Kindermeubels en educatief speelgoed

De zomervakantie is nu echt afgelopen en alle kinderen gaan weer naar school. Nu heb ik zelf nog geen kinderen die naar school gaan, maar het leek mij wel goed om al langzaam toe te gaan werken naar de peuterspeelzaal. Mijn dochter is in juli 2 jaar geworden en mag in januari 2015 naar de peuterspeelzaal. Ik ben zelf afgestudeerd als leerkracht en hierdoor vind ik het belangrijk dat er niet zomaar met speelgoed gespeeld word. Ik kies het speelgoed zorgvuldig uit en zorg dat de kinderen voldoende uitdaging hebben. Daarom vond ik dat het tijd werd om wat nieuwe kindermeubels en educatief speelgoed aan te schaffen om zo de kinderen weer wat nieuwe uitdagingen te kunnen geven. Wil je weten wat ik heb gevonden?

Webwinkel IkenIk.nl

Ik ben op het internet op zoek gegaan naar kindermeubels en educatief speelgoed. In mijn zoektocht kwam ik webwinkel IKenIK.nl tegen. Een uitgebreide webwinkel waar je van alles kan vinden voor je baby tot aan tiener en wat leuke dingen voor mama zelf. Van een grote collectie baby en kinderkamer accessoires, kinderkamer inrichting, kinderkamer meubilair, textiel, beddengoed, behang, muurstickers, kinderkleding, kraamcadeaus en speelgoed. Heerlijk om er even goed rond te snuffelen. Ik kwam er een aantal spullen tegen die we goed konden gebruiken om de woonkamer anders in te richten voor de kinderen.

Kidkraft boekenrek, ikenik, kindermeubels en educatief speelgoedKindermeubels voor in de woonkamer

Mijn voornemen was om een leeshoekje in de woonkamer te gaan maken. Lezen is natuurlijk erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Nu onze dochter 2 is wil ze steeds vaker zelf boekjes gaan lezen en bekijken. Ook ons oppaskindje vind het leuk om zelf boekjes door te bladeren. Bij IKenIK.nl vond ik van het merk Kidkraft een boekenrek. Dit boekenrek is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik heb gekozen voor roomwit, omdat het anders wat druk wordt qua kleuren in de woonkamer. Het boekenrek is stevig van de buitenkant, maar van binnen is hij bekleed met stof. Zo kunnen de kinderen de boeken niet makkelijk beschadigen bij het erin en eruit halen. In de webwinkel vond ik nog twee educatieve boekjes die ik meteen in het boekenrek kon doen.

Lizzy, van rups tot vlinder, ikenik, kindermeubels en educatief speelgoedLizzy en de egel, ikenik, kindermeubels en educatief speelgoed

Kidkraft tafel met 2 stoeltjes, ikenik, kindermeubels en educatief speelgoed

 

 

 

 

Verder hebben wij in de woonkamer een stoeltje en een krukje staan, maar hier zitten de kinderen meestal op als ze televisie kijken aan de salontafel. Ik vond het wel tijd worden voor een tafeltje met stoeltjes waaraan zelf kunnen werken, lezen en spelen. Van het merk Kidkraft vond ik ook een handig tafeltje met 2 stoeltjes met opbergmogelijkheden. Onderin de tafel hangen namelijk vier handige opbergbakken. Hierdoor heb ik meteen weer wat meer ruimte in de playpen.

Het spelen en werken aan een eigen tafeltje is pas echt aan de orde op de basisschool, maar het kan zeker geen kwaad om de kinderen hier langzaam aan te laten wennen.

Educatief speelgoed

Om samen aan het tafeltje te kunnen spelen ben ik op zoek gegaan naar een uitdagend spelletje. Het merk Janod verkoopt voornamelijk houten speelgoed en hier zijn wij dol op. Lekker degelijk en ze moeten zichzelf ermee kunnen vermaken. Ik vond de Janod puzzel en magnetisch visspel, geschikt vanaf 18 maanden. Met dit spel kan je kind leren puzzelen, de kleuren oefenen en met het hengelen kunnen ze de hand-oog coördinatie stimuleren. De puzzel vinden ze erg leuk.

Janod puzzel, ikenik, kindermeubels en educatief speelgoedSpelen met de puzzel, ikenik, kindermeubels en educatief speelgoed

 

 

 

 

 

 

De educatieve boekjes “Lizzy, van rups tot vlinder” en “Lizzy, en de egel” zijn erg handzaam en leuk om samen met je kind te lezen. Ik vond het niet handig om ze er alleen mee te laten spelen, omdat ze dunne papieren bladzijden hebben. Dat is natuurlijk zo kapot, daarom lezen we ze alleen samen. Beide boekjes bevatten veel leerelementen. Het boekje over de vlinder is extra leuk in de lente en zomer en het boekje over de egel is extra leuk in de herfst en winter.

Lizzy, ikenik, kindermeubels en educatief speelgoed Lizzy, ikenik, kindermeubels en educatief speelgoed

 

 

 

 

 

Met deze nieuwe kindermeubels en educatief speelgoed hebben we onze woonkamer voor de kinderen weer lekker aangepast. Het is belangrijk om zo nu en dan wat afwisseling en variatie te brengen in de speelomgeving. Haal af en toe wat weg of zet alles eens op een andere plaats. Kijk af en toe ook eens kritisch naar het speelgoed van je kind. Zijn er dingen bij waar ze inmiddels te oud voor zijn of niet meer mee spelen? Haal het dan weg en koop er zo nu en dan eens iets anders voor terug. Samen met het kinderkeukentje en een krat met Duplo en Playmobile kunnen de kinderen zich nu weer goed vermaken in de playpen.

Playpen, ikenik, kindermeubels en educatief speelgoed

Leuke weetjes over IKenIK.nl

Als je bestelling boven de €50,- bedraagt, wordt alles gratis thuisbezorgd. Bestel je voor 15:00 uur en alles is op voorraad dan heb je het de volgende dag al in huis. Mocht dit niet zo zijn dan is het er binnen 1 tot 3 werkdagen. Verder word je beloond met stapelkorting tot maar liefst 12,5%:

  • Bij een bestelling vanaf € 75,- ontvangt u 5% korting
  • Bij een bestelling vanaf € 125,- ontvangt u 7,5% korting
  • Bij een bestelling vanaf € 250,- ontvangt u 12,5% korting

Ben je nog op zoek naar een leuk kraamcadeau, dan zou ik hier zeker even gaan kijken. Je kunt er losse artikelen vinden, maar je kunt ook in verschillende prijsklassen een kraampakket bestellen voor een jongen, een meisje, of geschikt voor beiden. Mocht je niet kunnen kiezen, dan is een cadeaubon van IKenIK altijd een leuke optie.

IKenIK is in 2013 bekroond met de Thuiswinkel Award 2013 in de categorie Baby en Kind. Een teken dat mensen erg tevreden zijn over deze webwinkel, net als wij.

Wat vind jij van onze kindermeubels en educatief speelgoed? Hebben jullie al ervaringen met de webwinkel IKenIK.nl?

(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met IKenIK.nl)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge