Over mij

Foto website Ouderwijsheid

Ik ben Nanka, 31 jaar en de trotse moeder van een prachtige dochter en zoon, een koningswens. Zij is geboren in juli 2012 en hij is geboren in december 2015. Samen met mijn man ben ik alweer ruim 9,5 jaar gelukkig samen en genieten we iedere dag van ons mooie gezinnetje.

Ik ben van beroep leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb een aantal jaren gewerkt als invalleerkracht op verschillende basisscholen, maar helaas is er in mijn regio geen vaste baan als leerkracht te vinden. Ik werk nu een aantal jaar als gastouder. Ik heb het altijd al geweldig gevonden om met kinderen te werken, dus ik wilde ook graag moeder worden. Het moederschap is voor mij niet te combineren met het invalwerk als leerkracht. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn dochter de eerste jaren zelf op te voeden en daarbij thuis als gastouder te gaan werken.

Ik heb dus redelijk wat ervaring met het opvoeden van kinderen vanuit verschillenden perspectieven, maar ik loop vooral als moeder ook regelmatig tegen dingen aan. Om leerkracht te worden volg je een jarenlange studie, maar voor het moederschap wordt je meteen in het diepe gegooid. Je kunt natuurlijk altijd een beroep doen op je (schoon-)moeder, maar ieder kind is uniek, dus loop je ook altijd weer tegen andere dingen aan. Nu kun je natuurlijk een boek gaan lezen als je ergens tegenaan loopt, het consultatiebureau bellen of je kunt eens op internet gaan zoeken. Maar volgens mij hebben ouders door hun ervaringen bij het opvoeden, zelf ook veel kennis opgedaan.

Door de kennis en ervaringen van ouders met elkaar te delen, kunnen we elkaar gemakkelijk helpen. Maar soms is het gewoon ook fijn om even je verhaal kwijt te kunnen of om te lezen dat je niet de enige bent met een probleem in de opvoeding. Verder wil ik mijn ervaringen en dilemma’s als moeder, maar ook als gastouder graag met jullie delen. Veel leesplezier op Ouderwijsheid!

parenting