Foto op glas in de woonkamer (interieur)

We wonen inmiddels al 10,5 jaar samen en in de loop van de tijd zijn we steeds groter gaan wonen. We begonnen met veel bij elkaar verzamelde meubels toen we allebei nog studeerden en langzamerhand zijn we steeds meer meubels gaan vervangen voor meubels die we echt mooi vinden. De basis van onze woonkamer hebben we heel licht gehouden, want de muren en de vloer zijn gebroken wit. We hebben een aantal koloniaal teakhouten meubels en wat zwart/bruine meubels. Onze muren zijn nog vrij leeg en er miste nog iets in onze woonkamer, namelijk een foto van ons vieren. Voor de website kreeg ik het aanbod om een foto op glas te laten afdrukken en dit leek mij een leuk idee. Ik laat jullie zien of deze gelukt is waar hij een mooi plaatsje heeft gekregen. Kijk je mee?

Foto op glas

Een paar jaar geleden hebben we een mooie foto laten maken met onze dochter en deze af laten drukken op steigerhout. We vinden deze foto nog steeds ontzettend mooi, maar we missen eigenlijk een foto waar onze zoon ook op staat. Voor ons is het gezin nu compleet en dat wilden we graag vereeuwigd zien aan de muur. We lieten een mooie foto maken en deze hebben we af laten drukken op glas. Via de website Foto op glas ging dit heel gemakkelijk. Ik was super benieuwd naar het resultaat.

Onze foto is 70×50 cm groot en is afgedrukt op plexiglas van 5 mm. Zo krijg je dus geen foto die afgedrukt is op echt glas, want glas is natuurlijk heel breekbaar. Plexiglas/Acrylglas is een soort plastic dat super sterk is en hierdoor veel minder snel breekt. Dat is met het vervoeren van het product ook een stuk veiliger.

Foto op glas

Onze ervaring met de bestelling

Het bestelproces is heel eenvoudig. Je kunt eerst kiezen uit het formaat en de dikte van het plexiglas. Wat ik prettig vond, is dat de kosten ook meteen zichtbaar zijn zodat je na afloop niet eventueel wordt verrast door het bedrag. Je kunt de foto eenvoudig uploaden vanaf je computer/tablet/telefoon of uit je Facebook of Instagam account. In het volgende menu kun je nog extra opties aanvinken, zoals zwart/wit en sepia. Ook kun je eventueel nog tekst toevoegen. Bij de laatste stap kies je uit de verschillende ophangsystemen. Ook kun je nog voor speciale opties kiezen zoals het laten maken van een collage, het toevoegen van een kleuraccent of pop-art. Aan deze opties zitten wel kosten verbonden. Als laatste kun je nog kiezen voor verschillende afwerkingen van het glas. Zo kun je de kleur ‘wit’ in de foto transparant laten maken en als je de foto graag buiten wil hangen en dan wordt de foto ook anders behandeld.

De foto op glas wordt na je bestelling binnen 5 werkdagen verzonden. Bij ons duurde dit iets langer, maar het had verder ook geen haast. De verzendkosten bedragen €5,95 tenzij je een foto besteld die groter is dan 80×120, want dan zijn de kosten €12,95. De foto op glas was goed en stevig verpakt.

Ophangsystemen

Je kunt de foto op glas op twee verschillende manier ophangen. De eerste manier is een zijkantsysteem. Hierbij worden 4 houdertjes meegeleverd die je aan de zijkant van de foto kunt bevestigen. De foto komt hiermee wel tegen de muur te hangen. Je kunt dan zelf de positie van de houders bepalen.

Bij het andere ophangsyteem worden er 4 gaten in de foto geboord. Er worden dan 4 RVS afstandhouders geleverd en deze kun je zelf door de gaten doen en daarna aan de muur bevestigen. Wij hebben voor dit systeem gekozen. Doordat de foto niet strak tegen de muur hangt, ontstaat er een soort 3D effect met wat schaduwval erachter.

Ophangsystemen

Wat vinden wij van onze foto op glas?

Wij zijn erg blij met onze foto op glas! We hebben hem een plekje gegeven in de woonkamer waarbij hij meteen opvalt als je binnenkomt. Het is wel weer iets heel anders dan onze foto op hout. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kleuren iets minder helder vind en hij lijkt van dichtbij ook niet haarscherp, maar ik vermoed dat dit te maken heeft met het materiaal waarop het is afgedrukt. Ik vind het zeker niet storend en van een afstandje zie je dit ook niet. Doordat de foto een stukje van de muur af hangt, geeft dit inderdaad een soort 3D effect. Ik ben enorm trots op mijn gezin en ik kijk iedere dag met heel veel liefde naar deze foto!

Foto op glas

Na wat veranderingen in de zithoek, komt onze foto op glas prachtig tot zijn recht

Tip!

Voor alle papa’s die hun vrouw een mooi cadeau willen geven met Moederdag is dit trouwens ook een leuke tip. Natuurlijk zullen vaders dit ook leuk vinden voor vaderdag. Mocht je een foto afgedrukt willen hebben op andere leuke producten dan zou ik zeker even een kijkje nemen op Fotocadeau.nl (moederbedrijf van foto op glas). Voor de paasdagen hebben zij op dit moment een leuke korting van 25% op alles!

Dit artikel bevat een product dat mij is toegezonden door een bedrijf

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge