IKEA Kinderland

Afgelopen week viel de nieuwe IKEA gids bij ons op de deurmat en nu het weer langzaam wat natter en kouder wordt is het heerlijk om deze gids eens goed door te bladeren. IKEA is een heerlijke winkel voor ons als ouders, maar ook voor de kinderen kun je hier goed slagen. Ik wil jullie vandaag een paar nieuwe spulletjes van IKEA laten zien voor komend seizoen, maar ook wat dingen die wij vooral erg handig vinden. Wil je weten welke producten dit zijn?

Nieuw speelgoed

Kinderen zitten tegenwoordig te veel achter de tv of computer, waardoor ze niet altijd meer voldoende bewegen. Zeker nu we de koudere maanden in gaan en de kinderen ook minder buiten gaan spelen is het wel belangrijk dat ze binnen ook voldoende de mogelijkheid hebben om aan hun lichaamsbeweging te komen. IKEA is daarom een samenwerking aan gegaan met het Zweedse gezelschap Cirkus Cirkör. Samen met hen hebben zij interactief speelgoed ontwikkeld waarmee kinderen binnenshuis lekker vrolijk kunnen spelen en ontwikkelen.
Met de 1) GUNGGUNG: schommel (€19,95) , 2) de IKEA PS 2014: evenwichtsbalk (€49,95), 3) de PLUFSIG: gymnastiekmat, opvouwbaar (€29,95) en 4) de TRÄINING: jongleerset (€29,95) kun je je woonkamer gemakkelijk omtoveren tot een gymnastiekzaal. Nu zou dit alles bij ons niet allemaal in de woonkamer passen, maar de jongleerset en de opvouwbare gymnastiekmat zijn wel erg leuk en ook gemakkelijk weer op te bergen.

 

Speelgoed IKEA

Baby/kinderkamer

Als je zwanger bent en je de babykamer leuk wil inrichten of je als je de babykamer wil veranderen tot een gezellige peuter-/kinderkamer, dan kun je bij de IKEA ook goed terecht. IKEA biedt een aantal verschillende babybedjes aan in verschillende prijsklassen. Het bedje dat ik het leukste vind is het 5) STUVA: babybedje met lades (€159,-) Dit bedje kun je kopen met verschillende kleuren onderlades. Verder is het bedje in twee hoogtes te monteren en als je kindje iets ouder is en zelf uit bed wil klimmen dan kun je één bedzijkant verwijderen, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Voor onze eigen dochter zijn we langzaam aan het rondkijken naar een kinderbedje. Ik vind hiervoor de 6) SUNDVIK: uittrekbaar bedframe en lattenbodem (€140,95) wel leuk. Deze is verkrijgbaar is drie kleuren: zwart, bruin en wit. Doordat het bed uittrekbaar is kan het letterlijk meegroeien met je kind. Erg handig dus.

 

Kinderbedden, IKEAOpbergen

IKEA vind ik vooral erg goed vanwege hun innovatieve opbergsystemen. Ook voor kinderen hebben zij zo’n systeem: de STUVA. De STUVA is verkrijgbaar in allerlei verschillende maten en kleuren, dus zo is het gemakkelijk aan te passen aan de kamer van je kindje. Wij hebben hiervan de 7) STUVA: bank met opbergruimte, wit (€59,95). Deze staat nu bij ons in de woonkamer en ik berg er speelgoed in op waar ze op dit moment even niet mee spelen of speelgoed dat alleen onder begeleiding gebruikt kan worden. De kinderen mogen er niet in komen, maar ze gebruiken het meubel wel als tafel om op te spelen. Ook de 8) TROFAST: opbergcombinatie (v.a. €59,95) is erg handig voor de kinderen. Je kunt deze opbergcombinatie ook weer krijgen in verschillende kleuren en maten. Je kunt er verschillende gekleurde bakken of planken in hangen waardoor de kinderen en de ouders het speelgoed gemakkelijk kunnen ordenden en opruimen. Hieronder zie je een paar mogelijkheden van de STUVA en de TROFAST.

Opbergmeubels, IKEA

Onze favorieten van IKEA

Wij hebben inmiddels al aardig wat spulletjes van de IKEA verzameld en ik zal je laten zien welke dingen wij erg handig vinden.

  • 9) MAMMUT: kinderkruk (€4,95)
  • 10) KALAS: bestek (€0,99)
  • 11) KALAS: 6x schaaltjes (€0,99)
  • 12) KALAS: 6x borden (€0,99)
  • 13) KLAD PRICKAR: 2x slab (€3,99)
  • 14) FÖRSIKTIG: kinderkruk (€2,49)
  • 15) ANTILOP: kinderstoel €9,99 + ANTILOP: blad voor kinderstoel (€4,-)
  • 16) SKÖTSAM: commodematrasje (€6,99) + SKÖTSAM: bekleding (€4,99)
  • 17) LOCKIG: kinderpot (€5,99)

 

Favorieten, IKEA

 

Dit zijn spullen die voor ons inmiddels echt onmisbaar zijn en veel gebruikt worden. De kinderstoel (15) gebruik ik veel als gastouder en hij is gemakkelijk mee te nemen naar opa en oma. De schortjes (13) zijn onmisbaar als ze zelf macaroni met rode saus willen eten of willen kleuren/verven/kleien. Van alle ergonomische en handig ontworpen kinderbestekjes vinden wij die van de Ikea (10) momenteel het beste. Ze zijn goed vast te houden en niet te scherp of te bot. Daarbij kan alles veilig in de vaatwasser en magnetron en door de leuke kleurtjes kun je iedereen gemakkelijk een eigen bakje/beker/bestekje geven.

Nu de nieuwe gids weer uit is gaan we binnenkort zeker weer even kijken naar de nieuwe spullen van de IKEA. Voor de mensen die ook geïnspireerd zijn geraakt: veel shopplezier!

Wat zijn jullie favoriete spullen van de IKEA? Welke dingen gebruiken jullie veel voor de kinderen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge