LATTJO speelgoed bij IKEA

IKEA heeft een nieuwe speelgoedcollectie voor jong en oud. Het LATTJO speelgoed is heel divers, van verkleedkleren tot muziekinstrumenten en van spellen voor meerdere personen tot speelgoed voor binnen en buiten. Het van oorsprong Zweedse woonwarenhuis heeft wereldwijd een speelonderzoek gedaan en hierdoor laten inspireren voor het LATTJO speelgoed. Dit speelonderzoek presenteerde IKEA eind juni dit jaar en hieraan hebben ruim 30.000 kinderen en ouders uit 12 landen meegedaan. Zo werd er onderzoek gedaan naar ouderschap, het dagelijks leven in huis en natuurlijk spelgedrag.

De nieuwe collectie heeft vooral het doel om kinderen te kunnen vermaken, ouders meer met hun kinderen samen te laten spelen, maar zelfs bij ouders het kind in hun naar boven te halen. Dit kan zowel binnen als buiten, maar ook op afstand met de LATTJO app voor smartphone en tablet. De kenmerken van het LATTJO speelgoed zijn het mooie design en het gebruik van natuurlijke materialen. Het speelgoed is te verdelen in vier categorieën:

  • Muziek maken
  • Spelletjesavonden
  • Actief spelen
  • Rollenspellen

Ikea Lattjo speelgoed

LATTJO speelgoed voor groot en klein

Eén van de uitkomsten van het onderzoek is dat meer dan de helft van de ouders graag het kind in zichzelf willen ontdekken en een speelkameraadje willen zijn voor hun kind of kinderen. Hiermee is duidelijk rekening gehouden, want bijvoorbeeld de kostuums voor de rollenspellen zijn er in maten voor klein en groot. Ook creativiteit krijgt genoeg ruimte, want zo kan er een robotrat of een vleermuisvogel gemaakt worden. Dit komt omdat, de onderdelen van de kostuums los te koop zijn en te combineren zijn. De kostuums bestaan uit een robot, vleermuis, roofvogel en een rat.

Ikea Lattjo speelgoed

Muziek verbindt mensen met elkaar en wat is er leuker dan samen met je kind muziek maken. In de LATTJO collectie zijn dan ook muziekinstrumenten opgenomen, zoals een trommel, drumstokken, klankblokken en een tamboerijn. Hierbij kan iedereen creatief zijn, want de drumstokken kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt op een pan of een doos.

Ikea Lattjo speelgoed

Mis je inspiratie om te bedenken welke spelletjes je kunt spelen dan is het receptenboek met spelletjes een uitkomst. Het boek heet ‘Speel je mee?’ en heeft allerlei voorbeelden voor spelletjes die kinderen samen kunnen doen, maar ook spelletjes waarbij de ouders met hun kinderen kunnen spelen. Verleg je grenzen met dit boek dat voor iedereen is van 7 jaar en ouder en die het leuk vindt om te springen, gooien, rennen, denken en elkaars grenzen verleggen.

Ikea Lattjo speelgoed

Goed of slecht weer? In beide gevallen maak je in enkele seconden in de woonkamer of tuin een bowlingbaan met kegels of ga je darten op een ‘spinnenweb’. Touwtrekken of touwtjespringen is ook mogelijk met het LATTJO speelgoed. Willen jullie het wat rustiger houden dan zijn er binnen deze speelgoed collectie ook spellen als schaken, domino, bouwen met houten blokken of bolvormige puzzels van 108 stukjes.

Ikea Lattjo speelgoed

LATTJO speelgoed voor smartphone of tablet

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als het gaat om samen spelen of sociale activiteiten maar het LATTJO speelgoed heeft ook een LATTJO app die vanaf november te downloaden is voor iOS en Android. Met dit eerste digitale product (buiten hun eigen website) gaat IKEA ook mee met de tijd. Wanneer je niet bij elkaar bent kun je met de LATTJO app wel samen spelen zoals puzzelen of muziek maken. Wanneer je tegelijkertijd speelt kun je extra punten verdienen.

Ikea Lattjo speelgoed

Kijken jullie ook mee uit naar deze leuke speelgoed collectie van IKEA.

Heb jij het nieuwe LATTJO speelgoed van IKEA al gezien? Wat lijkt jouw leuk om met je kind te doen?

2 Reacties op LATTJO speelgoed bij IKEA

  1. Leuk zeg. Wij zijn groot fan van alle Ikea kinderspulletjes.
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

  2. Ik vind het er allemaal superleuk uit zien. Maar dat vind ik van alles bij Ikea eigenlijk : )
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge