Aqua Doodle van Ravensburger

Aqua Doodle

De meeste kinderen zijn dol op kleuren. Lekker kliederen met wascokrijt, later met potloden en als ze nog iets ouder zijn met stiften. Als ouder ben ik hier vaak iets minder blij mee, want netjes kleuren kunnen kinderen vaak nog niet als ze zo klein zijn. Ze mogen bij ons alleen kleuren als ze aan de eettafel zitten met een placemat eronder en als ze klaar zijn gaat alles weer terug in de doos. Ik ben namelijk als de dood dat er iemand met een potlood/stift mijn muren gaat bewerken als ik even naar het toilet ben. Toen ik via een persbericht las over Aqua Doodle van Ravensburger werd ik meteen enthousiast. Tekenen zonder vieze handen en kleding? Dat klinkt goed! Ik mocht met de kids Aqua Doodle en de travelvariant testen. Is het echt zo handig als het klinkt?

Hoe werkt Aqua Doodle?

Aqua Doodle is lekker kleuren met water. Met water? Ja, je lees het goed. Ik begreep er in het begin ook niets van, maar het is toch echt zo en het is super gemakkelijk. In de doos van de normale Aqua Doodle variant ziet een opgevouwen mat en een stift. Deze stift draai je open en het enige dat je hoeft te doen is hem even te vullen met water. Daarna draai je de dop er weer goed op en leg je de stift even 2 minuten neer. Zo kan de punt van de stift goed nat worden om er goed met te kunnen tekenen. Ondertussen vouw je de mat even uit en zet je je kind aan tafel en dan kunnen ze lekker aan de slag. Het is super gemakkelijk en erg leuk voor kinderen die voor het eerst willen starten met tekenen. Ze kunnen lekker hun gang gaan en na 4 minuten zal de tekening weer verdwenen zijn.

aqua-doodle, mini steps, ravensburger

Aqua Doodle travel

Wat leren de kinderen ervan?

Kinderen kunnen hun fantasie kwijt, ze oefenen met hun fijne motoriek en ze kunnen meteen oefenen met de pengreep. In het begin zullen kinderen de stift nog niet goed vasthouden, maar naarmate ze ouder worden kunnen ze steeds beter de stift tussen hun duim en wijsvinger houden.

Waar moet je op letten bij het gebruik?

Om de mat mooi en bruikbaar te houden is het aan te raden de mat niet helemaal nat te maken, niet te boenen, niet te wassen en weg te houden van warmtebronnen en direct zonlicht. Als je kinderen klaar zijn met tekenen dan is het hygiënisch om het water uit de stift weg te doen en de stift goed te laten drogen. Zo blijft alles mooi en schoon en heb je er lang plezier van.

Wat vonden wij van Aqua Doodle?

Als ouder ben ik heel enthousiast over Aqua Doodle. Het is heel eenvoudig te gebruiken en op te bergen, het geeft geen vlekken en de kinderen hebben er veel plezier aan. Zelfs mijn man viel het op dat de kinderen hier leuk mee aan het spelen waren zonder dat ze zelf ook helemaal onder zaten. Onze dochter vond het leuk om ermee te spelen, maar ze vond het ook jammer dat haar tekening weer verdween. Ze maakt haar tekeningen met veel inspanning en is er daarna ook heel trots op. Dat is begrijpelijk, dus ik moest haar wel uitleggen dat de bijzondere tekeningen gewoon op papier gemaakt konden worden. Voor de wat kleinere kinderen is het heel leuk speelgoed. Zij zijn vooral nog bezig met leren vasthouden van de stift het ontdekken wat ze er allemaal mee kunnen doen. Ze kunnen met Aqua Doodle heerlijk kleuren zonder vies te worden en na afloop is het heel gemakkelijk weer opgeruimd. Wij vinden het erg geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar tot ongeveer 5 jaar.

Aqua Doodle is onder andere te koop bij Bol.com (gratis verzenden vanaf €20)

Aqua Doodle

De standaard variant van Aqua Doodle

Heb jij wel eens gehoord van Aqua Doodle? Lijkt het je leuk speelgoed?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ravensburger

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge