Vrolijk nieuws: ik ben zwanger! (persoonlijk)

Afgelopen week was het rustig op mijn website. Ik had namelijk een weekje vakantie en ik had de behoefte om echt even rust te nemen. De laatste tijd ben ik namelijk erg moe. Dit heeft gelukkig wel een reden, want ik kan jullie vertellen dat ik ruim 14 weken zwanger ben! Onze dochter krijgt er aan het einde van het jaar een broertje of een zusje bij. We zijn er heel gelukkig mee en alles gaat tot dusver goed met mij. Ik ben alleen snel moe en probeer daarom wat meer rust nemen als dit mogelijk is.

Grote veranderingen

Na het bezoeken van de Negenmaandenbeurs eind februari van dit jaar begon het bij ons toch weer te kriebelen. Onze dochter wordt nu bijna 3 jaar en haar fase met driftbuien lijkt sinds begin van dit jaar zo goed als verdwenen. Dit heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat nu al aardig kan praten. Hierdoor is de communicatie met haar een stuk gemakkelijker geworden. Ze heeft nu geen driftbuien meer waarbij ze schreeuwend en gillend op de grond gaat liggen. Natuurlijk zijn we het nog steeds niet altijd met elkaar eens, maar nu kunnen we allemaal aangeven wat we ervan vinden. Ze kan nu vertellen dat ze boos of verdrietig is waardoor wij haar beter kunnen helpen. Dit brengt veel meer rust in huis.

We bedachten ons dat het misschien wel leuk zou zijn als er nog een broertje of zusje zou komen voordat onze dochter volgend jaar augustus naar de basisschool gaat. Zo zou ze eerst nog even kunnen wennen aan de grote verandering in huis, zodat ze daarna alle tijd heeft om te kunnen wennen aan de nieuwe situatie op de basisschool. Maar goed, dit klinkt natuurlijk leuk, maar moeder natuur moet dan natuurlijk ook nog even meewerken en dat weet je maar nooit. Bij onze eerste ging het zwanger worden vrij gemakkelijk. Ik ging er niet meteen vanuit dat dit een tweede keer ook wel zou lukken. We hadden zelf in gedachten dat dit na een half jaartje wel gelukt zou moeten zijn. Maar niets was minder waar. Begin april was ik al over tijd, maar aangezien ik een onregelmatige cyclus heb zocht ik er nog niets achter. De tijd tikte langzaam door en steeds meer begonnen we toch te geloven dat ik wel eens zwanger zou kunnen zijn. De alcohol liet ik inmiddels al achterwege, het foliumzuur had ik maar weer tevoorschijn getoverd en langzaam begonnen de eerste kenmerken zichtbaar te worden. Op 18 april hebben we toen ‘de test‘ gedaan en ja hoor, ik was zwanger!

Zwanger, Ouderwijsheid

Zwanger zijn

We hebben besloten om het nog niet meteen aan iedereen te vertellen. We zijn zelf redelijk nuchter en weten donders goed dat een zwangerschap ook mis kan gaan. We wilden daarom eerst zien of de eerste echo goed was. Iets meer dan twee weken later konden we al bij de verloskundige terecht. Onze dochter mocht gelukkig even spelen bij een vriendje, dus we hadden rustig de tijd. Ik was heel erg nerveus, want ik heb een mooie en gezonde dochter en ik besefte me des te meer dat het een wonder is om zo’n mooi mensje op de wereld te mogen zetten. De verloskundige stelde voor om de echo meteen inwendig te doen, aangezien de kans groot was dat het nog te klein zou zijn voor een uitwendige echo. Ik vond het prima, als ik maar wat kon zien. Gelukkig zag ze vrij snel een heel klein hartje kloppen en de tranen liepen meteen over mijn wangen. Wat een opluchting, het zag er goed uit! Eindelijk had ik het gevoel dat ik echt zwanger kon zijn. Onze naaste familie hebben we het blijde nieuws verteld op Moederdag en onze dochter een paar dagen ervoor. Hoe we dit precies hebben gedaan ga ik jullie binnenkort vertellen, anders wordt dit verhaal wel erg lang… 😉

Zouden jullie het leuk vinden om regelmatig te lezen hoe mijn zwangerschap verloopt?

4 Reacties op Vrolijk nieuws: ik ben zwanger! (persoonlijk)

  1. Wat leuk zeg. Van harte gefeliciteerd!
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

  2. Wat onwijs leuk! Gefeliciteerd!
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

  3. Gefeliciteerd, wat leuk een broertje of zusje. Veel succes de komende tijd.
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

  4. Bedankt voor de lieve felicitaties!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge