Nijntje speelt servies van Rosti Mepal (review)

Dit jaar bestaat Nijntje 60 jaar! Om dit te vieren is er nu een gloednieuw Nijntje speelt servies op de markt. Onze dochter is momenteel erg druk aan het oefenen met zelfstandig eten. Een jaar geleden bleek ze een moeilijke eter te zijn en kregen we helaas niet veel naar binnen. Vooral groenten zijn niet haar favoriet. Maar de laatste tijd gaat het eten steeds beter. Ze eet nog steeds niet veel groenten, maar haar interesse in groenten wordt wel steeds groter. Ze weet hoe de meeste groenten heten, welke kleur ze hebben en vaak wil ze ook wel een klein stukje proeven. Ze eet er dan geen borden vol van, maar ik ben al blij dat ze nu wel wil proeven. Zo ontwikkelt ze toch verschillende smaken en voorkeuren en wie weet gaat ze groenten op deze manier toch wel waarderen.

Nijntje speelt servies

Wij proberen onze dochter te betrekken bij het eten koken, maar we proberen ook gezellig samen aan tafel te eten. Ik denk dat eten ook een stuk leuker is als je een mooi eigen bestekje en serviesje hebt. Ze heeft pas een eigen bestekje van ons gekregen, maar daar kwam nu ook een prachtig Nijntje servies bij. Wij kregen van Rosti Mepal een ontzettend mooie geschenkverpakking met een compleet Nijntje speelt servies (€19,95).

4 delig Nijntje speelt servies, Rosti Mepal

Het servies bestaat uit een plat bord, een papbord, een mok en een kinderglas. Het bord en het papbord zijn iets groter dan een gemiddeld kinderbordje en dat vind ik zelf erg prettig. Zo is er ook de ruimte om het eten goed op de lepel te kunnen doen, zonder dat het een slagveld wordt op het bord. Als je kind zijn bordje leeg eet ziet hij een leuk plaatje van Nijntje dat aan het spelen is. Dit maakt zelfstandig eten voor kinderen leuk. Het servies is geschikt om in de vaatwasser te doen (max. 70°C), maar je kunt het niet gebruiken om een maaltijd op te warmen in de magnetron. Er is namelijk melamine in het servies gebruikt. Melamine is sterk, licht en hard en wordt veel gebruikt voor kinderserviesjes en keukengerei. Als melamine te warm wordt kunnen er giftige stoffen vrij komen, dus vandaar dat het niet mag worden gebruikt in de magnetron. Het kan natuurlijk wel worden gebruikt voor een warme maaltijd.

Nijntje speelt servies, Rosti Mepal

Nijntje

Nijntje is 60 jaar geleden ontworpen door Dick Bruna. In 1955 verscheen het eerste boekje over Nijntje. Nijntje is in 60 jaar wel een beetje van uiterlijk veranderd. Eerst lijkt ze nog op een stoffen speelgoeddier en later worden de vormen steeds ronder en kijkt Nijntje je eigenwijs aan. In Nederland is Nijntje een begrip geworden, maar ook in België en Luxemburg is Nijntje bekend. In Groot Brittannië en in Japan is Nijntje ook populair, maar daar is ze bekend onder de naam Miffy. Dat Nijntje dit jaar 60 jaar bestaat wordt het hele jaar gevierd met leuke evementen en bijzondere acties. Zo is er bijvoorbeeld ook een theaterconcert: Nijntje viert feest! Hier vertel ik je binnenkort meer over.

nijntje 60 jaar

Onze ervaring met het Nijntje speelt servies

Mijn dochter en ik zijn erg blij met het servies. Ze is erg trots om van haar mooie bordje te mogen eten. Ook het eten van een bordje muesli of pap gaat prima. We hebben een oranje anti-slip matje waar de bordjes goed op blijven staan en dit matcht toevallig erg goed bij elkaar. Het servies is gemakkelijk schoon te maken en kan gelukkig tegen een stootje. Het valt door onhandigheid namelijk nog wel eens op de grond. Onze dochter is ook aan het oefenen om te leren drinken uit een gewone beker en het Nijntje kinderglas leent zich hier goed voor. Het ziet eruit als echt glas, maar het is gewoon van plastic. Als ze nu nog wat meer groenten zou eten dan zit hier een heel tevreden moeder 😉

Lily eten, Nijntje speelt servies, Rosti Mepal

Ze heeft bijna haar hele bordje leeg gegeten (rode kool, cordon blue en krieltjes in schil uit de oven)

Hebben jullie ervaring met Rosti Mepal producten? Wat vind jouw kind het leukste van Nijntje?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rosti Mepal

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge