Studio 100 winterfestival 2016

Wie mij volgt via social media, zal vast wel gezien hebben dat wij vorig weekend aanwezig waren bij het Studio 100 winterfestival in de Ziggo Dome in Amsterdam. Helaas werd onze dochter na afloop van deze leuke dag ziek en onze zoon ook. Hij heeft afgelopen week zelfs een nachtje in het ziekenhuis gelegen, omdat hij erg benauwd was. Hierdoor is het verslag van dit leuke event iets langer blijven liggen, maar ik wil het jullie zeker niet onthouden. Met de kinderen gaat het gelukkig weer een stuk beter.

Wat is het Studio 100 winterfestival?

Studio 100 bestaat 20 jaar en dat moet gevierd worden met een heel groot muziekspektakel. Het begon 20 jaar geleden allemaal met het duo Samson en Gert. De vrienden van Studio 100 willen graag een verrassingsfeest voor hen organiseren. De Burgemeester zou alle voorbereidingen treffen, maar hij is helaas ziek geworden. Hij vraagt de presentatoren van de show, Flo en Keet, om alles over te nemen maar er moet eerst nog een hele lijst met taken worden volbracht. Zal het hun lukken om alles op tijd af te krijgen…

Studio 100 winterfestival 2016

De burgemeester ligt ziek in bed

Ziggo Dome

Het Studio 100 winterfestival werd gehouden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Zoals jullie wel weten is onze dochter gek op Studio 100. Toen ze kleiner was, was ze onder andere dol op Bumba, Maya de Bij, Heidi, maar tegenwoordig is ze vooral gek op Mega Mindy, Princessia en K3. Het leuke van dit festival is dat je veel van deze sterren voorbij ziet komen, dus onze dochter was dan ook erg enthousiast. Ik koos ervoor om met de trein naar de Ziggo Dome te gaan. Vanuit Arnhem is dit erg gemakkelijk, want je kunt een rechtstreekse trein nemen en vanaf het station Amsterdam Bijlmer Arena is het ongeveer 10 minuten lopen. In de Ziggo Dome staat duidelijk aangegeven waar je naartoe moet. Buiten kwamen we Maya, Bumba, Heidi en Wicky al tegen op het voorplein. Binnen kun je je jas gratis op laten hangen en je tas tegen betaling kwijt in een kluisje. Eten en drinken kun je alleen kopen met Tokens. Dit is een muntensysteem.

Het winterfestival

Wij zaten bij de show van 13.30 uur. Studio 100 is een goed geoliede machine die een strakke regie heeft. De show begon op tijd en verliep prima. We hadden mooie plaatsen en we konden alles goed zien. De eerste vrienden die kwamen zingen waren Piet Piraat en zijn kameraden. Hij zorgde ervoor dat alles goed geboend werd.

Studio 100 winterfestival

Piet Piraat

Daarna zagen we Maya de Bij, Kabouter Plop en zijn vrienden en Lolly Lolbroek. Zij zorgden ervoor dat er een grote taart gemaakt kon worden. Lolly Lolbroek kende ik zelf nog niet.

Studio 100 winterfestival

Maya de Bij, Kabouter Plop en Lolly Lolbroek

Daarna kwamen in het midden van de zaal de sterren van de Nachtwacht op. Ook dit kennen wij in Nederland niet zo goed, maar het liedje sprak onze dochter wel aan. Zij zorgden ervoor dat de pakjes werden opgeborgen in de pakjeskamer.

Studio 100 winterfestival

De Nachtwacht

De prinsessen van Prinsessia zorgden ervoor dat de zaal werd versierd met tekeningen van de kinderen. Bij aankomst konden de kinderen namelijk hun tekening inleveren in een gekleurde bak. Al deze tekeningen werden daarna aan een slinger opgehangen. Een erg leuk idee! Bumba kwam de taart even laten zien. Deze was erg mooi en groot geworden.

prinsessia-en-bumba

Prinsessia en Bumba met de taart

Ook Rox en de Ghost Rockers komen even helpen. Beiden zijn in Nederland ook niet zo bekend. Mega Mindy maakt vervolgens haar opkomst in de lucht. Zij helpt om de kroonluchters recht te hangen.

Studio 100 winterfestival

Rox, Ghost Rockers, Mega Mindy

Als laatste komen de dames van K3 de puntjes op de i zetten. Zij zingen ook meteen hun nieuwe hit ‘Love Boat Baby’. Die heeft onze dochter de laatste dagen al vaak geluisterd, dus die zingen we uit volle borst mee!

Studio 100 winterfestival

De meiden van K3

Als alles klaar is wordt het licht gedoofd en mag iedereen zich verstoppen onder zijn stoel. Dan komen Samson en Gert op en zij zijn natuurlijk erg verrast. Met z’n allen zingen ze nog een laatste liedje. De show duurt totaal ongeveer 1,5 uur, zonder pauzes. Onze dochter heeft ervan genoten, ondanks dat ze zich die dag al niet zo lekker voelde. Ze kijkt nu met veel plezier terug op het Studio 100 winterfestival.

studio-100-winterfestival

Het eindnummer

Zijn jouw kinderen ook fan van de vrienden van Studio 100? Wie is favoriet bij jullie thuis?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge