Nijntje viert feest (theaterconcert)

Vorige week maandag (tweede Paasdag) zijn we met onze dochter naar de theatervoorstelling van Nijntje viert feest geweest. Nijntje bestaat dit jaar 60 jaar en dat wordt het hele jaar gevierd. We hadden de aankondiging van de theatervoorstelling al op televisie gezien en daar werd de kleine meid al erg enthousiast van. Ik ben daarom eens gaan kijken of deze voorstelling iets voor haar zou zijn. De voorstelling is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar, maar aangezien ze over 3 maanden 3 jaar wordt en ze dol is op Nijntje durfden we dit wel aan. Ik moet wel zeggen dat ze normaal gesproken niet lang kan stilzitten, dus ik was erg benieuwd hoe dit zou gaan. De voorstelling in de schouwburg van Nijmegen was voor ons het dichtste bij. Op tweede Paasdag was het dan eindelijk zover.

Naar het theater

We hadden haar die week al een aantal keer verteld dat we naar Nijntje zouden gaan en dit had ze goed onthouden. Toen we haar die ochtend wakker maakte zei ze meteen: “We gaan vandaag naar Nijntje”. Aangezien ze ook gek is op treinen leek het ons een goed idee om de auto in Elst te parkeren en het laatste stukje met de trein naar Nijmegen te gaan. Dit vond ze ook een feestje. Het was een leuke test om te kijken hoe reizen met de trein gaat met een peuter. Ze bleef netjes bij papa op schoot zitten en keek geboeid naar buiten. Toen we er waren zijn we te voet naar het theater gelopen.

Nijntje viert feest, trein

De binnenkomst

De pret begint eigenlijk al zodra je het theater binnenkomt. We werden vriendelijk ontvangen en onze dochter kreeg Nijntje-oren om als muts op haar hoofd te zetten. Onze jassen konden we afgeven, zodat we daar niet mee rond hoefden te lopen. Aangezien we wat vroeg waren hebben we in het theatercafé eerst een drankje gedronken. Toen er meer kinderen verschenen heeft onze dochter nog even kunnen spelen. Voordat de voorstelling begon wilde ik eerst nog even haar luier verschonen, want ze is nog niet zindelijk. Maar helaas had het theater hier geen ruimte voor op het damestoilet. Gelukkig lukte ons dit ook in een afgelegen hoekje, zodat ze met een droge broek van de voorstelling kon genieten.

De voorstelling Nijntje viert feest

Onze dochter mocht tussen ons in op een stoelverhoger zitten. Het duurde even voordat iedereen zat, maar toen het eenmaal begon was ze meteen geboeid. Nijntje kwam op en vertelde dat ze zich ging verstoppen. Daarna werden er een aantal beelden binnen gebracht. Dit bleken vader Pluis, moeder Pluis, Oma Pluis en haar vriendin Nina te zijn. Maar Nijntje ontbrak natuurlijk, want die had zich verstopt. Toen bleek dat de beelden alleen tot leven kwamen als de muziek ging spelen. Nijntje had zich bovenin het theater verstopt en haar familie en vrienden vingen haar op toen ze naar beneden sprong. Zo was het stel compleet. Naast de familie Pluis zijn er ook drie bandleden aanwezig die de drums, dwarsfluit, piano en bas bespelen.

De vijf konijnen maken van alles mee. De belevenissen zijn veelal bekend uit de boekjes van Nijntje. Nijntje vertelt de kinderen alles aan de hand van haar dagboek. Zo gaan ze naar het strand, doen ze veel aan bewegen, dansen en zingen en beleven ze allerlei avonturen. Het grootste deel wordt verteld door middel van liedjes en dit spreekt de kinderen erg aan. Mijn dochter is gek op muziek en de liedjes zorgen er ook voor dat iedereen betrokken blijft. Zo is er een liedje waarin wordt gezongen of de kinderen met hun tenen bij hun neus kunnen. Nou dit werd natuurlijk uitgebreid geprobeerd. Nijntje en Nina verkleden zich ook als spook en dit blijkt grote indruk op onze dochter gemaakt te hebben, want dagen later heeft ze het hier nog steeds over. Samen met de vriendinnen Nina en Willemijn vormen de konijnen K3 (konijnen 3). Aangezien ze ook een grote fan is van K3 wordt ze hier ook erg enthousiast van. Verder gaan ze nog op vakantie, wordt oma ziek en bekijken ze de Tour de France die dit jaar natuurlijk start in Utrecht, de stad van Nijntje. Gaat Nijntje voor het eerst naar school, ziet ze de winter voorbij komen en de familie speelt samen met elkaar in een orkest. Als laatste zingt Nijntje dat ze altijd je vriendin zal blijven. Hieronder zie je een overzicht van de voorstelling. Zoals je kunt zien een kleurrijk geheel.

Overzicht Nijntje viert feest

Aangezien Nijntje jarig is en 60 is geworden moet er natuurlijk ook “Lang zal ze leven” gezongen worden. Iedereen zingt met volle borst mee. Het decor is eenvoudig, net als de illustraties van de boekjes van Nijntje. Er wordt gewisseld met de kleuren en er is één decorstuk dat steeds als iets anders wordt gebruikt.  Toen Nijntje viert feest was afgelopen keek onze dochter heel beteuterd. “Nog een keer!” zei ze meteen. Het was lastig om haar uit te leggen dat het helaas was afgelopen. Gelukkig kwamen Nijntje en oma Pluis nog wel even in de foyer. Zo kon iedereen hen nog even zien, een hand geven of met ze op de foto. Dat maakte gelukkig een hoop goed.

Nijntje viert feest is nog te zien tot eind mei in de theaters. Wil je deze voorstelling ook bekijken, klik dan hier om te kijken of Nijntje ook bij jou in de buurt komt!

Heb jij Nijntje viert feest al gezien en zo ja, wat vond je ervan? Zo niet, lijkt de voorstelling je leuk?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Nijntje theaterproducties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge