hoor! En die glijbaan vindt ze vast ook leuk, al vraag ik me af hoe dat gaat met een slaperig hoofdje, haha.
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge