Cas de Ranger in de Julianatoren

Afgelopen maandag waren wij op bezoek in de Julianatoren voor de premiere van Cas de Ranger LIVE & Experiece. Hier wil ik jullie graag meer over vertellen, want wij hebben genoten van deze leuke dag! Ik had onze dochter van te voren niet verteld dat we naar de Julianatoren gingen. We hebben hier bewust voor gekozen, omdat onze dochter zich zo verheugd op leuke dingen dat ze hierdoor ook slecht slaapt. We zaten maandag op tijd in de auto en tijdens het lezen van borden ontdekte ze dat we naar de Julianatoren reden. Dit vond ze geweldig!

Cas de Ranger

Cas is een avontuurlijke onderzoeker. Hij neemt kinderen en hun ouders mee op ontdekkingsreis door de natuur en verteld hen alles over dieren, planten en bomen. Cas zal te zien zijn in zijn eigen YouTube serie waarin hij vragen over de natuur beantwoord van kinderen. Daarnaast zal hij in zijn show op het pretpark iedereen klaarstomen voor de Experience.

We kregen bij de ingang een leuke goodiebag van Cas de Ranger en hierin zat onder andere een leuke pet, die ze meteen op kon zetten. Achterin het park in het picknickbos, is de showheuvel van Cas de Ranger. In een interactieve show stoomt Cas zijn bezoekers klaar om op avontuur te gaan. Kinderen die graag buiten zijn, zullen dit erg leuk vinden en er ook nog eens wat van leren. Na de show kun je de experiece gaan beleven. Dit is een wandelroute door het bos waarin de kinderen vragen moeten beantwoorden en ondertussen van alles kunnen gaan ontdekken over planten en dieren op de veluwe. Zo komen ze bijvoorbeeld de enige openlucht mierenboerderij van Europa tegen en een groot insectenhotel.

Onze ervaring

De kinderen mochten plaats nemen op houten boomstammetjes. Meneer Kaasgaaf opende de show door Cas de Ranger te roepen samen met de kinderen. Cas is een vlotte jongen die de kinderen meteen op een leuke manier weet te boeien. Hij betrekt de kinderen bij de show door ze vragen te stellen en ze uit te dagen deel te nemen aan leuke activieteiten. De kinderen die naar voren mochten komen konden een Cas de Ranger button verdienen. Aan het einde van de show zong Cas zijn lied samen met de kinderen en iedereen deed vrolijk mee met de bewegingen. Daarna werd de experience officieel geopend. Je volgt de route en komt vanzelf mooie houten beelden tegen en borden met vragen en informatie. Door de borden te lezen en de opdrachten uit te voeren kom je aan de antwoorden. Bij iedere vraag krijg je een letter en deze letters vormen samen een woord. Aan het einde van de route kun je dit woord invullen op een zuil en je mailadres achterlaten. In je mailbox ontvang je dan een diploma een filmpje van Cas dat je het goed hebt gedaan. Echt ontzettend leuk voor de kinderen.

Cas de Ranger

Onze conclusie over Cas de Ranger

De Cas de Ranger experience is leuk voor iedereen, maar sluit het beste aan bij kinderen vanaf 4 jaar. Als kinderen al kunnen lezen, zoals onze dochter maakt dit het nog leuker, want dan kunnen ze zelf op zoek naar de antwoorden in de tekst. Ik vond het erg leuk om te zien hoe onze dochter aan het speuren was naar antwoorden en genoot van alles wat ze zag. Ze kan smullen van nieuwe dingen om te leren, dus wij vinden het een geslaagde toevoeging aan de Julianatoren. Onze zoon is niet mee geweest naar Cas de Ranger, omdat het bospad wat lastiger te begaan is met de buggy. Hij vermaakte zich goed met papa in de attracties.

Het pretpark

Helaas was het weer vandaag niet al te best, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Op de momenten dat het heel hard regende zijn we even wat gaan drinken of eten en hier heb je verschillende mogelijkheden voor in de Julianatoren. Als het even droog was konden de kids genieten van de leuke attracties zoals de dino’s, de olifantjes, de botsauto’s, de safari, de helicopters en de bootjes. Ook kon je even schuilen bij de parkshow die worden gegeven in het theater. Onze zoon die al wel vaker mee was geweest, maar nu alles echt bewust beleefde, genoot ook. Hij was vooral erg onder de indruk van de ‘muizen’ en deed vrolijk mee bij het sluitingslied van Jul en Julia. Het was een geslaagd dagje uit in de meivakantie!

Cas de Ranger

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Julianatoren

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge