Speelgoed: Kinderkeukentje

Onze dochter is alweer 2 jaar geworden. Wat vliegt de tijd toch! Ik kan me nog goed herinneren dat ze net op mijn buik werd gelegd en nu wil ze vaak al niet eens op meer schoot komen zitten. Ze is een echte grote meid aan het worden. Ze vindt het leuk om rokjes en jurkjes te dragen. Ze is geïnteresseerd als ik me aan het opmaken ben en ze wil ook graag sieraden dragen. Echt leuk om die ontwikkeling te zien. Alles wat ik als moeder doe vindt ze interessant. Als ik aan het stofzuigen ben, wil zij dit het liefste ook doen. Als ik aan het koken ben, wil ze het liefst ook helpen. Nu leek het mij leuk om haar een eigen kinderkeukentje te geven. Hier hebben we voor haar verjaardag voor gekeken, maar alle keukentjes zijn pas geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar vanwege kleine onderdelen. Aangezien ik ook gastouder ben kan dit dus helaas niet. Toch heb ik er een goede oplossing voor gevonden. Wil je weten wat?

Shoppen voor maar €15,- bij drie winkels:

KinderkeukentjeKruidvat

Onze dochter had voor haar verjaardag een envelopje met €15,- gekregen en daar konden wij zelf iets voor kopen. Een leuke uitdaging vond ik, want ze had natuurlijk al het nodige gekregen. Tijdens het shoppen kwam ik bij het Kruidvat iets leuks tegen. Een ‘Pop It-Up’ kinderkeukentje. Het is eigenlijk een opbergspeelmand van 34 x 34 x 79 cm. Je kunt er dus van alles in opbergen, maar van de buitenkant ziet er het eruit als een leuk keukentje. Doordat alles erop geprint is heb je dus geen last van kleine onderdelen. Dit  kinderkeukentje was afgeprijsd voor maar €5,-.

Kinderkeukentje

Albert Heijn

Bij een kinderkeukentje horen ook pannetjes. Toevallig had ik al eens gezien dat een collega-blogger  leuke pannetjes van plastic had gevonden bij de Albert Heijn. Hier ben ik ook naar opzoek gegaan en ik heb ze gevonden. Voor maar €5,- had ik vier leuke pannetjes van plastic. Precies wat ik zocht, omdat ik bang ben dat de kinderen met metalen pannetjes op dingen gaan slaan of meubels beschadigen. Ik weet niet zeker of deze pannetjes overal verkrijgbaar zijn, want ik heb ze bij een XL filiaal gekocht. Mocht je ze niet kunnen vinden bij jou in de buurt, dan kun je ze wel online bestellen. Je kunt er verder een keukengerei-set, een koks-outfit, een bakset en andere leuke dingen vinden.

 KinderkeukentjeDille & Kamille

De laatste €5,- heb ik uitgegeven bij de winkel Dille & Kamille. Een ontzettend leuke winkel waar je veel verschillende spullen kan kopen. Je vindt er vooral veel spullen voor in de keuken, maar ook dingen voor in de badkamer, woonkamer, schrijfwaren en leuke cadeau-ideeën. Ze verkopen ook speelgoed voor kinderen, voornamelijk van hout. Ik was op zoek naar een paar accessoires voor in ons kinderkeukentje. Voor de laatste €5,- kocht ik drie kleine houten pollepels, een kleine garde en een klein ovenwandje. Je kunt er nog veel meer leuke dingen kopen om te bakken en koken met kinderen.

Zo heb ik voor €15,- een erg leuk kinderkeukentje kunnen kopen die ook geschikt is voor kinderen die jonger zijn dan 3 jaar. Zo kan onze dochter zelf haar eigen maaltje gaan koken als mama druk is in de keuken. Qua kleuren past het toevallig erg leuk bij elkaar en het kan zowel gebruikt worden voor jongens als voor meisjes. Leuk om mee te spelen, handig om dingen in op te bergen en ook gemakkelijk weer op te ruimen als ze het niet leuk meer vinden. Mijn missie is geslaagd!

Kinderkeukentje Wil jouw kleintje je ook graag helpen in de keuken? Zou dit kinderkeukentje bij jullie thuis een goed idee zijn?

1 Reactie op Speelgoed: Kinderkeukentje

  1. Wat grappig zo’n pop-up keukentje! Dat had ik niet verwacht van de Kruidvat!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge