Playpens/kinderbox en speelmatten

Als je kleintje eenmaal kan kruipen is natuurlijk niets meer veilig. Hij kan nu overal bij en in de kinderbox spelen vinden ze dan al gauw niet meer leuk. Het zou handig zijn als je kleintje lekker de ruimte heeft om vrij te kunnen spelen.

Bij mij als gastouder lijkt mijn huis soms meer op een speelparadijs, dan op een woonkamer. Nu heb ik daar natuurlijk zelf voor gekozen, maar het is wel prettig als je ook nog wat ruimte voor jezelf hebt als je aan het werk bent. Aan het einde van de dag ligt er door de hele kamer speelgoed en moet ik uitkijken dat ik mijn nek niet breek over duploblokken, playmobile, knuffels en ballen.

Nu ben ik eens gaan snuffelen op het internet en daar kwam ik al snel uit bij Boxenland.nl. Op deze site kun je onder andere een groot aantal playpens/kinderboxen kopen in verschillende formaten en kleuren. Eigenlijk precies wat ik zoek. Nu leek het mij wel zo handig dat de playpen ook in te klappen is, zodat deze straks met mooi weer gemakkelijk mee naar buiten te nemen is.

Playpen /kinderbox

Ik heb de mensen van Boxenland.nl via de email om advies gevraagd en mijn oog is nu gevallen op de playpen: 7,3 meter inklapbare BUDGET Natuur. Je kunt de hek-elementen van de box in elke gewenst vorm plaatsen als kinderbox, of als afgrendelhek. Er zit een kindveilige deur in met vergrendeling die met  één hand te openen is. Verder opent de deur naar beide kanten.  Onder de hekelementen zitten 8 standvoeten waar gepatenteerd anti-slip materiaal met extreme stroefheid onder zit. Erg handig, zodat kinderen de playpen niet gemakkelijk kunnen verschuiven. Mochten ze dit op een gegeven moment toch kunnen dan zou je de playpen ook aan de muur kunnen bevestigen. Deze playpen is nu te koop voor €129,- in de kleur Natuur en €139,- in de kleur Wit. De verzendkosten van deze playpen zouden €8,61 bedragen. Je kunt op verschillende manieren betalen en zodra de betaling binnen is heb je hem binnen 1 tot 3 (werk)dagen in huis. Bij de keuze voor achteraf betalen (AfterPay) is de levertijd 3 tot 4 (werk)dagen. Je kunt hem ook zelf afhalen in Grubbenvorst.

Speelmatten

SpeelmatVerder viel mijn oog ook nog op de mooie boxkleden, speelmatten, -tegels, en -kleden. De boxkleden zijn er in verschillende formaten en kleuren en ze zijn lekker dik. Maar wat ik erg leuk vind zijn de gekleurde vloertegels. Je kunt deze tegels aan elkaar maken en doordat ze te krijgen zijn in allerlei kleuren en zelfs met (uitneembare) letters, (uitneembare) nummers en figuren krijg je een erg leuk geheel. De tegels zijn educatief, geurloos, slijtvast, waterproof en zacht en veilig. Verder hebben ze anti-slip, zijn ze zowel binnen als buiten te gebruiken en kun je ze eenvoudig reinigen met water en zeep.  De speelmat die in de beschreven playpen past is: Speelmat 4,57 m2 “Mix”, deze bestaat uit allemaal verschillende kleuren en bevat 49 delen. De mat kost €72,- en tezamen met de playpen zijn de verzendkosten €14,90. Over de speelmat denk ik nog even na, maar de playpen ga ik zeker aanschaffen. Zodra hij in huis is en gebruikt is zal ik jullie laten weten hoe de levering is verlopen en hoe de playpen bevalt. Ik ben erg benieuwd!

Zouden deze playpens ook iets voor jullie zijn? Wat zijn jullie voor- en nadelen?

5 Reacties op Playpens/kinderbox en speelmatten

 1. En hoe bevalt de playpen? Ik ben op zoek naar ervaringen, omdat ik ook als gastouder aan de slag ga. Twijfel of deze wel stevig is. Ik zag ook dat er kunststof playpen zijn, deze lijken mij iets steviger maar nemen waarschijnlijk meer plaats in beslag. Lastig!

  • Beste Maartje, wat leuk dat je ook als gastouder aan de slag gaat. Ik gebruik deze playpen nu bijna anderhalf jaar met heel veel plezier. Hij is ontzettend stevig, maar kinderen moeten er natuurlijk niet als aapjes aan gaan hangen. Als je hem normaal gebruikt dan heb je er veel plezier van. Ik heb een formaat die redelijk wat ruimte in beslag neemt, maar je kunt ze ook in kleinere formaten krijgen. Als je verder nog vragen hebt dan hoor ik het wel!

   • Beste Nanka,
    Bedankt voor je supersnelle antwoord! Leuk om te horen dat het jou al anderhalf jaar goed bevalt. Dan ga ik ervoor. Ik was gewoon nog op zoek naar iemand die er ervaring mee had, vooral omdat je de playpen via internet koopt en je niet even de playpen in het echt kan bekijken/voelen.
    Het zal inderdaad wel een flink deel van de kamer in beslag nemen, maar veiligheid is ook een hoop waard. En omdat ik 2 baby’s krijg en 2 tweejarige lijkt het mij wel handig.
    Nog een vraagje:
    Heb je die speelmatten er ook nog bijgekocht? Zat er aan te denken om een boxkleed te naaien, maar die speelmatten zijn wel hygenischer.

 2. Wat ziet dat er gezellig en kindvriendelijk uit! Dankjewel! Box is besteld 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge