Leuk en leerzaam speelgoed (Fisher Price/Haba/Hema)

Leerzaam speelgoed thumbnail

Wij proberen speelgoed heel bewust uit te kiezen, omdat speelgoed niet goedkoop is en wij het zonde vinden als ze er achteraf helemaal niet mee spelen. Als gastouder vind ik het belangrijk dat de kinderen er iets van kunnen leren, dus zoeken wij zelf naar leuk en leerzaam speelgoed. Vandaag wil ik jullie 3 van onze nieuwste aanwinsten laten zien en laat ik jullie weten wat wij ervan vinden.

Boerderij speelgoed Fisher Price

Onze aanwinst van Fisher Price is van de serie Little People Tractor en Trailer. Dit speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 1 tot ongeveer 4 jaar. Dit pakket bestaat uit boer Koby, tractor, aanhangwagen, 2 voedselkratten en een hekdeel. Dit speelgoed zorgt ervoor dat kinderen op een ontdekkende wijze kunnen leren. Als boer Koby de voedselkratten in zijn aanhanger heeft gedaan en gaat rijden met zijn tractor, dan komen er twee nieuwsgierige diertjes uit de kratten spieken. Verder bevorderd dit speelgoed de fijne motorische vaardigheden zoals de oog-handcoördinatie. Het speelgoed van Little People is allemaal met elkaar te combineren en dus gemakkelijk uit te breiden. Zo kunnen de tractor en trailer bijvoorbeeld worden uitgebreid met de geluiden boerderij speelset.

Fisher Price, tractor en trailer, leerzaam speelgoed

Leerzaam speelgoed van Haba

Onze dochter wordt volgende week alweer 3 jaar. Wat vliegt de tijd toch voorbij. Ze wil graag van alles leren, maar verveelt zich ook snel zodra dingen te gemakkelijk voor haar worden. Zo is het voor ons een uitdaging om regelmatig speelgoed te wisselen of haar weer nieuwe dingen aan te bieden. Het houten speelgoed van het merk Haba bevat vaak een leerelement. Het Haba rijgspel: Tina’s tuinhuisje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, vanwege de kleinere onderdelen.

Het spel bestaat uit 1 houten huis, 26 houten rijgplankjes, 2 rijgsnoeren en 2 dubbel bedrukte voorbeeldkaarten. De bedoeling van dit spel is dat het kind Tina’s tuinhuisje versiert door middel van het rijgen van de houten rijgplankjes. Dit kunnen ze doen naar eigen inzicht, maar ze kunnen het ook doen aan de hand van de voorbeeldkaarten. Aangezien onze dochter nog 3 jaar moet worden zou je denken dat dit te moeilijk voor haar is, maar dit viel ons reuze mee. Het zelfstandig rijgen aan de hand van de voorbeeldkaarten is voor nu nog te moeilijk, maar als ik haar help met de positie dan kan ze zelf het plaatje vastrijgen aan het huis. Doordat er zoveel variatie mogelijk is, blijft het lang leerzaam speelgoed en zal ze er voorlopig wel uitdaging in blijven zien.

Haba, rijgspel, tina's tuinhuisje, leerzaam speelgoed

Hema buitenspeelgoed

Een kind hoeft niet altijd blij gemaakt te worden met groot en duur speelgoed. Wij hebben gemerkt dat de meest kleine en simpele dingen ook kunnen zorgen voor de grootste lol. Zo kochten wij bij de Hema een bellenblaaspistool. Buitenspeelgoed dat geschikt is voor kinderen boven de 3 jaar en heel gemakkelijk is om te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om zelf sop te maken, maar je kunt ook een grote fles met bellenblaas navulling kopen.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar het lukt mij nooit om dezelfde kwaliteit bellenblaas-sop te maken als in de winkel. Vandaar dat wij een fles gekocht hebben. Let er wel op dat je het sop altijd buiten het bereik van kinderen houdt, want inname hiervan kan erg gevaarlijk zijn. Het bellenblaaspistool werkt op 2 AA batterijen die niet zijn meegeleverd. Denk er dus aan om deze erbij te kopen, anders heeft je kind er nog niets aan. Je giet een laagje van het bellenblaas-sop in het rode bakje, dipt het bellenblaaspistool hierin en daarna hoef je alleen maar op het knopje te drukken. Super eenvoudig, maar bij ons is het een groot succes!

Hema bellenblaaspistool, leerzaam speelgoed

Welk speelgoed spreekt jullie het meeste aan? Heb je zelf een voorbeeld van leerzaam speelgoed?

Dit artikel bevat producten die zijn toegezonden door een bedrijf.

1 Reactie op Leuk en leerzaam speelgoed (Fisher Price/Haba/Hema)

  1. Ik houd erg van de klassieke schommel!
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge