Persoonlijke update (febr 2016)

Persoonlijke update

Bij deze wil ik jullie graag laten weten hoe het nu met ons gaat, dus bij deze een update. Onze zoon is inmiddels ruim 11 weken oud en hij doet het ontzettend goed. Hierdoor hebben wij onze draai goed kunnen vinden. De eerste paar weken waren pittig, maar nu hij in de nacht gemiddeld 7 á 8 uur doorslaapt, krijgen wij ook wat meer rust en regelmaat. Na de drukke decembermaand krijgen wij er altijd nog een drukke feestmaand achteraan, want in januari hebben wij veel verjaardagen van familie. Ook het kraambezoek kwam deze maand op gang, want veel mensen waren vanwege de feestdagen in december nog niet langs geweest. Ondanks de drukte was het toch heel gezellig om weer eens bij te kletsen met familie en vrienden.

Onze dochter

Onze dochter vindt het nog steeds geweldig dat ze een baby-broertje heeft. Soms merken we wel dat ze ook graag aandacht wil als haar broertje dit even krijgt, maar dat is eigenlijk heel normaal. Gelukkig begrijpt ze goed dat hij meer aandacht en zorg nodig heeft en ze wil ons dan ook graag helpen als dit mogelijk is. Verder heeft ze het ontzettend naar haar zin op de peuterspeelzaal. We horen van de juffen dat ze een slimme meid is, die steeds meer uit haar stulpje komt. Ze kent haar klasgenootjes goed en is heel sociaal. Ze gaat er dan ook met veel plezier naartoe.

Persoonlijke update, Ouderwijsheid

Met de carnaval op de peuterspeelzaal ging ze als fee/prinses

Ze is in een korte tijd letterlijk en figuurlijk een grote meid geworden. Na de zomer deed ze plots afstand van haar speen, in oktober ging ze naar de peuterspeelzaal, begin december werd ze in korte tijd zindelijk en werd ze ook nog eens ‘grote zus’. Veel veranderingen in een korte tijd. Ze is en blijft een drukke en ondernemende meid, maar wel ééntje waar we heel trots op zijn. We gaan de komende weken op zoek naar een basisschool voor haar, want in juli van dit jaar wordt ze alweer 4 jaar. Een lastige, maar wel een belangrijke zoektocht.

Onze zoon

Onze zoon doet het eigenlijk heel goed. Hij lijkt een heel ander karakter te hebben dan zijn zus. Hij is een stuk rustiger en dat brengt een goede balans in ons gezin. Toch lijkt hij qua uiterlijk veel op zijn zus toen zij klein was. Hij groeit goed en heeft inmiddels zijn eerste inentingen al gehad. Gelukkig heeft hij geen last gehad van bijwerkingen. In de eerste weken na de geboorte had hij wel veel last van krampjes. Maar daar gebruiken we nu een heel effectief middeltje voor dankzij een goede tip van vrienden van ons. Ook had hij last van projectielbraken. Dit is spugen met een grote kracht. De voeding kwam dan met een grote golf uit zijn mond en neus. Om dit tegen te gaan dikken we de voeding nu in met johannesbroodpitmeel. Dit werkt heel goed en sindsdien is hij een tevreden mannetje waar we enorm van genieten!

Persoonlijke update, Ouderwijsheid

Hoe gaat het met mij?

Het einde van mijn verlof komt alweer langzaam in zicht, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat het wel weer begint te kriebelen. Ook het herstel na de bevalling is wonderbaarlijk goed gegaan. Ik heb tijdens deze zwangerschap veel minder last heb gehad van mijn bekken. Maar nu merk ik helaas wel dat ik bij veel traplopen en zwaar huishoudelijk werk, ik toch last krijg van mijn bekken/onderrug. Dit moet ik dus wel met mate doen. Verder voel ik mij ondanks wat vermoeidheid best goed. Ik merk dat mijn ervaring als gastouder mij nu goed van pas komt met twee kids. Het is op sommige momenten pittig, maar ook heel dankbaar. Het enige waar ik nog aan wil werken is wat meer ‘tijd voor mezelf’ nemen. Wat rustmomentjes inbouwen en het sporten weer oppakken. Ik hoop hier de komende weken weer mijn draai in te kunnen vinden.

Vorige week ben ik 30 geworden en dat heb ik lekker met mijn gezinnetje gevierd. Na het ongeveer een jaar niet niet te hebben gegeten heb ik nu weer kunnen smullen van sushi en genoten van gezellige avond. 30 jaar en 2 gezonde kinderen, wat wil ik nog meer…

Persoonlijke update

Gebak van de bakker en heerlijke sushi!

Het bloggen heb ik de afgelopen weken bewust op een laag pitje gezet, omdat ik echt wilde genieten van die bijzondere momenten met een ‘newborn’. Voor ons zal het de laatste keer zijn en hierdoor beleven we alles ook heel bewust. De komende weken ga ik het bloggen weer oppakken, dus dan kun je weer nieuwtjes, reviews, recepten en persoonlijke updates verwachten.

Als er nog dingen zijn die jullie graag willen lezen dan hoor ik het graag en laat dan een berichtje achter in de comments. 

1 Reactie op Persoonlijke update (febr 2016)

  1. Wat een positieve post! Heerlijk dat alles zo voorspoedig gaat!
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge