Kinderboeken met liedjes en meer

Vandaag laat ik je twee leuke kinderboeken met liedjes zien. Bieden boeken zijn toevallig gemaakt met bekende Nederlanders. Het boek Dierendorpje in Rep en Roep is gemaakt in samenwerking met Kim Lian van der Meij en het boek 2 Kleine Kleutertjes is gemaakt in samenwerking met Monique Smit. Het leuke van deze kinderboeken met liedjes is dat je er als kind, maar ook als ouder wat aan hebt.

Dierendorpje, Kinderboeken met liedjes

Wij kwamen Kim Lian van der Meij tegen op de Negenmaandenbeurs

Dierendorpje in rep en roer 2

Dierendorpje in rep en roer (€14,95) is alweer het tweede boek van Kim Lian van der Meij en kinderboekenschrijfster Gitte Spee. De dieren in het Dierendorpje hebben allemaal hun eigen herkenbare problemen. In het boek staan 8 verschillende verhaaltjes. De verhaaltjes zijn geschreven op rijm en ik vind dat persoonlijk erg leuk voorlezen. Daarnaast heeft dit boek ontzettend leuke tekeningen, gemaakt door Gitte Spee. Hierdoor spreekt het de kinderen meteen aan en krijgen ze ook een beeld bij de verhaaltjes. De verhaaltjes zijn verteld en ingezongen op cd door Kim Lian van der Meij. Het zijn rustige en gezellige liedjes om te draaien op de achtergrond, maar ook erg leuk om te luisteren tijdens een langere autorit. Wie af en toe KRO Kindertijd kijkt, is het vast al opgevallen dat de liedjes van Dierendorpje hier ook te zien zijn. De liedjes zijn in samenwerking met het programma bewerkt tot korte animaties van ongeveer anderhalve minuut. Onze dochter vindt het jammer dat de filmpjes niet langer duren, want zij vindt ze erg leuk!

Illustratie Dierendorpje in rep en roer, Kinderboeken met liedjes

Illustratie uit Dierendorpje in rep en roer

2 Kleine Kleutertjes

2 Kleine Kleutertjes (€9,95) is een kinderboek geschreven door Jan Smit en de kinderliedjes op de cd zijn ingezongen door zijn zus Monique Smit. In het boek staan 15 verschillende verhaaltjes. De meeste verhaaltjes zijn op rijm. De onderwerpen van de verhaaltjes/liedjes zijn heel divers. De seizoenen, het weer, eten, dieren, spelen, het komt allemaal aan bod. Ook hier kunt je weer met de kinderen de verhaaltjes in het boek lezen en de plaatjes bekijken, of de cd opzetten om de liedjes te beluisteren.

Naast het leuke boek en de cd kun je de liedjes nu ook horen en zien op de televisie. Elke schooldag kun je om 9:50 bij Telekids kijken en luisteren naar deze leerzame liedjes. Mocht je er helemaal geen genoeg van kunnen krijgen dan kun je sinds februari van dit jaar 2 Kleine Kleuters ook komen bewonderen in het theater. “In het theater komen de 2 Kleine Kleutertjes op heel bijzondere wijze tot leven. Samen met Monique beleven zij een sprookjesachtig avontuur, waarin de meeste liedjes van de cd een verrassende vertolking krijgen. Eén ding staan vast: kleuters en peuters zullen hier uitzonderlijk veel plezier aan beleven!”  De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Kijk hier of deze voorstelling ook bij jullie in de buurt komt. Mocht de voorstelling voor jullie geen optie zijn dan is er nog de DVD van 2 Kleine Kleuterjes. Deze is vanaf 5 juni beschikbaar en nu alvast te reserveren, inclusief een leuk puzzelboek!

2 Kleine Kleutertjes, Kinderboeken met liedjes

Illustratie uit 2 Kleine Kleutertjes

Wat vinden wij van deze kinderboeken met liedjes?

Beiden boeken en cd’s zijn echt leuk om in huis te hebben. Zeker als gastouder vind ik het leuk om regelmatig aandacht te besteden aan verhaaltjes en liedjes en bij deze boeken kan ik het gemakkelijk combineren. Ik vind zelf dat het boek Dierendorpje in rep en roer iets meer gericht is op de verhaaltjes. Het boek 2 Kleine Kleutertjes vind ik vooral handig om de tekst mee te kunnen zingen, maar iets minder geschikt om echt voor te lezen als verhaaltje. Toch hebben beiden boeken een versterkende werking als je het boek en de cd samen gebruikt. De kinderen kunnen dan aan de hand van de plaatjes een nog beter beeld krijgen van wat er verteld en gezongen wordt. Beiden boeken hebben ook leuke illustraties.

Weet jij nog een leuke kinderboeken met liedjes voor ons? Heb je ervaring met één van de twee boeken?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge