Dyson Cool ventilator (review)

Wij wonen nu ruim 3 jaar in een prachtig nieuwbouwhuis en we wonen hier met veel plezier. Het huis is goed geïsoleerd, waardoor we in de winter niet veel hoeven te stoken om het lekker warm te krijgen. Alleen een nadeel van een goed geïsoleerd huis is dat je zomers de warmte heel moeilijk uit huis krijgt. Als het een aantal dagen flink warm is geweest en temperatuur is ook binnenshuis een aantal graden gestegen dan blijft het vrij warm in huis. We proberen door middel van een schaduwdoek en het dicht houden van de gordijnen de warmte zoveel mogelijk te weren. Maar als de warmte eenmaal binnen is, hoe krijg je het dan weer koel in de woonkamer? Daar hebben we nu gelukkig een hele goed oplossing voor gevonden: de Dyson Cool ventilator.

Voordelen van de Dyson Cool ventilator

 • Veiligheid. Deze ventilator is namelijk bladloos. Het is fijn dat je kunt genieten van koelere lucht, maar als je kinderen gaan proberen om potloden tussen de bladen te gaan steken of hun haren verstrikt raken tussen de bladen, dan is het plezier van een ventilator zo verdwenen.
 • Eenvoudig schoon te houden. Doordat de ventilator geen bladen heeft is hij ook uiterst gemakkelijk schoon te houden. Je haalt een doekje over de bovenkant en door de binnenkant en schoon is hij.
 • Tot 75% stiller dan andere ventilatoren. Dit is erg prettig, want je hebt bijna niet in de gaten dat hij aan staat. Wij hebben ook nog een hele oude ventilator die ontzettend veel lawaai maakt. Als het heel erg warm is is de wind dan wel prettig, maar je kunt er bijvoorbeeld heel moeilijk mee in slaap vallen. Dat is bij de Dyson Cool ventilator geen probleem.
 • Gelijkmatige en gladde luchtstroom. De Dyson Cool ventilator maakt gebruik van de Air Multiplier™ technologie. De lucht wordt aangezogen door een motor die verborgen zit in de voet van de ventilator. De motor verdeeld de lucht gelijkmatig door de ringvormige opening. Dit zorgt ervoor dat er een snelle, gladde en krachtige luchtstroom ontstaat.

Dyson Cool ventilator

 • Verbruikt tot 40% minder stroom. Er is door de gladde luchtstroom minder sprake van turbulentie en hierdoor is er minder energie nodig voor de luchtverplaatsing. De motor kan hierdoor met minder vermogen werken, waardoor hij minder energie verbruikt.
 • Bedienbaar met een afstandsbediening. Dit is pure luxe, maar super gemakkelijk. Je kunt hem zelfs op een grote afstand aan- of uit zetten. Handig als je bijvoorbeeld net even je handen vol hebt aan de kinderen.
 • Sleep timer. Mocht je deze ventilator willen gebruiken op de slaapkamer, dan kun je bijvoorbeeld instellen dat hij na een uurtje blazen vanzelf uit gaat. Zo hoef je midden in de nacht, als het wat frisser begint te worden, niet wakker te worden om hem uit te zetten.
 • Verstelbaar, zowel voor zwenken, als voor een luchtstroom omhoog of omlaag. Je kunt ervoor kiezen om de ventilator te laten blazen naar één bepaald punt, maar hij is ook zwenkend te gebruiken.
 • Modern design. Het oog wil ook wat. Een doorsnee ventilator is meestal geen verfraaiing voor je interieur. Doordat het design van de Dyson Cool ventilator zo strak en modern is valt hij helemaal niet op als ventilator in je woon- of slaapkamer.

Bovenstaande punten worden nog eens verduidelijkt in het onderstaande filmpje:

Onze ervaring met de Dyson Cool ventilator

We hebben al een aantal mooie dagen gehad, maar nog geen extreem warm weer. Toch hebben wij op de warmere dagen al met veel plezier gebruikt gemaakt van de Dyson Cool ventilator. Zoals jullie misschien wel weten werk ik 4 dagen per week als gastouder en ben ik op deze dagen erg druk met de kinderen. Als het nu warm is hebben de kinderen niet eens in de gaten dat de ventilator aan staat. Als hij aan staat kunnen ze zich nooit bezeren aan draaiende bladen (want die zijn er niet) en daar ben ik wel erg blij mee. Als deze zomer de warmte ook is doorgedrongen op de slaapkamers dan kunnen we hem ook boven gebruiken. Onze dochter kan nu bijvoorbeeld zonder lawaai in slaap vallen. Zo is het ook prettig dat je ‘s ochtends niet wakker wordt met een stijve nek, omdat je op de tocht hebt gelegen van de ventilator. Als laatste vind ik het ook geweldig dat hij gemakkelijk schoon te maken en te houden is. Een doorsnee ventilator is al snel een stofnest en helemaal niet makkelijk schoon te maken door het rooster en de bladen. Zo blaas je ook snel stof door het huis en daar kan ik mijn allergie maar moeilijk tegen. De Dyson cool ventilator is met een handomdraai schoon en dat scheel veel tijd. Wij vinden het echt een aanwinst!

Technische informatie

De Dyson Cool ventilator AM06 die wij getest hebben is een tafelmodel in de kleur zwart/nikkel. Hij weegt 1,83 kg en heeft een snoer van 2 meter. De totale hoogte van dit model is 55 cm en de ring waardoor de lucht wordt geblazen is 30 cm breed. Dit model is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €349,- en heeft 2 jaar garantie. Onder andere verkrijgbaar bij bol.com

Dyson Cool ventilator

Wat vinden jullie van deze Dyson Cool ventilator? Zouden jullie hem zelf ook aanschaffen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dyson

1 Reactie op Dyson Cool ventilator (review)

 1. Hij klinkt goed. Wij bakken in de zomer vaak helemaal weg op zolder, dus dan is zo’n ding wel handig.
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge