Houten speelgoed: chunky puzzel

Waarom de houten chunky puzzel?

Onze dochter is erg leergierig en het viel me op dat ze de laatste tijd wat uitdaging miste. Daarom zijn we eens op zoek gegaan naar leerzaam houten speelgoed. Nu zijn we gecharmeerd van houten speelgoed, omdat het er vaak leuk uit ziet en kinderen zich er zelf mee moeten kunnen vermaken. Veel speelgoed heeft tegenwoordig geluidjes en muziekjes, maar dit is vaak erg druk speelgoed. Onze dochter is snel geprikkeld en als er dan steeds geluidjes te horen zijn wordt zij soms extra druk. Daarom gaat onze voorkeur uit naar houten speelgoed.

Na veel bezoekjes aan verschillende speelgoedwinkels vonden wij de Boerderij puzzel van Melissa en Doug. De puzzel bestaat uit 8 stukken die gemakkelijk vast te houden zijn. Onder elk puzzelstuk staat een gekleurde afbeelding en ieder puzzelstuk kun je rechtop zetten, waardoor je er ook zo mee kunt spelen. De puzzel stimuleert de hand-oogcoördinatie, de fijne motoriek en het stimuleert de creativiteit. De puzzel is geschikt vanaf 2 jaar, maar mijn dochter is 1,5 jaar en maakt de puzzel met gemak dus hij is zeker ook wel geschikt voor jongere kinderen.

Welke leerzame activiteiten kunt u nog meer met deze houten chunky puzzel doen?

  • Vraag aan je kind om de puzzelstukken op een rij te leggen en tel ze samen hardop. Bespreek met je kind de kleuren van de dieren. Welke dieren hebben kleuren met elkaar gemeen? Hoeveel verschillende kleuren heeft het dier?
  • Maak het geluid van een dier en vraag aan je kind of hij het goede dier aan wil wijzen. Noem daarna nog even hoe het dier heet.
  • Leg 3 of 4 puzzelstukken op een rij. Vraag aan je kind of hij deze stukjes goed wil bekijken. Daarna vraag je of hij zijn ogen wil sluiten en jij haalt een stukje weg. Kan je kind benoemen welk stukje jij hebt weggehaald? Om het moeilijker te maken kun je meer stukjes gebruiken.
  • Als alles stukjes op de puzzel liggen kun je vragen of je kind een simpel verhaaltje kan verzinnen met de dieren op de boerderij. Bijvoorbeeld: “Wat zouden de dieren gaan doen in de vijver?” of “Wie van de dieren zou als eerste naar de schuur gaan om te gaan slapen?

De houten chunky puzzel is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €11,99. Er zijn verschillende thema’s zoals: huisdieren, piraten avontuur, bouw, dinosaurussen en auto’s.

Wat vinden jullie van deze houten puzzel? Zou het iets zijn voor je zoon of dochter?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge