Dyson V6 stofzuiger (review)

Dyson V6 stofzuiger review thumbnail

Met een huishouden waar er bijna dagelijks meerdere kinderen rondlopen is hygiëne iets waar de nodige aandacht naartoe gaat. Stofzuigen is dus een klusje wat ik meer doe dan mij lief is. Als onze dochter ‘s avonds in bed ligt kan ik aan de slag met het stofzuigen van de broodkruimels, koekjesresten, zandbakzand en stof. Gelukkig voor ons heeft Dyson sinds kort een nieuwe lijn snoerloze stofzuigers te koop en wij mochten de Dyson V6 stofzuiger (Total Clean) testen. Zoals gewend van Dyson blinkt dit apparaat ook weer uit in een mooi uiterlijk en nog belangrijker het comfort. Het klinkt bijna als gemakzucht maar in de tijd dat wij de Dyson V6 stofzuiger hebben gebruiken wij deze vaker dan de stofzuiger die wij hiervoor hadden. Een combinatie van ‘het snoerloos zijn’, maar ook het gemak dat je nergens tegen aan kunt botsen omdat er geen ‘motor op wieltjes’ achter je aan wordt getrokken, zorgen ervoor dat je sneller de stofzuiger pakt. Het maakt het stofzuigen zelfs leuk!

Dyson V6 stofzuiger in 5 uitvoeringen

De Dyson V6 stofzuiger is in 5 verschillende uitvoeringen gebracht, in grote lijnen lijken ze op elkaar maar elk heeft zijn specifieke eigenschappen, ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet:

  • Dyson V6 Total Clean – Zoals de naam al zegt ‘total clean’ is deze stofzuiger geschikt voor alle vloertypes. De adviesprijs bedraagt €529.
  • Dyson V6 Absolute – Deze uitvoering lijkt veel op de Total Clean, maar heeft een andere zuigmond voor harde vloeren en heeft geen gemotoriseerde miniborstel. De adviesprijs van €479 ligt daarom ook een stukje lager dan die van de Total Clean.
  • Dyson V6 Fluffy – De Fluffy is ontworpen voor harde vloeren zoals plavuizen, laminaat en parket. Dit model heeft een adviesprijs van €429.
  • Dyson V6 Up Top – Dit type lijkt op de Total Clean, maar heeft in plaats van twee zuigmonden één zuigmond voor alle vloertypes èn een zuigmondje met borstel om op hogere plekken te kunnen komen. Adviesprijs: €399.
  • Dyson V6 – De basis uitvoering van de serie Dyson V6 stofzuiger, maar net als de andere uitvoeringen voorzien van de gemotoriseerde vloerzuigmond, opzetstuk waardoor het als kruimelzuiger te gebruiken is, een oplaadstation en een kierenzuiger. Dit exemplaar heeft een adviesprijs van €349.

Dyson V6 stofzuiger ergonomisch ontwerp vloer tapijt laminaat plafond trap

Dyson V6 Total Clean

De Total Clean is uitgerust met twee grote gemotoriseerde zuigmonden en één gemotoriseerde miniborstel. Het motoriseren van de borstels heeft het voordeel dat vuiltjes nog beter worden verwijderd uit voegen, maar ook diep uit een tapijt. Dit in combinatie met het krachtige vacuüm zorgt voor een uitstekend resultaat met het stofzuigen. De Dyson Fluffy vloerzuigmond verwijdert zowel grof vuil als fijn stof. De meeste zuigmonden voor stofzuigers beperken zich slechts tot het grove vuil. De Dyson Fluffy vloerzuigmond is voorzien van zacht geweven nylon en de gemotoriseerde vloerzuigmond is voorzien van antistatische koolstofvezelharen die zelfs het fijnste stof verwijderen. De andere vloerzuigmond is ook gemotoriseerd maar kan hardnekkiger vuil en vuil dat bijvoorbeeld diep in een tapijt zit beter verwijderen. De kleine vloerzuigmond is ongeveer van alles wat, maar vooral handig wanneer de Total Clean wordt gebruikt zonder het lange tussenstuk. Dan is het ideaal voor het schoonmaken van de trap of de stoffen bekleding van bijvoorbeeld een boxspring, bankstel of autobekleding.

Dyson V6 stofzuiger, Snoerloos, Total clean

Onze ervaring met de Dyson V6 Total Clean

Het valt mij vooral op dat er in het stofreservoir een soort van wit-grijs poeder, dit zijn hele fijne deeltjes stof die anders gewoon achter bleven op de vloer, bank, bed, etc. Een groot voordeel voor ons zit in een klein onderdeel van het apparaat, het filter achterop de stofzuiger. Ik ben namelijk erg gevoelig voor pollen (hooikoorts), huisstofmijt en stof. Ik merk duidelijk tijdens en na het stofzuigen dat ik normaal gesproken een droge mond kreeg door de fijne stofjes die de lucht in worden geblazen en jullie herkennen waarschijnlijk ook wel de muffige lucht tijdens en na het stofzuigen. Dyson claimt zelfs dat de lucht die wordt uitgeblazen schoner is dan ervoor. Het leegmaken van de Dyson V6 stofzuiger gaat makkelijk doordat het reservoir met een enkele bediening van een knop opengaat en zo kan de inhoud in een container worden gegooid. Dus geen gehannes met dure stofzuigerzakken.

Zitten er ook nadelen aan de Dyson V6 stofzuigers?

Wat wij zelf een klein nadeel vinden is dat je de knop ingedrukt moet worden om te blijven stofzuigen. Dit had voor mij ook wel een knop mogen zijn die omgezet moet worden, want de knop indrukken en het tillen van de stofzuiger vraagt toch wel een klein beetje spieren 😉 Van de andere kant geeft Dyson aan dat dit juist een besparing van de accu geeft, want druk je de knop niet in dan stopt het zuigen ook meteen.

Wanneer de Dyson V6 stofzuiger Total Clean helemaal is opgeladen kan er 20 minuten mee gestofzuigd worden. Zorg er dus wel voor dat je de Dyson V6 Stofzuiger steeds weer terug hangt in het oplaadstation. Je kunt er in 20 minuten met gemak de woonkamer goed mee schoonmaken, maar als je de trap en de bovenverdiepingen mee wilt nemen dan kan het zijn dat je dit niet red in 20 minuten. Verder kan ik me ook voorstellen dat niet iedereen zoveel geld wil en kan uitgeven voor een stofzuiger.

Dyson V6 stofzuiger, Total Clean

Conclusie

Uiteindelijk kom ik tot de conclusie dat Dyson het stofzuigen leuker en gemakkelijker maakt en daarbij mag het resultaat er ook zijn. Zoals ik al aangaf van het wit-grijze poeder dat zelfs uit tapijt, etc. wordt opgezogen. Dit heb ik niet eerder zo ervaren bij andere stofzuigers. Verder ben ik blij met de schone lucht die de stofzuiger uitblaast en helpt deze stofzuiger mij enorm bij het schoonhouden van mijn huis als moeder en gastouder.

Heb jij ervaring met de stofzuigers van Dyson? Is de Dyson V6 stofzuiger iets voor jou?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dyson

1 Reactie op Dyson V6 stofzuiger (review)

  1. Ik ken hem niet, maar hij lijkt me wel handig.
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge