Leren klokkijken met een K3 wekkerradio

leren klokkijken

Onze dochter is op dit moment veel bezig met tijdsbegrip. Ze wil graag weten welke dag het is, hoe laat het is en wat we die dag gaan doen. Het planbord waar ik jullie al eerder over heb verteld helpt hier goed bij, maar als je wilt weten hoe laat het is dan heb je toch echt een klok nodig. Daarom zijn we thuis op een speelse manier bezig met het leren klokkijken. Het is ook wel handig dat ze hier interesse in heeft, want dan kunnen we haar gaan leren dat ze niet voor een bepaalde tijd haar bed uit mag komen. Hoe we dit aanpakken en waarmee we haar leren klokkijken wil ik jullie graag vertellen.

Verschillende klokken en tijden

Klokkijken kun je leren op een analoge, maar ook op een digitale klok. Ik had jullie al laten zien dat ze voor Sinterklaas een mooi horloge heeft gekregen. De meeste kinderen zullen het leren klokkijken als eerste aanleren op een analoge klok. Dit is ook het gemakkelijkste om mee te beginnen. Wij hebben zelf een grote analoge klok in de woonkamer hangen waar iedereen gemakkelijk op kan kijken. Daarnaast heeft ze om zelf te oefenen alvast een eigen horloge gekregen, maar er zat in de zak van Sinterklaas ook een nieuwe wekker. Hiermee kan ze nu ook leren klokkijken op een digitale klok.

Hulpmiddelen bij het leren klokkijken

Er zijn veel verschillende hulpmiddelen waarmee je kinderen kunt helpen om te leren klokkijken. Je moet als ouder zelf bekijken wat goed zou kunnen aansluiten bij je eigen kind, maar je kunt natuurlijk ook altijd iets proberen. Zo hebben wij thuis de volgende hulpmiddelen:

  • Klokkijk spel
  • Houten puzzelklok
  • Tik Tak klok boek

leren-klokkijken

Je hebt waarschijnlijk nog veel meer verschillende boeken, maar wij lenen ze uit de bibliotheek dus we zullen hier vast nog meer boeken over vinden en dan vul ik het lijstje wel aan.

Ons weekendprobleem

Onze dochter is helaas voor ons, een vroege vogel en als ze eenmaal wakker is dan wil ze vaak ook niet meer gaan slapen. We hebben verschillende dingen geprobeerd om ervoor te zorgen dan ze niet om 6.00 uur aan ons bed stond te springen. Zo hebben we hebben een tijdje een slaaptrainer geprobeerd. Slaaptrainer Sam werkte in het begin best goed en ze begreep goed dat ze pas uit bed mocht komen als Sam blauw was en hij zijn ogen open had. Maar helaas maken deze ogen een redelijk hard geluid als ze open gaan. Op een gegeven moment werd ze bang voor de ogen van het ‘schaap’. Ze ging dan zo laag in bed liggen dat ze het ‘schaap’ niet meer kon zien en het liefst draaide ze hem ook nog om. Ik wilde natuurlijk ook niet dat ze een angst voor dat ‘slaapschaap’ ging ontwikkelen, dus hebben we deze maar in een hoekje gezet.

K3 wekkerradio

Toch vraagt ze nu ieder weekend: “Hoe laat is het?”, “Mag ik al uit bed?” en tja, dan zijn we natuurlijk toch weer vroeg wakker. We wilden hier graag een andere oplossing voor, dus zijn we op zoek gegaan naar een leuke wekker. Jullie weten inmiddels wel dat ze een groot fan is van K3 en die hebben voor de feestdagen een paar leuke producten op de markt gebracht. Eén daarvan is de BigBen Interactive K3 wekkerradio. Hij zal in eerste instantie nog niet echt als wekker ingezet worden, maar wel als hulpmiddel voor haar om te weten wanneer ze uit bed mag komen. Dat ze nu niet meer tegen de ogen van het ‘slaapschaap’ aan hoeft te kijken zal al een hele opluchting zijn.

k3-wekkerradio, leren klokkijken

Wat kan deze wekker?

Je kunt hem instellen als wekker met een buzzer, maar ook met je favoriete radiozender. Hij programmeert automatisch 20 verschillende voorkeurszenders in. Zo kan je kind gemakkelijk een leuk muziekje uitzoeken. Er zit een sleepfunctie op zodat de radio na een bepaalde tijd vanzelf uit gaat. Ook zit er een snooze-functie op die je kind kan helpen bij het langzaam wakker worden. De wekker kan aangesloten worden op netstroom, maar het werkt ook op 9V batterijen.

Werkt het?

Of het ook gaat werken om niet meer vroeg gewekt te worden in het weekend dat weten we nog niet, maar ik ga jullie zeker op de hoogte houden! Ze is er in ieder geval erg blij mee en ik weet zeker dat ze er ook graag muziek mee gaat luisteren. Het leren klokkijken zal ze niet binnen een week geleerd hebben, maar het is wel leuk om er op deze manier mee bezig te kunnen zijn. Het probleem met het ‘slaapschaap’ is in ieder geval wel opgelost en ik vermoed dat ze van deze leuke K3 wekkerradio nog heel lang plezier kan hebben.

Hebben jullie nog goede tips voor het leren klokkijken?

Dit artikel bevat een product dat mij is toegestuurd door een bedrijf

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge