Boekenpakket van Joy4kidz

Onze dochter is gek op lezen en vanaf dat ze 8 maanden oud is halen wij om de drie weken een aantal boeken voor haar uit de bibliotheek. Hierdoor kunnen we goed merken dat lezen erg belangrijk is voor de taalontwikkeling. Toen ik benaderd werd om een boekenpakket van Joy4kidz uit te proberen hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Joy4kidz is een boekenclub die verschillende boekenpakketten aanbied in verschillende leeftijdscategorieën. Ik ga jullie vertellen wat wij van het boekenpakket vonden en wat deze boekenclub precies inhoud.

Joy4kidz

Joy4kidz is een boekenclub die boekenpakketten kan aanbieden speciaal gericht op het leer- en leesniveau van je kind. Hierbij wordt ook nog eens gelet op het geslacht en de leeftijd. Ze werken samen met met veel bekende uitgeverijen zoals: Disney, Nickelodeon, Z@ppelin, KRO kindertijd en Studio 100. Bij ons klinkt dit allemaal erg bekend in de oren, waardoor het mij meteen aansprak. Mijn ervaring is dat kinderen graag willen lezen als het onderwerp hun ook aanspreekt. Hierdoor zorg je ervoor dat je kind leesplezier heeft, maar draag je ook bij aan de leesbevordering en leesontwikkeling.

Kosten

Als je je aanmeldt ontvang je maandelijks een boekenpakket ter waarde van €25,- voor €15,95. Kies je voor een langere levertijd dan betaal je €12,95 per pakket. Je lidmaatschap wordt automatisch verlengd en is maandelijks opzegbaar. In overleg met Joy4kidz kun je er ook voor kiezen om het pakket 1, 3, 6 of 12 maanden te ontvangen. Nieuwe klanten kunnen een gratis kennismakingspakket bestellen waarbij je alleen de verzendkosten van €4,95 betaald. Kijk voor meer informatie op: www.joy4kidz.nl

De boekenpakketten

Bij het boekenpakket van Joy4kidz kun je kiezen uit pakket A tot en met D.

 • Pakket A bevat: Voorlees- en prentenboeken, voel- en doeboeken, muziek- en geluidsboeken en boeken voor in bad. Geschikt voor kinderen van 0 tot en met 2 jaar.
 • Pakket B bevat: Voorlees- en prentenboeken, herkennen en oefenen, kleur en knutselboeken, woord- en schrijfoefeningen. Geschikt voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar.
 • Pakket C bevat: Knutselboeken, leren lezen en schrijven, spelletjes en raadsels en reken- en taaloefeningen. Geschikt voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar.
 • Pakket D bevat: Strips en leesboeken, raadsels en puzzels, talenkennis en magazines. Geschikt voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar.

Wat vonden wij van het boekenpakket van Joy4kidz?

Onze dochter is nu 2,5 jaar, dus wij zouden pakket A kunnen kiezen. Maar omdat ze al aardig wat boeken met ons heeft gelezen en erg leergierig is heb ik in overleg met Joy4kidz gekozen voor pakket B. Wij kregen de volgende boeken thuis gestuurd:

 1. Dora: Op bezoek bij Diego
 2. K3: de pakjes van Pat Vinder
 3. Bobo zoekboek
 4. Creatief tekenboek voor kleuters

Het boekenpakket van Joy4kidz werd bezorgd in een grote envelop. Het paste gewoon door de brievenbus, dus ik hoefde er niet voor thuis te blijven. Wat ik een klein nadeel vond is dat het in een papieren envelop zat. Ik had het zelf in een envelop met bubbeltjesfolie gedaan, zodat de hoekjes van de boeken ook mooi blijven. Door het vallen op de grond waren bij ons wat ‘ezelsoren’ (omgevouwen hoekjes) ontstaan.

1) Het boekje van Dora is een leuk prentenboek. De teksten zijn niet te lang en er staan mooie gekleurde plaatjes in. Als je kind wel eens vaker naar Dora op tv heeft gekeken zal het ook herkenbaar zijn. Het heeft een zachte kaft en redelijk dunne bladzijden. Dit betekent bij ons dat we het boekje wel samen moeten lezen, omdat het anders zo beschadigd, gescheurd of gevouwen is.

Dora, boekenpakket van Joy4kidzDora, boekenpakket van Joy4kidz

 

 

 

 

 

 

2) Het boek van K3 heeft een mooie hardboard kaft voorzien van glitters. Dit boek spreekt onze dochter meteen aan, omdat ze gek is op K3. Het boek bevat mooie plaatjes, maar het verhaal is wel wat lang voor haar, waardoor haar aandacht snel verslapt. Daarbij worden er best wat moeilijke woorden in het verhaal gebruikt, waardoor ik het verhaal beter vind passen bij kinderen die 4 á 5 jaar zijn. Toch vond ze het wel leuk om samen met mij de plaatjes te bekijken.

K3, boekenpakket van Joy4kidz

inhoud-K3, boekenpakket van Joy4kidz

 

 

 

 

 

 

3) Het Bobo zoekboek heeft ook een dunne kaft en bestaat uit allerlei leuke en leerzame opdrachten als zoek de verschillen, welke stukjes horen bij elkaar, doolhoven, puzzels en taal- en rekenspelletjes. Dit boek is helaas echt nog te moeilijk voor haar, dus deze leg ik nog even weg. Maar voor kinderen die 4 jaar zijn en naar school gaan is het zeker een leuk en leerzaam boek. Leuk voor thuis, maar ook handig om te gebruiken voor lange autoritjes.

Bobo, boekenpakket van Joy4kidz

Bobo-inhoud, boekenpakket van Joy4kidz

 

 

 

 

 

 

4) Het creatief tekenboek voor kleuters heeft een wat hardere kaft. Aangezien er ‘kleuter’ op de voorkant staat dacht ik dat dit boek ook te moeilijk was. Maar op de achterkant zag ik dat het boek geschikt is voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Hier kan onze dochter dus wel wat mee. Voor dit boek heb je kleurtjes nodig: stiften, potloden of krijtjes. Onder iedere bladzijde staat een opdracht waar je kind lekker zijn creativiteit in kwijt kan. Met een beetje hulp van een ouder kun je je kind ook laten oefenen met een goede ‘pengreep’ en zijn de tekenoefeningen een goede voorbereiding op het latere schrijven.

Kleurboek, boekenpakket van Joy4kidzKleurboek inhoud, boekenpakket van Joy4kidz

Conclusie

Wij vonden het boekenpakket van Joy4kidz erg leuk en leerzaam. Door veel te lezen stimuleer je de taalontwikkeling en het is helemaal leuk als je hier ook plezier bij hebt. Het is handig dat het pakket wordt afgestemd op het geslacht. Zo krijgt een jongen waarschijnlijk geen boek van K3. Daarbij is het ook fijn dat je kunt kiezen uit verschillende leeftijden, maar als je kind net aan de leeftijdsgrens van een pakket zit kan het pakket net te makkelijk of te moeilijk zijn. Dan zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om het pakket bijvoorbeeld per 6 maanden af te nemen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Joy4kidz

2 Reacties op Boekenpakket van Joy4kidz

 1. Leuke boekjes, en wat een leuk artikel heb je ervan gemaakt 🙂
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

 2. Leuk zo’n pakket. Je kunt kinderen niet jong genoeg in aanraking brengen met boeken.
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge