Persoonlijke update: de bevalling en geboorte

Bij deze wil ik jullie eerst een heel gelukkig 2016 toewensen! De drukke decembermaand is weer achter de rug en zoals jullie misschien wel via social media hebben meegekregen zijn wij op 4 december de trotse ouders geworden van onze zoon Kyan. Alles gaat goed met hem en we zijn dolblij met ons gezinnetje. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de afgelopen weken best pittig waren. De feestdagen, de kraamvisite, het wennen aan elkaar, weinig slaap, mijn herstel na de zwangerschap en mijn gezondheid die het laat afweten maken het soms best zwaar. Maar als je dan een heerlijk ventje in je armen hebt, maakt dit gelukkig alles goed.

De laatste loodjes

De laatste weken van mijn zwangerschap zijn heel snel gegaan. Uiteindelijk heb ik maar 3 weken verlof gehad en die zijn omgevlogen. In week 35 werd ik compleet verrast door mijn babyshower. Die vond ik ontzettend leuk, omdat ik dit bij mijn vorige zwangerschap niet heb gehad. We hebben een hele gezellig middag gehad en ik ben lekker verwend.

Verder heeft mijn man een gipsafdruk gemaakt van mijn buik met 36 weken. Deze gaat hij nog beschilderen nu we weten dat het een jongetje is. Ook hebben we een zwangerschapshoot gehad, die prachtige foto’s heeft opgeleverd. Het is mijn laatste zwangerschap geweest, dus deze foto’s zijn heel waardevol voor ons.

De laatste loodjes, bevalling en geboorte

Ook ben ik samen met mijn man en dochter nog naar het Fisher Price persevent in Amsterdam geweest. Hier werd onder andere besproken wat we dit jaar kunnen gaan verwachten van dit leuke speelgoedmerk. Ook hebben we een paar leuke dingen meegekregen om te testen, dus hier komt binnenkort nog een leuk artikel over.

De bevalling

In de laatste week van mijn zwangerschap heb ik lekker rustig aan gedaan en nog even genoten van ons gezinnetje met z’n drietjes. Ik had zelf al steeds het gevoel dat ons tweede kindje geen 40 weken zou blijven zitten, net als bij mijn eerste zwangerschap. In week 38 begon het dan ook behoorlijk te rommelen. Ik kreeg last van voorweeën, waardoor het kindje al goed was ingedaald. Verder verloor ik 2 dagen voor de bevalling mijn slijmprop en kwamen de echte weeën vanzelf opzetten. Ik vond het wel prettig dat ik alles al eens had ervaren en ik dus wist wat ik kon verwachten. Onze dochter is opgehaald door mijn ouders, zodat ze daar kon slapen. Dus over haar hoefde ik mij gelukkig niet druk te maken. Het enige dat nu anders was dan de vorige keer was dat ik nu meteen naar het ziekenhuis moest komen, vanwege mijn laag liggende placenta. Gelukkig heb ik hier verder geen last van gehad, maar vanwege eventuele complicaties wilden ze mij goed in de gaten kunnen houden tijdens de bevalling.

De bevalling is eigenlijk heel snel gegaan. Rond 15.00 uur ‘s middags kreeg ik wat krampen, maar richting 17.00 uur leken dit toch wel echte weeën te worden, want de tijd tussen de krampen/weeën begon steeds korter te worden. Ik ben redelijk nuchter, dus ik hield er ook rekening mee dat het zomaar weer kon stoppen. Maar toen er rond 18.30 uur steeds maar 4 minuten tussen de weeën bleek te zitten hebben we toch maar contact opgenomen met het ziekenhuis. We mochten meteen komen en rond 19.15 uur kwamen we binnen op de afdeling verloskunde. Heel toevallig kregen we dezelfde verloskamer als tijdens de geboorte van onze dochter. Ik werd eerst een half uurtje goed in de gaten gehouden door middel van de CTG. Rond 20.00 uur kwam de gynaecoloog kijken of ik ontsluiting had. Dit bleek toen al 3 á 4 centimeter te zijn. Daarna ging het allemaal heel snel, want om 22.40 uur is onze zoon  geboren. Het was op zich een hele voorspoedige bevalling. Toen ik geplast en gedoucht had mochten we om 3.00 uur naar huis. Thuis zijn we nog even op weg geholpen door de kraamzorg, zodat we daarna lekker konden gaan slapen.

De kraamweek

We hebben een geweldige kraamhulp gehad en ik ben lekker verwend. Ondanks dat we alles natuurlijk al een keer hadden meegemaakt, vond ik het heel fijn dat alles weer even werd besproken. Je vergeet toch een heleboel en het is ook heel anders nu er al een peuter rondloopt. Onze dochter is gelukkig heel gek op haar broertje, maar ze moest natuurlijk wel even wennen aan de nieuwe situatie. We hebben haar in die week ook zoveel mogelijk betrokken bij alles wat we met Kyan deden. Na een heerlijke week heb ik met tranen in mijn ogen afscheid genomen van de kraamhulp. We zullen haar niet snel vergeten!

Kraamweek, bevalling en geboorte

De feestdagen

De feestdagen hebben we wel gevierd samen met onze familie, maar natuurlijk niet zoals we dit andere jaren gewend waren. We hebben alles wat simpeler gehouden, omdat we door de drukte en slaapgebrek niet teveel gedoe wilden. De winter zorgt er helaas voor dat de griep op de loer ligt, dus we zijn inmiddels ook allemaal verkouden geweest. Nu de decembermaand voorbij is, proberen we vanaf nu de draad van het normale leven weer op te pakken. Weg met alle dikmakers, de kerstboom en de drukte. Hopelijk komt er nu weer wat meer structuur in de dagen. Ook hoop ik dat ik me snel weer wat beter ga voelen, zodat ik weer wat meer tijd in de website kan steken. Dat was het weer even voor nu.

Fijne feestdagen 2016, bevalling en geboorte

 

1 Reactie op Persoonlijke update: de bevalling en geboorte

  1. Gefeliciteerd met Kyan!
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge