Hubelino knikkerbaan (review)

De decembermaand staat alweer bijna voor de deur en daarom zijn wij al druk aan het rondkijken naar leuk en leerzaam speelgoed. De komende weken zul je een aantal leuke speelgoedtips voorbij zien komen. Deze week laten we je de Hubelino knikkerbaan zien. Hubelino is een Duits merk van speel- en leersets en vrolijk gekleurde bouwsteentjes zoals de meeste mensen deze kennen van Lego of Duplo. Hubelino laat kinderen op een spelende manier leren. Kinderen kunnen er alleen mee spelen, maar juist door er samen mee te spelen zal het ook de taalvaardigheid, de woordenschat en het samenspel bevorderen. Ouderwijsheid heeft voor Robbie’s Toys de Hubelino knikkerbaan mogen uitproberen voor een review. Dit sprak ons erg aan, omdat onze dochter gek is op Duplo en dit nog wat meer uitdaging geeft. We waren dus erg benieuwd naar de Hubelino knikkerbaan!

Wat is Hubelino knikkerbaan?

Het eerste dat opvalt is dat alles bijna als twee druppels water lijkt op de bekende bouwstenen van Duplo. Het is gemaakt van ABS kunststof en onderworpen aan strenge kwaliteit controles door TÜV en CE (keuringsinstituten) en ook wasbaar tot 40 graden in de wasmachine of vaatwasser. Waar de Hubelino knikkerbaan zich in onderscheid zijn de bouwsteentjes waar de knikkers doorheen kunnen rollen en bouwsteentjes met een afwijkende maat ten opzichte van Duplo. Zo zijn er steentjes van de Hubelino knikkerbaan die 1, 3, 6 of 8 ‘stippen’ breed zijn. Dit heeft het voordeel dat er meer mogelijkheden zijn met het bouwen. De 106 delige set bestaat uit:

  • 65 witte bouwstenenInhoud Hubelino knikkerbaan
  • 5  gekleurde plastic knikkers
  • 34 houwstenen met een gootje voor de knikkers
  • 2  grondplaten

 

 

Wat kun je maken met Hubelino knikkerbaan?

Tot zover de technische kant, want bij het uitpakken en opbouwen van de knikkerbaan was onze dochter van 2 al erg enthousiast. Let wel op, Hubelino schrijft een leeftijd voor vanaf 3 jaar (waarschijnlijk vanwege de kleine onderdelen zoals de knikkers). Op de doos staan een aantal voorbeelden die gemaakt kunnen worden maar met een handleiding die op de website van Hubelino staat is voor elke set en in ons geval de 106 delige set in een mum van tijd een leuke knikkerbaan te maken. Voor kinderen is het uitdagend, goed voor de motorische vaardigheden, ruimtelijk inzicht en creativiteit, maar belangrijker is nog de uren speelplezier die ze hiermee kunnen hebben. Ook de kleuren maken het geheel erg vrolijk en aantrekkelijk om mee te gaan spelen. Onze dochter heeft ook redelijk wat Duplo en omdat beiden prima op elkaar passen is het ook goed te combineren om zo de leukste creaties te maken.

Voorbeelden Hubbelino knikkerbaan

Wat vinden wij ervan?

Wij zijn allemaal erg enthousiast over dit speelgoed, omdat het uitdagend is, je het uit kunt bereiden en kunt combineren met duplo. Hubelino knikkerbaan groeit zo met je kindje mee zonder dat het saai gaat worden. De grote knikkerbaan zoals hiernaast te zien is op de foto is voor een volwassene goed te maken door goed de instructies volgen. Alleen al met de knikkers te laten rollen op de Hubelino knikkerbaan keek onze dochter met grote ogen en een glimlach. Hierbij deed ze uitspraken als ‘cool’, ‘echt leuk’ en ‘wow’. Voor jonge kinderen zal deze knikkerbaan nog te moeilijk zijn, maar voor kinderen vanaf 5 à 6 jaar moet dit wel te maken zijn met een beetje hulp van papa of mama. Dat het niet te simpel is staat natuurlijk garant voor uren speelplezier en daarnaast zijn er nog verschillende uitbreidingen te koop. Tot nu toe hebben wij alleen de delen uit de doos gebruikt, maar een volgende stap is het combineren met Duplo. De gewone bouwsteentjes van Hubelino knikkerbaan zijn wit en hierdoor kun je ze gemakkelijk scheiden van de gekleurde Duplo bouwstenen. Spelen met Hubelino knikkerbaan

Waar kun je Hubelino knikkerbaan kopen?

Hubelino kun je kopen bij Robbie’s Toys. Wil je op de hoogte blijven van alles wat ze bij Robbie’s Toys verkopen? Dan kun je via de facebook pagina van Robbie’s Toys op de hoogte blijven van nieuwe producten en leuke nieuwtjes.

Hubelino knikkerbaan is verkrijgbaar vanaf €26,95 voor een aanvulset. De 106 delige set die wij hebben getest kun je kopen voor €79,95. Verder heb je nog een 85 delige starter set voor €59,95 en voor de echte liefhebber een 120 delige set voor €89,95.

Voorbeeld grootste knikkerbaan

 Wat vinden jullie van Hubelino knikkerbaan? Zouden jullie dit aan willen schaffen voor je kind(eren)?

 (Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Robbie's Toys)

1 Reactie op Hubelino knikkerbaan (review)

  1. Prachtig speelgoed. Maar als je al Duplo hebt dan is de doos van 50 stuks de beste koop, want ze bevat alleen knikkerbaanstukjes (gemiddeld 0,90 Eur/stk). Hiermee kan je al een fikse knikkerbaan bouwen waarbij je vooral zorgen moet maken of je wel alle stukjes hebt gebruikt en niet of je nog stukjes mankeert.
    Je kan ze later eventueel verder aanvullen met de doos van 33 stuks(gemiddeld 1,1O Euro/stk). Dan heb je door de kortere bochtjes, korte hellingstukjes, kruisstukjes en de tunnelstukjes wat meer bouwgemak.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge