We zijn er weer! Persoonlijke update

Persoonlijke update

Het is een tijdje rustig geweest op mijn website. Ik heb er bewust voor gekozen om even rust te nemen voor zowel mijzelf als voor mijn gezin. Dit heeft mij goed gedaan. Deze week gaat onze dochter voor het eerst naar school en begint het ‘normale’ leven weer.  Wat gaat de tijd toch snel! Ze is er ontzettend aan toe om naar de basisschool te gaan en ik denk dat ik de rust thuis ook heerlijk ga vinden. Maar toch ga ik haar aanwezig erg missen. Ik hoop dat ze haar plekje in de klas snel gevonden heeft en dat ze een leuke tijd gaat hebben.

Hoe gaat het met ons?

Om maar te beginnen met mezelf, het gaat nu wel redelijk goed met mij. Voor de zomervakantie merkte ik dat ik mezelf voorbij aan het lopen was. Ik had geen geduld meer, was snel geïrriteerd en dat was niet bevorderlijk voor de sfeer in huis, want dan duren de dagen erg lang. Daarom koos ik ervoor om een aantal weken vrij te nemen als gastouder, maar ook even te stoppen met bloggen. Zo kon ik in huis een aantal dingen doen die al een tijdje bleven liggen, aandacht besteden aan mijn kinderen en leuke dingen doen met mijn gezin. Mijn opvang kindjes hebben ook vakantie gehad en deze week begint het echte ritme weer. Ik hoop dat we hier onze draai in kunnen vinden, want dat zal ik begin zeker even wennen zijn. We moeten om half 9 op school zijn en aangezien onze dochter in de ochtend niet erg snel is zal dat soms wel even stressen zijn. Hopelijk kunnen we hier snel een goede routine voor vinden. Ook heb ik als gastouder een bakfiets aangeschaft om de kinderen mee naar school te kunnen vervoeren. Dit zal even wennen zijn, maar ik denk dat we hier wel plezier van kunnen hebben.

persoonlijke update

Onze nieuwe Troy bakfiets

Onze dochter

Ik had al verteld dat onze dochter 4 jaar is geworden en dat betekend weer een nieuwe fase. Ze is echt toe aan school, maar ze zal daar wel weer haar draai moeten vinden. Begin juli nam ze afscheid van haar 3 juffen op de peuterspeelzaal. Ze heeft het daar erg naar haar zin gehad. In de zomervakantie heeft ze veel met haar buurmeisje gespeeld. Zij is bijna even oud en ze kunnen het erg goed met elkaar vinden. Je kunt wel merken dat ze sociaal  gezien nog veel moeten leren, want een compromie sluiten of een ruzie oplossen is nog niet altijd even gemakkelijk als je 4 bent. We merken ook dat onze dochter moeite heeft met het accepteren van ‘nee’ als ze iets anders in haar hoofd heeft en dit mond dan wel eens uit in een driftbui. Af en toe lijkt het wel de kleuterpubertijd. Erg pittig, want alle goedbedoelde adviezen werken helaas niet altijd en je moet samen toch de dag door zien te komen. Door veel te praten en duidelijke afspraken te maken hopen we samen steeds een stapje verder te komen, maar het valt niet altijd mee. Ik hoop dat meer uitdaging op de basisschool wonderen gaat doen.

Persoonlijke update

Genieten op het strand

Onze zoon

Mijn man en ik hadden al snel door dat onze zoon een heel ander kind is dan onze dochter. Hij ontwikkelt zich erg goed en het is een ontzettend vrolijk mannetje. We genieten enorm van hem en hij maakt ons gezin echt compleet. Ik had verwacht dat het pittig zou zijn met 2 kinderen, maar om eerlijk te zijn lijkt hij echt een balans in ons gezin te brengen. In het begin hebben we alleen wat problemen gehad met z’n reflux, maar inmiddels spuugt hij bijna niet meer en eet hij al aardig wat vast eten mee. We merken wel dat hij af en toe last heeft van zijn tandvlees, want het zal vast niet heel lang meer duren voordat zijn eerste tandje doorkomt. Hij kwijl veel en heeft soms hele vieze poepluiers dus ik vermoed dat die tandjes snel zullen verschijnen. Verder slaapt hij al vrij lang de hele nacht door, dus wij hebben heel weinig te klagen met hem. Ruim een week geleden ging hij voor het eerst staan, dus ik kan mijn borst nat maken. Dat wordt veel vallen en onze spullen goed in de gaten houden, want dan is niets meer veilig 😉 Maar vooral heel veel genieten, want alles gaat zo snel. Over 3 maanden vieren we zijn eerste verjaardag en zullen we nooit meer een baby van onszelf in huis hebben. Oh, wat ga ik die tijd missen…

Persoonlijke update, Ouderwijsheid

Onze stoere vent

Ik hoop dat ik jullie weer een beetje bij heb kunnen kletsen. Ik ga mijn best doen om weer wat ritme te vinden in het bloggen, maar nu onze dochter naar school gaat en ik meer tijd voor mezelf krijg gaat dit vast wel lukken. Geniet nog lekker van de laatste mooie zomerdagen!

Als jullie nog vragen of verzoekjes hebben dan hoor ik dit graag in de comments

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge