Kneipp Nature Kids (review)

Kneipp Nature Kids

Badderen en/of douchen is noodzakelijk, maar ik kan me voorstellen dat niet ieder kind dit even leuk vindt. Gelukkig gaat onze dochter met veel plezier in bad. We trekken hier dan ook altijd wat meer tijd voor uit, zodat ze ook nog even lekker kan spelen en ontspannen. Alleen heeft onze dochter wel een gevoelige huid, dus moeten we goed kijken wat geschikt is voor haar droge huid.

Kneipp is een merk dat ik vroeger veel heb gebruikt voor mijn gevoelige huid. Ik was dan ook erg benieuwd hoe de producten voor kinderen zouden bevallen. Ten eerste moet ik zeggen dat ze er al erg leuk uitzien door de verschillende kleurtjes. Voor de meisjes is er gekozen voor prinsessen en voor de jongens voor draken. Ik kan het alleen beoordelen voor de meisjes, maar mijn dochter vindt prinsessen ontzettend leuk. Toen de Kneipp Nature Kids producten binnen kwamen heeft ze eerst al een tijdje met de verpakkingen gespeeld, omdat ze deze er zo leuk uit vond zien.

Kneipp Nature Kids

Kneipp Nature Kids producten zijn geschikt voor peuters en kleuters vanaf 3 jaar. Ze bevatten natuurlijke ingrediënten zoals framboos, drakenfruit, lavendel, teunisbloem en jojobaolie. Doordat deze ingrediënten zoet ruiken spreekt het de meeste kinderen ook meteen aan. Ze prikken niet in de ogen, wat erg fijn is bij het wassen van de haren. Wat papa’s en mama’s dan weer fijn vinden is dat het dermatologisch is getest en geen zeep, siliconen en conserveringsmiddelen zoals parabenen bevat.

Onze ervaring met Kneipp

Wij mochten van Kneipp de volgende producten uitproberen:

  • Kneipp Nature Kids Drakenkracht toverbad (€1,59)
  • Kneipp Nature Kids Prinsessen shampoo & douche (€4,99)

De Drakenkracht toverbad bevat 2 kleuren badzout (40 gr). Je kunt deze kleuren mixen als een tovenaar. We hebben eerst het gele badzout toegevoegd en daarna het blauwe. Dit werd samen natuurlijk groen. Onze dochter vond het geweldig om te zien en het rook ook nog eens erg lekker door het drakenfruitextract. Deze heerlijke vrucht werkt hydraterend en verzachtend.

Kneipp Nature Kids

Van beneden naar boven zie je hoe het langzaam groen wordt

De prinsessen shampoo & douche bevat 200 ml shampoo gecombineerd met douchecrème. Door de ingrediënten framboos en calendula ruikt het heerlijk zoet en voelde onze dochter zich een echte prinses. De shampoo belooft niet te prikken in de ogen. Dit hebben we niet getest, want haren wassen lukt alleen goed als we haar beloven dat er niets in haar ogen komt. Ze houdt haar hoofd al goed naar achteren, dus het haren wassen gaat dan erg goed. Verder belooft het ook geen klitten en hier ben ik meestal wat sceptisch over. Maar het resultaat verbaasde mij echt. Na het wassen was haar haar echt heerlijk zacht, fris en gemakkelijk door te kammen. Echt heel fijn. Onze dochter ging na dit heerlijke bad als een echte prinses naar bed!

Kneipp Nature kids

Links boven met shampoo, rechts onder schoon en gekamd

De lijn Kneipp Nature Kids bevat verder nog de producten:

  1. Droomreis badschuim (250 ml,  €4,99)
  2. Prinsessen badschuim (40 gr, €1,59)
  3. Badolie thijm en munt (100 ml, €8,99)
  4. Drakenkracht shampoo & douche (200 ml, €4,99)

Kneipp Nature Kids

Hebben jullie ervaringen met Kneipp Nature Kids? Welke producten spreken je het meeste aan?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kneipp

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge