Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger

Het is nog even echt zomer in Nederland. Ik vind het zelf heerlijk om te genieten van de zon, maar wat ik minder fijn vind is de warmte in huis. Wij wonen in een nieuwbouwhuis dat goed is geïsoleerd tegen kou en geluid. Alleen als de warmte eenmaal binnen is gedrongen, krijg je het er moeilijk weer uit. Wij vinden het daarom fijn om een goede ventilator in huis te hebben. De ventilatoren van Dyson hebben onze voorkeur, omdat ze bladloos zijn. Hierdoor kunnen de kinderen zich nooit bezeren als ze hun vingers ertussen proberen te stoppen. Door hun krachtige motoren zijn ze ook nog eens zeer functioneel in hun gebruik. Het leuke is dat Dyson nu een nieuwtje heeft toegevoegd aan hun ventilator, namelijk de luchtreiniger. Een ontzettend fijne en handige toevoeging die je ook nog eens kunt aansturen met je telefoon. Ik leg je graag uit hoe deze nieuwe Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger precies werkt.

De luchtkwaliteit in huis

Een ventilator kan met  warm weer heerlijke verkoeling geven. Wat deze Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger extra handig maakt is dat er ook een luchtreiniger bij in is gebouwd. Deze verwijdert 99,95% van de allergenen en vervuilende deeltjes zo klein als 0,1 micron uit de lucht in je huis. Dit is voor ons erg prettig, omdat ik snel geprikkeld ben door verschillende stofjes in de lucht. Zo heb ik veel last van hooikoorts en word ik snel benauwd door bijvoorbeeld rook en sterke luchtjes. De luchtkwaliteit in huizen kan soms wel 2 tot 5 keer slechter zijn dan de lucht buiten. Aangezien je naast je werk vaak de meeste tijd in huis doorbrengt is het prettig als de luchtkwaliteit in huis goed is.

Giftige dampen afkomstig van schoonmaakmiddelen, deodorants en geurkaarsen zijn een paar van de meest voorkomende luchtvervuilers binnenshuis. Overige belangrijke luchtvervuilers in huis zijn onder andere gassen die vrijkomen door te koken en door de centrale verwarming, schimmel, huisdierharen, pollen en allergenen. Deze ultrafijne en mogelijk schadelijke deeltjes zijn onzichtbaar voor het blote oog en kunnen zich gemakkelijk en snel door de lucht in huis verspreiden. Aangezien ik zo gevoelig ben was ik erg benieuwd naar de werking van de Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger.

Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger

Hoe werkt de Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger?

De Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger gebruikt een unieke 360° glasvezel HEPA-filter. Deze technologie verwijdert 99,95% van de ultrafijne allergenen, geurtjes en vervuilende deeltjes die zo klein zijn als 0,1 micron uit de lucht door ze op te vangen in de filter. Hier blijft het niet bij; sensoren in de machine detecteren veranderingen in de omgeving, alvorens de luchtstroom aan te passen om de beoogde luchtkwaliteit te behouden. De machine verspreidt schonere, gezuiverde lucht gelijkmatig en stil door de kamer dankzij de Air Multiplier technologie. De machine zuivert de lucht het hele jaar door en fungeert in de zomer ook als ventilator.

Dyson Link app

Nu denk je misschien, “Hoe kun je nu zien of de lucht in huis echt slechter is en of dit apparaat dan ook wel werkt”? Hier hebben ingenieurs van Dyson goed over nagedacht. Ze hebben namelijk een app ontwikkelt voor op je telefoon die de werking van dit apparaat in huis heel inzichtelijk maakt. De Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger meet zelf de luchtkwaliteit in huis en zuivert de lucht automatisch als dit nodig is. De app laat je zien hoe de luchtkwaliteit is in de ruimte waarin de Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger zich bevind. Hij geeft dit aan in een grafiek met de kleuren: groen voor goed, geel voor redelijk, oranje voor slecht en rood voor zeer slecht. Ook laat de app zien of de luchtreiniger actief is en hoe lang je het filter nog kunt gebruiken. Als het filter te lang is gebruikt zul je het moeten vervangen om de Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger goed te kunnen laten werken.

Wat super handig is is dat je met de app de luchtreinger heel gemakkelijk kunt bedienen. Wat je kunt doen met de afstandsbediening, kun je nu ook doen met je telefoon. Super gemakkelijk als je lekker op de bank ligt en geen zin hebt om op te staan of als je in de keuken aan het koken bent en de lucht in huis goed wilt houden. De app is ontwikkeld voor zowel IOS als Android.

Overzicht Dyson Link app

 

De luchtkwaliteit bij ons thuis

Hierboven zie je 4 foto’s uit mijn app. Linksboven zie je een overzicht van de luchtkwaliteit bij ons thuis op een zaterdag. Dit is een dag waarop we allemaal thuis zijn en er dus veel activiteit in huis is. Je kunt zien dat de luchtreiniger actief is vanaf het middaguur totdat we ‘s avonds laat naar bed gaan. Rond etenstijd, als we aan het koken zijn, kun je goed zien wat er met de luchtkwaliteit in huis gebeurd. Wij hebben een open keuken en geen afzuigkap met een gat naar buiten, maar een recirculatiekap. De luchtjes die vrij komen met koken gaan via ons centrale afzuigsysteem naar buiten. Helaas blijkt dit lang niet zo goed te werken als de keukenverkoper destijds vertelde. Je kunt dan ook duidelijk zien dat de luchtkwaliteit met het koken achteruit gaat.

Onze ervaringen met de Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger

We hebben deze prachtige Dyson met veel plezier getest. Het is voor ons niet alleen een praktisch product, maar ook een product dat zeker niet misstaat in ons interieur. Waar de meeste ventilatoren vaak een doorn in het oog zijn en na verloop van tijd een groot stofnest worden, zijn Dyson ventilatoren gemakkelijk schoon te houden. We hebben deze luchtreiniger een tijdje getest op de automatische stand. Zo stelt de luchtreiniger zich automatisch bij als hij merkt dat de kwaliteit van de lucht achteruit gaat. Dit vonden wij erg prettig, vooral tijdens het koken. Ook tijdens warme dagen is het erg prettig om een goede stroom van koelere lucht in huis te hebben. Als mijn longen geprikkeld waren door stofjes in huis kon ik de werking van de luchtreiniger ook goed merken. Het is niet zo dat het medicijnen vervangt, maar ik kon zeker goed merken dat ik minder geprikkeld was.

Het enige ‘nadeel’ dat ik van deze Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger kan bedenken is dat hij niet goedkoop is in de aanschaf. De adviesprijs van deze Dyson is €579,-. Maar mocht je overwegen om er eentje aan te schaffen, dan weet ik zeker dat je hier veel plezier aan zult beleven.

Dyson Pure Cool™ Link luchtreiniger

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dyson

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge