Favoriet speelgoed van Fisher Price

Zoals jullie waarschijnlijk wel zullen weten ben ik gastouder aan huis. Hierdoor doe ik eigenlijk nooit speelgoed weg, omdat ik kindjes opvang in verschillende leeftijden. Dit zorgt er wel voor dat we dus behoorlijk veel speelgoed in huis hebben. Het leek mij wel leuk om de komende tijd wat favorieten uit te lichten, want om eerlijk te zijn vinden wij niet ieder speelgoed even leuk.

Ik ben een groot fan van speelgoed waar kinderen zelf dingen mee kunnen ontdekken. Speelgoed met geluidjes vinden wij op z’n tijd ook leuk, maar dan moet het ook uit kunnen. Kinderen vinden het namelijk leuk om 100 keer op hetzelfde knopje te drukken, alleen vind ik dat zelf wat minder… Ook kan onze dochter slecht tegen teveel geluid en prikkels, dus is het fijn als ze zichzelf of elkaar goed kunnen vermaken.

Oud speelgoed van Fisher Price

Het leuke aan het merk Fisher Price is dat het al heel lang bestaat. Ik ben er zelf mee opgegroeid en onze kinderen groeien er nu ook mee op. Het is grappig om te zien dat onze zoon nu speelt met speelgoed waar ik zelf ook mee heb gespeeld.

Kleurenringpiramide, Fisher Price, Speelgoed

Ruim 30 jaar geleden speelde ik met deze kleurenringpiramide (foto links). Inmiddels heeft mijn dochter er al uitgebreid mee gespeeld en tegenwoordig is mijn zoon dit speelgoed aan het ontdekken. Op de foto rechts zie je de kleurenringpiramide zoals hij tegenwoordig te koop is. Behalve de kleuren en de bovenste ring met kraaltjes is er eigenlijk niets aan veranderd. Het is en blijft nog steeds leuk en leerzaam speelgoed.

Onbekend speelgoed van Fisher Price

Poppetjes, Fisher Price

Ik heb geen idee hoe dit speelgoed van Fisher Price heet, maar ik weet wel dat de baby’s dit erg leuk vinden. De 4 poppetjes kun je allemaal naar beneden drukken en door aan de verschillende knoppen onderaan te draaien of te drukken komen de poppetjes weer naar boven. Doordat de kinderen hier lekker mee kunnen experimenteren vermaken ze zich er goed mee. We hebben dit ongeveer 3 jaar geleden gekocht, maar ik weet niet of het tegenwoordig ook nog verkrijgbaar is.

Populair speelgoed van Fisher Price

Stapelblokken, Fisher Price

Deze stapelblokken zie ik regelmatig bij mensen voorbij komen. Volgens mij is dit wel bekend en populair speelgoed. Het is compact, gemakkelijk mee te nemen en kinderen kunnen zich er goed mee vermaken. Ook hiermee kunnen de kinderen ‘zelf ontdekkend leren’ en door het gebruik van de primaire kleuren spreekt het jonge kinderen meteen aan. De stapelblokken zijn nog steeds te koop en volgens mij is weinig aan veranderd.

Leerplezier van Fisher Price

Voor de geboorte van onze zoon waren wij aanwezig bij het Fisher Price event in Amsterdam, speciaal voor bloggers. Hier kregen wij onder andere wat uitleg over het speelgoed dat dit jaar geïntroduceerd wordt door Fisher Price. Ook kregen wij een goed gevulde goodiebag mee naar huis. Twee producten hieruit wil ik graag aan jullie laten zien.

Sorteerpret Lunchbox

Sorteerpret lunchbox, Fisher Price

Deze lunchbox is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot ongeveer 3 jaar. Het verschil met het vorig benoemde speelgoed vind ik het geluid. Je kindje kan namelijk spelenderwijs meer dan 25 liedjes, melodietjes en zinnetjes leren. Er zitten twee standen op: leerpret en muziek en je kunt het volume in twee standen zetten. Dit vind ik als ouder erg prettig. In de lunchbox zitten sinaasappelsap, kaas, appel en een boterham. Als je deze goed in de lunchbox stopt dan hoor je een geluidje en als je op het ABC-koekje drukt dan speelt er een liedje. Je kindje leert zo over eten, letters, vormen, kleuren, tegengestelden etc. De kinderen beleven er bij ons veel plezier aan en je kunt hem ook nog gemakkelijk meenemen naar bijvoorbeeld opa en oma.

Meegroeispeelgoed Puppy

Meegroeispeelgoed Puppy, Fisher Price

Puppy is wel een groot favoriet bij ons in huis. Mijn dochter was er al dol op, maar nu onze zoon zich hard aan het ontwikkelen is heeft hij Puppy ook ontdekt. Puppy is ook geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot ongeveer 3 jaar. Het leuke aan dit speelgoed vind ik dat het met je kindje meegroeit. Puppy kun je namelijk instellen op 3 verschillende niveaus door op zijn rechter poot te drukken:

Niveau 1 – Ontdekken– vanaf 6 maanden
Eerste woordjes en geluidjes stimuleren baby’s nieuwsgierigheid
Niveau 2 – Stimuleren– vanaf 1 jaar
Het kind wordt gestimuleerd met vragen en simpele aanwijzingen
Niveau 3 – Fantasie– vanaf 1,5 jaar
Fantasie en eerste rollenspel

Door deze niveaus beleeft je kindje lang plezier van deze knuffel. Verder kun je de knuffel ook uitzetten en in twee geluidsstanden gebruiken. Ook weer prettig voor de ouder. De vrolijke kleurtjes daagt het kind uit om op de verschillende onderdelen te drukken. Er zitten namelijk geluidjes in de armen, benen, het oor en zijn buik. Je kindje leert door middel van de geluiden en liedjes over lichaamsdelen, kleuren, tellen etc. Een heerlijke knuffel waar kinderen van kunnen leren maar ook nog eens lekker mee kunnen knuffelen. Puppy is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

Zijn jullie bekend met speelgoed van Fisher Price? Wat is bij jullie favoriet speelgoed?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fisher Price

1 Reactie op Favoriet speelgoed van Fisher Price

  1. Hier is het onbekend speelgoed een grote hit (ook geen idee hoe het ding heet 🙂 )
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge