Familiekaartspellen van Jumbo (review)

Familiekaartspellen van Jumbo

De zomervakantie is alweer bijna in zicht. Voor ons betekent dat leuke dingen doen met elkaar, lekker buiten zijn, minder tv kijken en  vaker spelletjes spelen. Op de middagen en avonden dat we gezellig bij elkaar zijn speelt onze dochter graag een spel met ons. Toevallig kregen wij een leuk spel opgestuurd van Jumbo. Er zijn namelijk drie nieuwe familiekaartspellen van Jumbo op de markt gebracht. Deze spellen beoefenen het observatievermogen, het geheugen en het reactievermogen. Elk spel bevat een komisch knijpfiguurtje die een leuke twist aan het spel geeft. Van deze drie spellen hebben wij Farm Alarm getest. Kijk en lees je mee?

Spel 1: Catch Match

 • Een spel voor kinderen vanaf 6 jaar
 • Geschikt voor 2 tot 6 spelers
 • Inhoud: 80 speelkaarten en 1 piepende kameleon

In Catch Match ga je de strijd aan met je tegenspelers in dit kleurrijke en razendsnelle kaartspel. Draai een kaart, vind de match in kleur, vorm of aantal en grijp de kameleon! Je wint de kaarten als je de snelste bent. Blijf wel goed opletten, want er zijn meerdere mogelijkheden.

Familiekaartspellen van Jumbo, Catch Match

Spel 2: Crazy Candy

 • Een spel voor kinderen vanaf 5 jaar
 • Geschikt voor 2 tot 6 spelers
 • Inhoud: 60 snoepjeskaarten, 4 zuurtjes en 1 piepend monster

O nee! De snoeppot is omgevallen en het Crazy Candy monster ligt op de loer. Draai de kaarten en vind als eerste een kleurenmatch met één van de zuurtjes. Als er geen match is, gaan de kaarten naar het Crazy Candy monster. Wie wordt de snelste snoeper?

Familiekaartspellen van Jumbo, Crazy Candy

Spel 3: Farm Alarm

 • Een spel voor kinderen vanaf 6 jaar
 • Geschikt voor 2 tot 6 spelers
 • Inhoud: 60 dierenkaarten en 1 piepende muis

In deze leuke variant op Memo moet je goed onthouden welke boerderijdieren er onderop de kaarten staan en hun geluiden nadoen. Kraai als een haan, hinnik als een paard en blaf als een hond. Wie als eerste in de muis knijpt als iemand een fout maakt, wint de kaarten.

Familiekaartspellen van Jumbo, Farm Alarm

 Review van Farm Alarm

Moeee, bèèè, kukeleku, woef woef! Op de boerderij lopen allemaal dieren rond. Kun je goed onthouden welke dieren er onderop de kaarten staan en hun geluiden nadoen? De speler die als eerste de muis pakt als iemand een fout maakt, wint de kaart!

Uitleg van het spel:

De jongste speler begint door de bovenste kaart van de stapel om te draaien en legt deze open op tafel neer. Zorg ervoor dat iedereen deze kaart goed kan zien. Deze kaart is het begin van een rijtje. De speler maakt het dierengeluid dat bij het dier op de kaart hoort en draait deze vervolgens weer om. De volgende speler draait een nieuwe kaart om van de stapel, legt deze naast de eerste kaart en maakt nu zonder te pauzeren twee geluiden- van de eerste dichte kaart en van de tweede kaart die hij zojuist heeft gedraaid. Wijs altijd met je vinger aan bij welke kaart, welk geluid hoort.

Er zijn drie speciale dieren voor extra pret:

 • Papegaai: bij de papegaai moet je het geluid van de vorige kaart herhalen
 • Zeehond: bij de zeehond moet je met je handen klappen en het geluid van een zeehond maken
 • Ballonvis: bij de ballonvis maak je geen geluid, maar blaas je je wangen bol

Heb je als eerste 5 dierenkaarten verzameld, dan win je het spel!

Wat vonden wij van dit spel?

Onze dochter voldoet nog niet aan de voorgeschreven leeftijd van het spel, want zij is pas 4 jaar en het spel is geschikt vanaf 6 jaar. Toch heb ik het spel getest met haar en haar vriendinnetje. De uitleg van het spel is niet zo moeilijk, dus we zijn het gewoon gaan spelen. Tijdens het spelen ontdekten we meteen hoe het werkte.

Farm Alarm, Familiekaartspellen van Jumbo

Het is op zich een leuk spel, maar het wordt leuker om te spelen als je het met meerdere mensen speelt. Met z’n tweeën vond ik het zelf minder leuk. Het spel doet een beroep op je geheugen en dat is soms nog best lastig. Zeker leerzaam om te trainen, voor zowel kinderen, maar ook voor oudere mensen. Voor kinderen dus ook leuk om het te spelen met opa en oma. Het spel is gemakkelijk mee te nemen, neemt niet veel ruimte in beslag en is snel klaar voor gebruik. Voor ons is het zeker en leuk spel om mee te nemen op vakantie en thuis te spelen aan de keukentafel. Farm Alarm is onder andere te koop bij bol.com voor €9,99.

Print hier een leuke activiteitenplaat van deze leuke familiekaartspellen van Jumbo

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge