Verslag van LEGO World 2015

LEGO World 2015 is van 21 t/m 27 oktober te vinden in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar was het alweer de 15e editie in Nederland, dus er werd groots uitgepakt. Ruim 23 vrachtwagens met meer dan 14 ton aan LEGO steentjes werden er vervoerd naar de Jaarbeurs. Een leuk familie-uitje in de herfstvakantie waar je met het hele gezin heen kunt. Kinderen tot en met 2 jaar mochten gratis naar binnen en vanaf 2 jaar betaal je €19,50 per persoon.

Ziek

Voor ons was het de eerste ervaring met LEGO World 2015. Onze dochter is een groot fan van bouwen met Duplo en ze heeft inmiddels dan ook de nodige setjes met Duplo gekregen. Toch waren wij erg benieuwd wat ze van al die LEGO steentjes zou vinden. Het was eigenlijk de bedoeling dat we afgelopen woensdag op de opening van LEGO World 2015 aanwezig zouden zijn, maar daar kwam helaas iets tussen. Zoals jullie al hebben kunnen lezen was onze dochter afgelopen week erg verkouden en leek het ons geen goed om haar zo mee te nemen. Afgelopen zondag voelde ze zich gelukkig weer beter en was het dan eindelijk zover. Ze had er al weken naar uit gekeken.

Wereldrecord met LEGO steentjes

Afgelopen vrijdag werd er zelfs een wereldrecord gebroken op LEGO World 2015. Er was namelijk de hoogste toren ter wereld gebouwd van LEGO steentjes. Deze toren heeft een hoogte van 35,16 meter en werd gebouwd door ruim 3200 kinderen en LEGO fans. LEGO World overhandigde daarnaast een cheque van 35.160 euro aan SOS Kinderdorpen. Voor elke meter die werd gebouwd doneerde de LEGO Groep 1000 euro aan dit goede doel. Dankzij het harde werk van alle vrijwilligers, enthousiastelingen, kinderen en gezinnen heeft dit geresulteerd in een waanzinnig mooi bedrag.

Wereldrecord, LEGO World 2015

Ons bezoek aan LEGO World 2015

Wie dacht dat LEGO World 2015 alleen voor jongens is komt daar snel van terug. Bij binnenkomst keken wij onze ogen al uit. Van kleine poppen gemaakt van LEGO, tot grote realistische afmetingen zoals basketballers en Koning Willem Alexander met Koningin Maxima. Dit was pas het begin want door alle hallen staan mooie creaties verspreid. Toen onze dochter zag dat ze ook zelf mocht gaan bouwen ging ze direct aan de slag. Rijen tafels, vol met LEGO en tientallen kinderen die aan het bouwen waren. Vaak geholpen door vaders en moeders waarbij het kind in hun weer naar boven kwam. Wij vonden LEGO World 2015 ontzettend groot en je kijkt er je ogen uit. We wisten niet eens dat er zoveel verschillende soorten LEGO waren. Duplo, LEGO Ninjago, LEGO Friends, Lego Dimensions, LEGO Star Wars, LEGO Technic, LEGO City, LEGO Juniors, LEGO Minecraft en nu heb ik ze nog niet eens allemaal opgenoemd! Echt teveel om op te noemen dus…

Overzicht LEGO World 2015

Wat is er allemaal te doen?

Er was echt ontzettend veel te doen. Je kon springen op verschillende springkussens, spelen en bouwen met de favoriete LEGO, meedoen aan bouwwedstrijden, je minifiguren ruilen, torens bouwen, kijken naar LEGO filmpjes in de bioscoop, gamen met LEGO en voor je naar huis ging kon je je favoriete Duplo en LEGO kopen bij Intertoys met beurskorting zodat je thuis lekker verder mee kon spelen. Verder waren er genoeg plaatsen waar je wat te eten of drinken kon kopen en waar je even kon uitrusten. Het eten en drinken op zo’n beurs vonden wij wel behoorlijk aan de prijs, maar gelukkig hadden we zelf wat meegenomen en dit mocht je op bepaalde plaatsen ook gewoon nuttigen. Aangezien ik inmiddels 33 weken zwanger ben vond ik het rondslenteren af en toe wel wat zwaar, dus ik heb regelmatig even uitgerust. Gelukkig kon dit op genoeg plaatsen.

Eén van de hoogtepunten was toch wel de LEGO douche. Hier konden ouders en kinderen douchen onder echte LEGO steentjes! Kijk je mee…

Onze dochter vond LEGO World 2015 erg leuk, maar we konden ook goed aan haar merken dat de grootte van het evenement en de drukte die hierbij komt kijken soms teveel werd voor haar. Als ze lekker op één plekje aan het spelen was ging het prima. Maar zodra we rond gingen lopen door de hallen werd ze soms erg verdrietig en driftig van de vele prikkels door licht, drukte en geluid. Mocht jouw kind ook erg gevoelig zijn voor veel prikkels van buitenaf dan raad ik aan om nog even te wachten met LEGO World.

Overzicht 2 LEGO World 2015 _

Niet met lege handen naar huis

Tot slot mochten kinderen en hun papa’s en mama’s helpen om de bouwwerkjes uit elkaar te halen die kinderen eerder op de dag hadden gemaakt. Zo kunnen kinderen een dag later weer opnieuw beginnen met bouwen en wie hielp met afbreken kreeg nog een klein presentje. Terwijl papa en dochter aan het afbreken waren deed de ‘Sint’ ondertussen wat inkopen bij Intertoys. Bij het weggaan kregen kinderen ook nog een tasje mee met onder andere wat informatie over de LEGO club, een bouwsetje en een miniatuur poppetje van de serie The Simpsons. Genoeg om thuis lekker mee verder te kunnen spelen.

Ben jij al naar LEGO World 2015 geweest en wat waren jullie ervaringen?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

1 Reactie op Verslag van LEGO World 2015

  1. Ik ben er nog nooit geweest, maar als ik alle blogposts over dit evenement zo lees is het echt de moeite waard.
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge