Uiteten bij de Pannenkoekenbakker

Afgelopen woensdag was onze dochter jarig. Ze is 3 jaar geworden. De avond ervoor hadden we de woonkamer voor haar mooi versierd. Op haar verjaardag moest ik werken, maar toch wilden we het wel vieren met wat kleine dingen. Mijn man had kleine gebakjes voor de kinderen gehaald, zodat ze lekker konden snoepen. Ze kreeg natuurlijk wat cadeautjes van ons, maar daar vertel ik jullie binnenkort wat meer over. Verder leek het ons leuk om de dag feestelijk af te sluiten door te gaan uiteten bij de Pannenkoekenbakker.

Uiteten met onze dochter

Uiteten met onze dochter is iets wat we niet vaak doen. Onze dochter kan niet lang stilzitten, dus wij weten dat een maaltijd niet veel langer moet duren dan 20 minuten. Thuis is dit geen probleem, maar zodra wij buiten de deur gaan eten moet ik wel extra maatregelen treffen. Ik heb daarom altijd wat extra spulletjes mee in haar luiertas. Een doosje met kleurtjes, een klein kleurboekje en een spelletje hebben we altijd bij ons om haar wat langer aan tafel te kunnen houden. Een restaurant waarbij je 2 uur kunt tafelen vermijden wij met haar. Maar een pannenkoekenrestaurant waar ook gedacht is aan kinderen durven we nu wel aan.

De Pannenkoekenbakker

De Pannenkoekenbakker is een pannenkoekenrestaurant dat in meerdere plaatsen in Nederland is gevestigd. Wij hebben gegeten in de vestiging in Slijk Ewijk. Dit restaurant biedt plaats aan 250 gasten en je kunt hier kiezen uit maar liefst 260 verschillende pannenkoeken. Zo kan onze dochter kiezen wat ze lekker vindt, maar kunnen wij als ouders ook echt genieten van een lekkere pannenkoek. De zaak is ruim opgezet, dus als je kind moeilijk stil kan blijven zitten aan tafel, dan is er rondom de tafel ook ruimte genoeg. Zo kan je kind toch even rondlopen zonder dat hij/zij meteen tot last is bij andere gasten. Bij mooi weer kunnen de kinderen lekker buitenspelen in de speeltuin en kan er op het ruime terras worden gegeten, wat ook deels overdekt is.

Uiteten bij de Pannenkoekenbakker

Kids Club

Bij de Pannenkoekenbakker kunnen kinderen lid worden van de Kids Club. Dit is speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen krijgen bij de pannenkoek die ze uitkiezen een aantal ‘smul’muntjes. Je krijg 4 ‘smul’muntjes bij iedere kinderpannenkoek en bij een smulpannenkoek krijg je er zelfs 10. De ‘smul’muntjes kun je na afloop besteden in de speelgoedwinkel, maar je kunt ze natuurlijk ook sparen voor een volgende keer.

Als kinderen jarig zijn en lid zijn van de Kids Club dan is het extra leuk om te gaan uiteten bij de Pannenkoekenbakker. Kinderen krijgen namelijk bij het vieren van hun verjaardag maar liefst 25 ‘smul’muntjes. Van deze muntjes kunnen ze een leuk cadeau uitkiezen na afloop. Als je van te voren even laat weten dat je jarige zoon of dochter komt eten dan wordt het leuk versierd rondom de tafel.

Wat vonden wij van het uiteten bij de Pannenkoekenbakker?

Bij binnenkomst gaven wij netjes door dat we hadden gereserveerd en daarna werd onze dochter meteen gefeliciteerd met haar verjaardag. We mochten meelopen naar een tafel waar leuke slingers boven hingen. We kozen wat te drinken uit en er werd gevraagd of we stokbrood met kruidenboter vooraf wilden. Wij vinden dit altijd wel lekker en het dood de tijd ook een beetje als je moet wachten op de pannenkoek. Onze dochter kreeg een kleurplaat als placemat en wat kleurpotloden om te kunnen kleuren. Zo kon ze zich wel even vermaken. We zochten een lekkere pannenkoek uit en aten ondertussen een heerlijk vers broodje met kruidenboter.

Uiteten bij de Pannenkoekenbakker

Onze dochter werd verrast met een ijsfontijn in de slagroom bij haar pannenkoek. Ze keek haar ogen uit. De pannenkoeken zagen er allemaal heel smakelijk uit en we hebben ze dan ook allemaal lekker opgegeten. Onze dochter had een peuterpannenkoek met aardbeien, slagroom en poedersuiker, mijn man had een pannenkoek met gorgonzola, peer en cranberry’s en ik had een pannenkoek met beenham, honing/mosterdsaus, kastanjechampignons, rucola en verschillende soorten ui.

Uiteten bij de Pannenkoekenbakker

Na de pannenkoek bestelden we nog een toetje. Onze dochter koos een mok met chocoladecake, ijs en slagroom en wij namen een heerlijke ijskoffie. We hebben heerlijk en gezellig gegeten.Voor onze dochter was het helemaal een feestje dat ze nog een cadeautje mocht uitkiezen. In de speelgoedwinkel van de Pannenkoekenbakker koos ze een prinsessenrugzak, een zakje stickers en een doosje als sleutelhanger. Ze is er nog steeds erg blij mee en ze ging die avond moe, maar voldaan naar bed.

Uiteten bij de Pannenkoekenbakker

Hebben jullie ervaring met uiteten bij de Pannenkoekenbakker? Kijk voor de route en openingstijden hier.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Pannenkoekenbakker in Slijk Ewijk

2 Reacties op Uiteten bij de Pannenkoekenbakker

  1. Ziet er gezellig uit hoor, leuk om zulke uitjes met z’n alle te doen!

  2. Wauw die ene pannenkoek lijkt wel een pizza bijna. Leuk uitje lijkt me.
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge