Een wereldkaart voor aan de muur (interieur)

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt zodoende voor elke inrichting wel een bijpassende wereldkaart kopen. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis. Ik wil je graag wat meer vertellen over onze nieuwe wereldkaart voor aan de muur. 

Wij hebben tegenwoordig ook een prachtige wereldkaart aan de muur hangen. Niet omdat we op dit moment veel over de wereld reizen, maar omdat ik de wereld symbolisch vind voor ons gezin. Mijn man is geboren in Nederland, maar zoals jullie misschien wel weten, ben ik geboren in Sri Lanka. Onze kinderen zijn een mix van deze twee culturen en daarom vind ik het belangrijk dat ze weten dat de wereld groter is dan alleen Nederland. We dromen ervan om ze meer van de wereld te kunnen laten zien naarmate ze ouder worden. 

wereldkaarten

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas doek, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur. Wij hebben gekozen voor een wereldkaart op canvas, omdat we dit materiaal het beste in onze woonkamer vonden passen. 

wereldkaarten

Voor welke wereldkaart hebben wij gekozen?

Er zijn veel verschillende soorten wereldkaarten te kiezen. Ik vond in eerste instantie de wereldkaarten met dieren, speciaal voor de kinderkamers het leukste. Alleen heeft onze dochter niet meer veel ruimte over aan haar muren en onze zoon heeft een vrij kleine kamer. Dus zijn we toch voor een wereldkaart in onze woonkamer gegaan. Onze woonkamer heeft lichte wanden en een lichte vloer. Onze meubels zijn bijna allemaal donker van kleur, maar we hebben veel donker rode accenten in huis. Zo hebben we donker rode gordijnen, bloempotten, kussenhoezen, kaarsjes en accessoires. Tijdens het snuffelen tussen de verschillende wereldkaarten kwam ik ook een wereldkaart tegen met donkerrode accenten. De kaart bestaat namelijk uit allemaal kleine vlinders die samen de wereld vormen. Het bestaat uit de kleuren rood, roze, en groen/blauwe vlinders. Nu zijn vlinders ook nog eens heel speciaal voor mij, dus deze kaart is het dan uiteindelijk geworden. We hebben hem in de maat 60×90 met een zwarte baklijst er omheen.

wereldkaarten

Onze ervaring met wereldkaarten.nl

We hebben inmiddels een prachtige wereldkaart aan de muur hangen. Toch ging het bestelproces niet helemaal zoals ik gehoopt had. Ik heb namelijk 2 keer een verkeerde bestelling thuisgestuurd gekregen, maar dit is gelukkig wel goed opgelost met de klantenservice. Dit koste natuurlijk wel wat tijd, maar ze deden gelukkig helemaal niet moeilijk. De wereldkaart werd netjes verpakt in veel bubbelfolie en daarover karton, zodat de kaart niet beschadigd kon worden. Aan de achterkant van de lijst zat een zakje met ophanghaakje die gemakkelijk bevestigd konden worden. Hierdoor konden we hem gemakkelijk aan de muur hangen. We vinden het een mooie toevoeging aan ons interieur en zijn er erg blij mee!.

Dit is een samenwerking

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge