Landal Orveltermarke

Het is even rustig geweest op Ouderwijsheid, maar dat kwam omdat we met ons gezin op vakantie zijn geweest. Ik wilde graag ook echt even de rust nemen om lekker van de vakantie te kunnen genieten, vandaar dat het even stil is geweest. De mensen die mij volgen via Twitter hadden misschien al gezien dat wij op vakantie zijn geweest naar Landal Orveltermarke (Witteveen) in Drenthe. Wij hadden speciaal gekozen voor een kindvriendelijke accommodatie. Met een kleintje moet je namelijk redelijk veel meenemen op vakantie en in een kindvriendelijke accommodatie is het grootste deel van de spullen voor je kindje al aanwezig. Dit scheelt veel ruimte in de auto en je bespaard ook tijd met inpakken. Zo konden wij heerlijk genieten van een rustige vakantie waarbij onze dochter het erg naar haar zin had.

Orveltermarke

Speeltuin Landal OrveltermarkeDe omgeving Drenthe is voor ons een heel anders als waar bij wonen en vooral de natuur en de rust is er heerlijk. Het park bestaat uit allemaal klassieke vrijstaande huisjes die van binnen alle comfort van nu bevatten. De huisjes hebben allemaal een ruime tuin waar de kinderen lekker in kunnen spelen en de ouders lekker kunnen genieten van de omgeving.

Bij aankomst op het park wilden we eerst wat gaan drinken. Maar bij de receptie van het park bleek een mooie speeltuin te zijn en hier wilde onze dochter graag even in spelen. Ze vond het alleen zo leuk dat we haar vervolgens niet meer mee kregen toen wij toch wel echt een kopje thee wilden gaan drinken. Na de thee heb ik ingecheckt en na 15.00 uur konden we ons huisje betreden.

Bij binnenkomst zagen we meteen dat er voor de kinderen een speciale speelkamer was. In deze kamer lagen grote speelblokken, een krijtbord, een tafeltje met twee stoelen, een loopauto en een activiteitenkubus gevuld met een serviesje en wat handpoppen. Verder stond er nog sjoelbak en een standaard met een aankleedkussen en babybadje. Toen onze dochter dit zag zei ze meteen: “Leuk!” en begon meteen te spelen.

Verder stond er in de woonkamer een box, wipstoeltje en een Tripp Trapp kinderstoel. Er was kinderservies en bestek te vinden. Boven stond een houten kinderbedje. Alle stopcontacten waren beveiligd en onder en bovenaan de trap waren traphekjes geplaatst. Alle deuren waren beschermd met een speciale strip bij de scharnierzijde, zodat kinderen hier hun vingers niet tussen de deur konden krijgen. Op de badkamer was een speciale kinderwasbak en -toilet te vinden. In onze tuin was ook gedacht aan de kinderen, want wij hadden een mooie trampoline, een zandbak en een glijbaantje. Door al deze gemakken hadden wij echt geen kind aan onze dochter.

Speelkamer:

Speelkamer, OrveltermarkeSpeelkamer, Orveltermarke

Wat is er in de omgeving te doen?

Toen we alle spullen hadden uitgepakt zijn we naar het dichtstbijzijnde dorpje Westerbork gereden om boodschappen te doen. Wij vonden het namelijk leuk om ’s avonds zelf te koken in het huisje. Na het eten heb ik haar bedje opgemaakt. Gelukkig kon haar slaapkamer helemaal verduisterd worden, want ze slaapt slecht als het niet goed donker is.

Tijdens onze vakantie hebben we de steden Assen en Emmen bezocht. Hier kun je leuk en gezellig winkelen. Het museumdorp Orvelte is ook zeker een bezoekje waard. Alleen was helaas niet alles geopend, waarschijnlijk omdat het nog niet zo druk was in de omgeving. Op woensdag was het weer wat slechter en hebben we lekker (overdekt) gezwommen op het park. Op het park scheen ook nog een overdekte speelhal te zijn, maar hier zijn we niet eens meer aan toe gekomen. Op de laatste dag van onze vakantie zijn we naar dierenpark Emmen geweest. Hierover volgt later nog meer.

Aankomst Landal OrveltermarkeConclusie over Landal Orveltermarke

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad bij Landal Orveltermarke. Landal zorgt ervoor dat het zijn gasten aan niets ontbreekt. Je kunt het zelf zo luxe maken als je wil. Bij ons waren bij aankomst de bedden opgemaakt, er lagen schone handdoeken, in de keuken lagen schone theedoeken en schoonmaakspullen. Op tafel stond een heerlijke fles wijn. Je kunt er zelfs voor kiezen dat je vaatwasser iedere dag wordt uitgeruimd. Bij vertrek hoef je er alleen voor te zorgen dat de vaat weer schoon in de kast staat en dat je vuilnis is weggebracht. Je hoeft pas om 10.30 uur de accommodatie te verlaten.

De enige verbeterpuntjes die wij hadden waren dat de gordijnen op de ‘ouder’slaapkamer erg dun waren. Met lange dagen als nu zorgt dit ervoor dat het om 5.30 uur al behoorlijk licht is in de slaapkamer. Mijn man is hier erg gevoelig voor, waardoor hij de hele week al vroeg wakker was. De kinderkamer was wel goed verduisterd, dus een tip is om dit op de andere slaapkamer eventueel ook te verbeteren. Verder konden wij geen pannenlappen vinden en dit was wat onhandig met het afgieten van heet water. Maar dat was alles, dus tja daar valt mee te leven 😉 Wij hebben genoten en willen in de toekomst graag nog eens een andere kindvriendelijke accommodatie van Landal Greenparks bezoeken, want ons is het prima bevallen!

Hieronder een impressie van ons huisje:

Landal Orveltermarkte huiskamerLandal Orveltermarkte huiskamerLandal Orveltermarkte achtertuin

 

 

 

 

Landal Orveltermarkte kinderwasbakLandal Orveltermarkte kindertoiletLandal Orveltermarkte hal

 

 

 

 

 

 

 

Landal Orveltermarkte kinderslaapkamerLandal Orveltermarkte 'ouder'slaapkamer

Ben je wel eens op Landal Orveltermarke geweest? Lijkt het jullie wat om dit park te bezoeken?

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge