Skechers memory foam schoenen

Als gastouder loop ik heel wat af. Een hapje hier, een luier daar, naar bed brengen voor een slaapje, tussendoor nog even spelen, etc. Het dragen van een goede schoen is daarom voor mij erg belangrijk. Ik had al eens verteld dat ik lastige voeten heb. Mijn voeten staan wat naar binnen en ik heb platvoeten. Ik kan niet iedere schoen dragen die er leuk uit ziet. Voor mij moet een schoen vooral goede steun aan mijn voeten bieden, anders heb ik aan het einde van de dag flinke last van mijn rug, benen en voeten. Op televisie zag ik een spotje van Skechers memory foam schoenen voorbij komen en hier was ik wel nieuwsgierig naar. Ik mocht van Skechers de Womens Flex Appeal schoenen voor jullie testen. Wil je weten wat ik ervan vind?

memory foam schoenen, skechersWat is memory foam?

Het bedrijf Skechers werd in 1992 opgericht. Ze verkopen gewone loopschoenen, maar ook sport- en fitness-schoenen. De schoenen zijn goed te herkennen aan de hippe en felle kleuren, maar ook aan hun logo met de letter ‘S’. Dit jaar heeft Skechers iets nieuws ontwikkeld, namelijk schoenen met ‘memory foam’. Dit materiaal wordt ook gebruikt in sommige matrassen, denk aan matrassen met traagschuim. Deze matrassen staan er bekend om dat ze zich volledig aanpassen aan de houding van je lichaam en je zo optimaal comfort kunnen bieden. Het memory foam (geheugenschuim) keert vanzelf weer terug in zijn oorspronkelijk vorm. Het wordt zachter door lichaamswarmte en geeft minder druk op uitstekende lichaamsdelen. Zo werkt dit eigenlijk ook bij de memory foam schoenen. De tussenzool van je schoen ondersteunt je voet optimaal en bij het sporten vangt het de druk op. Daarbij voelt het aan alsof je op kussens loopt. Skechers heeft het memory foam in verschillende soorten schoenen toegepast.

Skechers, memory foam schoenenSkechers memory foam schoenen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen ervaringen had met Skechers. Ik heb de Skechers Woman’s Flex Appeal – First Glance in de kleur zwart/roze getest. Het is een sportieve training sneaker. Je kunt ze gebruiken voor het sporten, maar hij staat ook erg leuk onder een sportieve outfit. De schoen is lichtgewicht. Aan de binnenkant van de schoen zit een zachte voering. Er zitten neon roze veters in de schoenen, maar er zaten ook zwarte veters bij. Zo kun je de zwarte veters gebruiken om hem gemakkelijker met andere outfits te combineren. De bovenkant van de schoen is geperforeerd waardoor het roze van de binnenkant erdoor te zien is. Het zorgt er ook voor dat de schoen optimaal kan ademen en je geen warme voeten krijgt.

Mijn ervaring

Skechers, memory foam schoenenIk heb de schoenen onder andere getest tijdens een dagje dierentuin. Een dag waarop ik echt goede schoenen nodig heb, omdat ik anders door het slenteren ’s avonds flinke last van mijn voeten en rug heb. Mijn ervaring is dat ze echt heerlijk zitten en lopen. Ze sluiten zich goed aan rondom mijn voet en door het memory foam heb je meer het idee dat je op zachte sloffen loopt, dan op schoenen. Aan het einde van het dagje dierentuin hadden we veel gelopen, maar toen we ’s avonds thuis kwamen had ik geen last mijn voeten of rug. Voor mij zijn deze schoenen dus echt een uitkomst. Het enige nadeel voor mij is dat ik ze niet kan combineren met een nette outfit. Voor mij zijn het mijn favoriete schoenen geworden en ik weet zeker dat ik nu vaker naar het merk Skechers ga kijken.

De Skechers Woman’s Flex Appeal kosten gemiddeld rond de €60,-. Een ruim aanbod van Skechers schoenen is onder andere bij Bol.com te koop: Klik hier om hun aanbod te bekijken

Heb jij ervaring met Skechers memory foam schoenen? Zou jij deze schoenen kopen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Skechers

1 Reactie op Skechers memory foam schoenen

  1. Mijn dochter heeft al een tijdje skechers waar ze heel blij mee is. Ik heb ze vorig jaar gekocht en ik ben er ook superblij mee. Ze zijn nu versleten aan de binnenkant, heel jammer, maar ik heb er ook veel op gelopen. Ik ga nieuwe kopen, maar het is veel geld, dat geldt trouwens voor alle schoenen, zeker voor goeie. Ik heb altijd pijn aan tenen en hakken bij nieuwe schoenen. Inlopen lukt niet, doet teveel pijn en mijn tenen en hakken gaan bloeden. Ecco’s maken de beste kans, maar ik Skechers heb ontdekt weet ik dat die het beste lopen. Ik vind ze ook heel mooi met al die kleurtjes. Eindelijk fijne schoenen gevonden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge