Review: Playpen en speelmat

In mijn vorige artikel had ik jullie al laten weten dat ik op zoek was naar een playpen en een speelmat. Ik ben hiervoor geslaagd bij boxenland.nl. Zij hebben mij vriendelijk en snel geholpen via de mail. Afgelopen donderdag, 30 januari heb ik de order bij hun geplaatst en zaterdag 1 februari had ik de bestelling al in huis. Ik had gekozen voor de playpen in de kleur natuur, omdat deze het beste bij ons interieur past. De bestelling werd geleverd in twee grote dozen waarvoor ook getekend moest worden. We hebben de doos open gemaakt en de onderdelen op tafel gelegd. Daarna zijn we op zoek gegaan naar de montagehandleiding, maar deze konden we niet vinden. Gelukkig zag mijn man al snel dat het niet moeilijk was. Na ongeveer een half uur hadden we alle hekjes aan elkaar gemaakt en de steunvoeten bevestigd.

Het is een vrij grote playpen, dus we moesten even kijken waar deze het beste kon staan. Na wat geschuif met de eettafel hebben we de playpen in het midden van de woonkamer geplaatst tegen de muur aan. We hebben een redelijk grote woonkamer, dus we hoeven de playpen niet iedere dag in te klappen vanwege ruimtegebrek. Na het opruimen van de doos waar de playpen in zat, kwamen we erachter dat er een papiertje aan de buitenkant van de doos zat. Deze hadden wij bij het uitpakken net op de grond gelegd, zodat we hem gemist hadden. Dit bleek de montagehandleiding te zijn. Een tip om te onthouden, kijk eerst even op de doos…

Speelmat

De speelmat bestaat uit 49 losse tegels. Iedere tegel is 30 cm x 30 cm x 12 mm. Aan iedere tegel zit een afwerkrand om de speelmat mooi af te kunnen werken. Bij het uitmeten kwamen we erachter dat we maar ruimte hebben voor 6 bij 6 tegels. Deze grootte past precies binnen de playpen als hij in een vierkante opstelling staat. We hadden 7 verschillende kleuren tegels en we wilden een mooie gevarieerde speelmat maken. Dat was wel even een gepuzzel, want we hadden bedacht dat in iedere rij niet twee keer dezelfde kleur mocht voorkomen. Dat is ons uiteindelijk gelukt en de speelmat ziet er super leuk uit. De speelmat is geurloos, afwasbaar, slijtvast, zacht, veilig en glijd niet weg. We hadden nog een aantal tegels over en deze hebben we achter de playpen tegen de muur geplaatst. Het ziet er leuk uit en zorgt er ook voor dat de kids niet met speelgoed of vieze handjes aan de muur zitten.

Ervaringen met de playpen en speelmat

Onze dochter heeft de playpen eerst zelf een paar dagen kunnen ontdekken. Zij vond het meteen helemaal geweldig. De leuke kleuren maken het meteen aantrekkelijk om erin te gaan spelen. Ik had verwacht dat ze er wel even aan moest wennen, omdat ze al een lange tijd niet meer in de box gaat, maar dit was helemaal niet zo. Het was voor haar echt ‘haar huisje’.  We hadden een kussenhoekje gemaakt en haar serviesje op een stoeltje gezet. Zo konden we bij haar ‘op de thee komen’. Ze heeft er het hele weekend heel leuk en lief in gespeeld. Wij merkten meteen al dat de huiskamer veel netter bleef dan voorheen. Er lag af en toe wel een bal of een knuffel in de kamer, maar je struikelde nu niet meer over al het speelgoed.  De rest van de week heeft het oppaskindje er ook in gespeeld en dit ging ook prima. Ze hebben beiden ruimte genoeg om met hun eigen speelgoed te spelen. Als ik in de kamer ben staat de deur open en kunnen ze er zelf in en uit. Als ik even weg moet, dan kan de deur dicht en weet ik zeker dat ze geen brokken kunnen maken in de huiskamer.

Bij deze wil ik Boxenland bedanken voor hun goede advies en snelle levering. We zijn erg blij met jullie producten en zullen jullie site zeker in de gaten blijven houden.

Playpen en speelmat kinderen kind peuters baby

Wat vinden jullie van deze playpen en speelmat?

(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Boxenland)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge