Maya Show: Maya en de pollenbollen

Maya Show

Vorige week zondag had ik een gezellig moeder-dochter uitje met mijn dochter. Ik mag gelukkig zijn met de luxe dat ik er altijd voor haar kan zijn en ze niet naar de opvang hoeft. Maar ondanks dat ik wel altijd aanwezig ben, betekend dit niet dat ik ook altijd quality time met haar kan hebben. Ik ben 4 dagen per week gastouder aan huis, ik regel het grootste deel van het huishouden en de boodschappen en ze heeft ook nog een klein broertje. Ik vond het dan ook heerlijk om even een gezellig momentje met haar te hebben. We zijn namelijk naar de Maya Show van Studio 100 in Doetinchem geweest en ik wil jullie graag vertellen hoe wij dit hebben ervaren.

Het Amphion in Doetinchem

Onze dochter is dol op alles van Studio 100. We hebben Maya de Bij al vaak gezien op televisie, maar een theatervoorstelling is toch iets heel anders. Ik was zelf erg benieuwd hoe ze dit vorm hadden gegeven. De voorstelling waar wij naartoe mochten was in het Amphion in Doetinchem. Dit vond ik erg leuk, omdat ik hier ben opgegroeid. Ik ben er inmiddels al 10 jaar weg en in die jaren is er veel gebouwd en/of herbouwd. Onder andere de schouwburg het Amphion. Ik was dus ook benieuwd naar deze schouwburg. De voorstelling begon om 13.30 uur en we waren op tijd aanwezig om nog even rustig rond te kunnen kijken. In de foyer konden mensen merchandise van Maya kopen en kon er een mooie foto worden gemaakt met een achtergrond van Maya. We wisten al een klein beetje waar de voorstelling over zou gaan:

Maya heeft een verrassingsfeest voor Willy georganiseerd. Hij is jarig! Maar zelf is hij dat een beetje vergeten. Maya heeft Willy om heerlijke pollenbollen gestuurd om een verjaardagstaart te versieren. Maar als hij terugkomt, is hij er een paar onderweg verloren. Maya en Willy gaan op pad om de pollenbollen terug te vinden.

Maya Show: Maya en de pollenbollen

De show begon netjes op tijd en als eerste verscheen Maya op de schommel. Leuk gedaan, want het trok meteen de aandacht van de kinderen. In de show kwamen verschillende liedjes voor die leuk zijn om naar te luisteren. Maya heeft verschillende vrienden en een aantal hiervan zijn ook te zien in de Maya Show. Zo kon haar beste vriendje Willy natuurlijk niet ontbreken. Kenmerkend voor Willy is dat hij vaak moe is en wil slapen. Dit komt in deze show ook duidelijk naar voren en zorgt meteen voor wat humor.

De pollenbollen staan centraal in deze Maya Show. Maya heeft ze nodig om een verjaardagstaart voor Willy te maken, maar Willy is er een aantal verloren. Maya en Willy gaan ze samen zoeken. Hiervoor moeten ze naar verschillende plekken om deze terug te kunnen vinden. Op deze plekken komen ze ook verschillende vrienden tegen zoals Flip de sprinkhaan, Beatrice de vlinder, Ben de mestkever en Tekla de spin. Die laatste is geen vriend en dat maakt de voorstelling ook een beetje spannend. Gelukkig vinden ze met de hulp van hun vrienden en de vindingrijkheid van Maya alle pollenbollen weer terug. Zo kan de taart voor Willy afgemaakt worden en eindigt het verhaal goed.

Wat vonden wij ervan?

De show duurt van begin tot eind 1 uur en 15 minuten zonder pauze en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor onze dochter van 4 jaar was dit goed te doen, alleen voor kinderen van 2 jaar is het redelijk lang. De liedjes en dansjes zorgen ervoor dat de kinderen geboeid blijven. Ik vond zelf dat de cast het publiek er nog wel iets meer bij mocht betrekken. Dit deden ze op sommige momenten al wel, maar als ze dit nog iets meer zouden doen, zorg je ervoor dat de aandacht minder snel verslapt. Het licht en het decor was erg mooi. Het enige ‘minpuntje’ was dat het decor af en toe bleef haken. Voor de kinderen viel het waarschijnlijk niet op, maar de volwassenen zagen dit wel. Verder mocht dit de pret niet drukken hoor! Onze dochter heeft genoten en vond het erg leuk om aanwezig te mogen zijn bij deze eerste Maya Show.

De Maya Show: Maya en de pollenbollen is tot en met 4 februari 2017 in verschillende theaters door heel Nederland te zien.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Studio 100

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge