Polstuigjes voor kinderen, zielig of gewoon veilig? (review)

Polstuigjes

Polstuigjes voor kinderen is een onderwerp waarover gediscussieerd kan worden. Sommige ouders zullen het misschien zielig vinden om je kind aan een tuigje te doen, want je kind is toch geen hond? Maar er zullen ook ouders zijn die het ontzettend handig zullen vinden. Ik ben altijd benieuwd naar jullie mening, dus mocht je deze willen delen, dan kan dit onder dit artikel. Nu vraag je je misschien af hoe ik aan dit onderwerp kom. Dat komt door onze stedentrip naar Parijs. Wij zijn namelijk in de zomervakantie 3 dagen naar Parijs geweest met onze kinderen en mijn grootste angst was om ze daar kwijt te raken. Onze zoon is 2,5 jaar en wil niet altijd meer in de buggy. Hij gaat graag zelf op avontuur, maar in een stad als Parijs vinden wij dat geen goed idee. Onze hand vasthouden wil hij natuurlijk niet en door de drukte verlies je hem dan snel uit het oog. Dat zag ik niet zitten, dus ging ik op internet op zoek naar tuigjes voor kinderen. We hebben ze getest en ik kan je er inmiddels het één en ander over vertellen. Lees je mee?

Polstuigjes, Parijs

Wandelen door Parijs

Verschillende polstuigjes

Polstuigjes zijn er in verschillende soorten en maten. De polstuigjes die we zullen bekijken zijn: 1) het basic polstuigje, 2) het polstuigje met plastic koppeling, 3) de MijnNami polstuigjes met stalen polskoppeling en 4) de extra variant dat van een slot is voorzien voor extra veiligheid.

Polstuigjes

1) Het basic polstuigje

Als je niet zeker weet of een polstuigje bij jouw kind zal werken, dan zou je kunnen kiezen voor het basic polstuigje. Dit is niet meer dan een van stof gemaakte, niet elastische verstelbare lijn, die bij hard trekken zowel je kind als jezelf kan bezeren. Qua draagcomfort moet je er niet veel van verwachten, want zo’n lijn zal na een tijdje gaan irriteren om je pols omdat je kind niet altijd dezelfde richting als jij op wil. Ook loop je hiermee de kans dat je kind er snel genoeg van zal hebben en geen polstuigje meer om wil.

2) Polstuigje met plastic koppeling

Het polstuigje met plastic koppeling zal jullie al meer draagcomfort opleveren. Uit ervaring is alleen gebleken dat de polstuigjes met plastic koppeling vaak gebreken zal vertonen zoals: klittenband dat rafelt, slechte naden of zwakke plastic koppeling wat resulteert in breuken of scheuren. Hierdoor zul je waarschijnlijk niet veel plezier hebben van dit polstuigje, omdat hij snel kapot zal gaan.

3/4 MijnNami Polstuigjes

Je kunt ook kiezen voor de MijnNami polstuigjes. Deze polstuigjes hebben een hogere kwaliteitsnorm dan alle andere polstuigjes op de markt. De stalen polskoppeling zorgt voor een sterkere bevestiging met het polsbandje en hij kan 360 graden draaien waardoor het tuigje niet in de knoop raakt. Deze polstuigjes hebben een zachte voering voor extra draagcomfort, is gemaakt van stevig materiaal, zodat naden niet loslaten, klittenband niet rafelt en de looplijn niet onverhoopt losscheurt of breekt. Het MijnNami polstuigje is geschikt tot een leeftijd van 10 jaar. Daarnaast is de uitvoering met slot ideaal voor kinderen die de polstuigjes met alleen klittenband sluiting af kunnen doen. De MijnNami polstuigjes zijn onder andere te koop bij kindertuigjes.nl.

Getest

Wij hebben het MijnNami polstuigje met extra slot getest met onze jongste en het MijnNami polstuigje dat extra lang is met onze oudste. Voordat we op vakantie zijn gegaan naar Parijs hebben we ze thuis eerst goed bekeken en uitgeprobeerd. Onze dochter was meteen erg enthousiast en zag het niet als een belemmering, maar juist als extra veiligheid. Onze zoon vond het vooral interessant en toen hij zag dat mama ook een bandje om haar pols had vond hij het prima. Hij kan lekker gaan ontdekken wat hij wil, maar ik weet zeker dat hij niet meer weg kan lopen.

Polstuigjes

Links met extra slot, rechts de extra lange versie

Wat vonden wij ervan?

In Parijs hebben we het polstuigje vooral veel gebruikt met onze dochter, omdat onze zoon toch veel in de buggy heeft gezeten. Onze dochter is soms wat dromerig en hierdoor verliest ze ons wel eens uit het oog. Dit beseft ze zelf heel goed en op plekken waar het erg druk was, bijvoorbeeld rondom de Eiffeltoren, vond ze het erg prettig om aan één van ons vast te zitten. Het enige puntje wat misschien verbeterd kan worden is de grote van de kinderarmband. Bij onze zoon zit hij perfect om zijn pols en hij heeft nog aardig wat ruimte om mee te groeien. Maar bij onze dochter komt de stof niet helemaal rondom haar pols. Dit komt natuurlijk omdat ze grote polsen heeft. Maar aangezien het gebruikt kan worden voor kinderen tot en met 10 jaar, zouden ze dit misschien toch iets groter kunnen maken. Zeker voor de extra lange versie.

Polstuigjes

Conclusie

Mensen kunnen het misschien raar of zielig vinden, maar ik vind de veiligheid van mijn eigen- en opvangkinderen het belangrijkste. Ik ben echt een voorstander van deze polstuigjes. Nu lopen onze kinderen hier echt niet altijd mee, maar op drukke plekken, tijdens dagjes uit of in het buitenland vind ik het heel prettig dat ik ze niet uit het oog kan verliezen. Onze zoon kan zijn mening nog niet duidelijk formuleren, maar hij vond het in ieder geval zeker niet erg om met het polstuigje rond te lopen. En onze dochter was er echt heel enthousiast over. Zij vroeg zelfs regelmatig tijdens onze vakantie of ze hem om mocht voor haar eigen veiligheid. Wat ons betreft dus zeker een aanrader! De polstuigjes die wij hebben getest zijn te vinden bij kindertuigjes.nl

Dit is een samenwerking

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge