Handige tienerkamer tips

Kleine kinderen worden groot, zo ook jouw zoon of dochter. Op den duur zal ook jouw tiener graag een eigen plek willen om huiswerk te maken, lekker alleen te zijn of gezellig samen met vriendjes en vriendinnetjes te kletsen. Het wordt dus de hoogste tijd dat die kinderkamer plaats gaat maken voor een tienerkamer. Bij het inrichten van de tienerkamer is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Welke dat zijn? Dat vertellen we je graag!

Niet meer kinderachtig

Eén van de belangrijkste redenen waarom je zoon of dochter haar kinderkamer wil inruilen voor een tienerkamer is dat de kinderkamer te kinderachtig is. Bij een tienerkamer is het dan ook belangrijk om deze kinderachtige zaken achterwege te laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knuffels, speelgoed en roze en/of blauwe accessoires. En natuurlijk kunnen ze gehecht zijn aan bepaalde knuffels of speelgoed, maar laat het in ieder geval niet de boventoon voeren.

Tienerkamer, Kindercompagnie.nlLaat ze zelf meebeslissen

Je zult aan je tiener vast merken dat hij of zij graag dingen wil beslissen. En dit gedrag zal zeker de kop opsteken bij het inrichten van de tienerkamer. Het is dan ook belangrijk om ze zelf mee te laten beslissen en dus te betrekken bij de inrichting. Tieners hebben waarschijnlijk grootse ideeën voor hun tienerkamer. Luister altijd naar deze ideeën en doe er je voordeel mee. Want om nou een kamer in te richten voor je tiener waar deze niets van weet, is een veel moeilijkere opgave. Op deze leeftijd zijn ze niet altijd in voor verrassingen.

Een neutrale basis

Waar de kinderkamer over het algemeen uit verschillende kleuren en patronen bestaat, is het voor een tienerkamer juist aan te raden om met een neutrale basis te werken. Ook al wil je tiener graag een schreeuwerige muur of een apart bed, probeer hem of haar te overtuigen om dit niet te doen. Je kunt beter kiezen voor kleurrijke accessoires, want wanneer je tiener hier op uitgekeken is, kost het weinig geld en moeite om dit te vervangen. Want een complete kamer opnieuw schilderen of behangen, daar zit niemand op te wachten.

Voldoende werkruimte

Tienerkamer, Kindercompagnie.pngAangezien tieners op de middelbare school te maken krijgen met huiswerk is het belangrijk dat hier op de kamer mogelijkheid voor is. Hun huiswerk moeten ze in rust kunnen maken, dus snel tussendoor aan de keukentafel is geen optie meer. Biedt de kamer geen gelegenheid voor én een bed én een bureau/tafel, dan is een hoogslaper ideaal. Onder de hoogslaper kan een leerhoek gecreëerd worden. Of je kunt er zelfs voor kiezen om onder de hoogslaper een soort van inloopkast te maken, zodat je de ruimte voor een beoogde kast kunt benutten voor een werkplek.

Hebben jullie nog andere tips waar de ouders van tieners rekening mee kunnen houden bij het inrichten van de tienerkamer? Laat dan vooral een reactie achter!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge