Nijntje puzzel voor in bad

Onze dochter is gek op Nijntje, dus toen zij afgelopen week een Nijntje puzzel kreeg was ze hier erg blij mee. Maar het was niet zomaar een puzzel. Deze puzzel kan namelijk ook in bad. Ik had er eerst mijn bedenkingen bij, maar het werkt echt en het zorgt voor veel bad-plezier. De puzzel zit in een vrolijke kartonnen doos. Het geheel bestaat uit vijf kleine puzzeltjes van ieder twee stukjes. De stukjes zijn gemaakt van foam. Dit zorg ervoor dat ze blijven kleven op een vlak oppervlak als de stukjes nat zijn. Je kunt de puzzel beter eerst even bekijken zonder water, want dan kan je kleintje rustig zien hoe het werkt. Wil je weten hoe de puzzel eruit ziet?

Wat kun je van de Nijntje puzzel leren?

Nijntje puzzel badWat ik leuk vind aan de puzzel is dat hij aardig wat leerzame aspecten heeft. Zo kun je de kleuren: rood, groen, wit, blauw en geel oefenen. Deze kleuren vormen de vijf verschillende Nijntje puzzels. Verder behandelt de puzzel ook verschillende thema’s. Zo wordt groen aangeduid met gras. Vader Pluis geeft het gras water. Wit staat voor de lucht. In de lucht vliegt Nijntje in een vliegtuig, samen met een vogel. Rood staat voor het varen op zee met een kapitein in een boot. Geel staat voor het strand, waar Nijntje kan spelen met een emmer, een schepje en schelpen. Als laatste staat blauw voor zwemmen. Nijntje kan in het water spelen en zwemmen samen met de vissen en schelpen. Je kunt dus samen met je kindje ook aardig wat taalkundige aspecten oefenen tijdens het puzzelen.

Plezier in bad

Nijntje puzzel badBijna alle puzzeltjes kun je ook als geheel oppakken, alleen de witte niet. Deze klik je niet echt in elkaar, maar leg je tegen elkaar aan. Als je hem oppakt valt hij uit elkaar. Dit zorgde soms voor frustratie bij onze dochter, omdat hij zo weer los is. Verder moet je er als ouder wel voor zorgen dat je na de speeltijd in bad, de stukjes weer goed laat drogen. Anders ben ik bang dat ze op den duur muf gaan ruiken en ook wat viezig worden. Wat dan een beetje een nadeel is van de doos is dat je deze hiervoor niet kan gebruiken, omdat deze van karton is. Misschien hadden ze daarom beter voor een plastic binnenkant kunnen zorgen, zodat de stukjes netjes kunnen drogen in de doos.

Belangrijk om te weten

De puzzel is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Je moet er wel voor zorgen dat je kind geen dingen meer in zijn mond stopt. Op de doos staat namelijk uitdrukkelijk dat een kind stukjes van de puzzel af kan bijten en vervolgens door kan slikken. Dit kan zorgen voor stikkingsgevaar en ik denk dat het ook niet gezond is om het binnen te krijgen. Mijn dochter is zelf nog geen twee jaar, maar voor haar is de puzzel niet te moeilijk. Wij geven hem daarom wel aan haar, maar uitsluitend alleen onder toezicht van een volwassenen. De puzzel is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €7,99

Nijntje puzzel bad

 Houd jouw kindje ook van puzzelen? Zou deze puzzel iets voor jullie zijn?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge