Dyson kruimelzuiger (review)

Wie kent dit probleem als moeder niet… Je hebt net je woonkamer keurig stof gezogen. Je kind vraagt of hij een koekje mag. Dat mag, dus je geeft het koekje en doet er nog een bakje bij voor de kruimels. Je zegt er nog bij: “wel boven het bakje eten”. Maar als je dan 10 minuten later gaat kijken ligt een kwart van het koekje in kruimels over de grond en kun jij de stofzuiger weer pakken.

Als moeder en gastouder loop ik vaak tegen deze situatie aan en vaak is het na ieder eetmoment weer een grote kruimelbende. Wij vonden dat er maar eens een goede kruimelzuiger moest komen. In het verleden hebben we er een gehad, maar deze had een hele matige zuigkracht en binnen no-time was de accu weer leeg. Ik ben eens rond gaan kijken en kwam bij het merk Dyson uit. Zij staan bekend om hun goede stofzuigers en ze hebben ook een aantal kruimelzuigers in hun assortiment.

De Dyson kruimelzuiger

Dyson heeft een aantal kruimelzuigers ontwikkeld die allemaal hun eigen functie hebben. Zo is er een standaard model: DC34. Een kruimelzuiger met twee keer zoveel zuigkracht: DC43H. Een model voor op de boot en in de auto: DC43H Car + Boat. Een voor het verwijderen van het huisdierenhaar: DC43H Animalpro. En de nieuwste kruimelzuiger die Dyson op de markt heeft gebracht is de DC43H Mattress. Deze Dyson kruimelzuiger is speciaal ontwikkeld om de allergenen in je matras te verminderen. Dit sprak ons erg aan, omdat wij in het gezin last hebben van allergieën (denk onder andere aan astma en gevoelig zijn voor huisstofmijt).

Doos, Dyson kruimelzuiger

Huisstofmijt

De huisstofmijt is een piepklein beestje en met het blote oog zo goed als onzichtbaar. Dit beestje komt bijna overal ter wereld voor maar van grote hoogte houden ze niet omdat ze zich hier nauwelijks kunnen voortplanten. Het liefste leven huisstofmijten in de buurt van mensen, want ze leven onder andere van huidschilfers van de mens. De favoriete plekjes zijn stoffen meubels, tapijt en natuurlijk het bed (kussens, matrassen en dekens). Dat de huisstofmijt zo gek is op het bed komt doordat ze graag leven op plekken waar het ongeveer 25 graden is en waar een luchtvochtigheid is van 50 tot 75 procent. Aan deze ideale voorwaarden voor de huisstofmijt voldoen vrijwel alle bedden.

Van de huisstofmijt zelf hebben mensen nauwelijks last, maar het zijn de uitwerpselen en velletjes van de huisstofmijt die vrijkomen door het vervellen. Deze uitwerpselen en velletjes kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mensen. Deze klachten zijn vooral herkenbaar als astma, eczeem, jeuk en roodheid.

Huisstofmijt, Dyson kruimelzuiger

Wat kun je zelf doen tegen de huisstofmijt?

Om huisstofmijt tegen te gaan of te beperken moet gezorgd worden voor een goede ventilatie zodat de luchtvochtigheid beperkt blijft. Daarnaast is goed schoonmaken een must, want hierdoor worden de uitwerpselen en velletjes (grotendeels) verwijderd. Het beddengoed wassen op minimaal 60 graden zorgt ervoor dat de huisstofmijten dood gaan, omdat ze bij deze temperatuur niet kunnen leven.

Wist je dat:

  • Bedden kunnen tussen de 100.000 en meer dan 1 miljoen huisstofmijten bevatten?
  • Een gemiddeld tapijt tot 1000 huisstofmijten per vierkante meter kan bevatten?

Wat kan de Dyson kruimelzuiger DC43H Mattrass?

Dyson combineert zijn drie belangrijkste technologieën om zo effectief de allergenen die zich in je matras hebben genesteld te kunnen verwijderen.

Dyson digital motor V2: De Dyson digitale motor draait 104.000 keer per minuut. Dit zorgt ervoor dat er constant een hoge zuigkracht is. Dit kunnen andere kruimelzuigers niet evenaren.
Root Cyclone technologie: Sterke krachten zorgen ervoor dat het stof en vuil uit de lucht worden gefilterd en in het stofreservoir terechtkomen. Dat betekent dat de DC43H Matrass sterk begint en sterk blijft en hiermee het aantal allergenen in je matras elke keer vermindert.
Gemotoriseerde matrasborstel: met stijve nylon borstelharen kom je diep in het matras en worden de vezels goed opgeschud waardoor het vuil en de allergenen worden vrijgegeven en opgezogen kunnen worden door de sterke zuigkracht. Ook zorgt de borstel over de volle breedte ervoor dat de gebruiker het gehele matras goed kan schoonmaken, en geen plek overslaat.

Dyson kruimelzuiger

Wat vinden wij van deze Dyson kruimelzuiger?

Wij hadden de eer om deze Dyson kruimelzuiger te mogen testen. Aangezien we het in het verleden slechte ervaringen hadden met een kruimelzuiger waren we erg benieuwd naar zijn prestaties. Ten eerste vind ik hem mooi ontworpen. Hij weegt maar 1,32 kg en ligt gemakkelijk in de hand waardoor is hij gemakkelijk te gebruiken is. Je kunt hem 20 minuten gebruiken met 28 watt zuigkracht en 8 minuten met de maximale zuigkracht van 65 watt. Bij ons blijven er nu geen brood- of koekkruimels meer liggen. Verder heeft hij verschillende opzetstukken waardoor je de kruimelzuiger optimaal kunt gebruiken.

Wat helemaal handig is is dat we nu ook de allergenen in onze bedden kunnen verminderen. Iedere keer dat we onze bedden verschonen zuigen we de matras ook even mee. Hierdoor zorgen we ervoor dat onze huidcellen, maar ook de huidcellen en uitwerpselen van de huisstofmijten die allergieën kunnen veroorzaken opgezogen worden.

Ik vind de Dyson kruimelzuiger echt een aanrader voor ieder huishouden en aangezien hij in verschillende modellen verkrijgbaar is is er voor iedereen wel een passend model te vinden. De Dyson Kruimelzuiger DC43H Mattrass is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €289,-

Dyson Kruimelzuiger

 Wat vinden jullie van deze Dyson kruimelzuiger? Zouden jullie hem aan willen schaffen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dyson

1 Reactie op Dyson kruimelzuiger (review)

  1. Wij hebben de gewone DC43H gekocht een paar maanden geleden. Eerst heb ik erg getwijfeld want ik vind het toch wel duur voor een kruimeldief. Maar onze stofzuiger vind ik te zwaar om aldoor naar boven te tillen als ik even wat wil stofzuigen, zoals de vensterbanken. En ik kan zeggen wij zijn echt fan! Hij is denk ik net zo krachtig als onze stofzuiger maar dan erg handzaam. Jammer dat ze alleen niet iets goedkoper zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge