Mijn crèche- en oppasboek van Pauline Oud

Tegenwoordig werken veel ouders allebei en dan zul je je kind naar de kinderopvang, een gastouder of naar opa en/of oma moeten brengen. Je krijgt nu niet alles meer mee van je kind. Maar om toch op de hoogte te kunnen blijven van de belangrijke en leuke momenten die je kind heeft meegemaakt is het handig om een crèche- en oppasboek aan te schaffen. Zo kun je zelf gemakkelijk overdragen wat de belangrijkste dingen zijn die ze op de opvang moeten weten. Op de opvang kunnen ze gemakkelijk bijhouden wat er is gebeurd op die dag en daarbij is het voor de kinderen zelf een leuke herinnering voor later.

Als gastouder vind ik het ook leuk om een oppasboek bij te houden voor de kinderen die bij mij komen. Na wat te hebben rondgesnuffeld kwam ik het: Mijn crèche-en oppasboek van Pauline Oud tegen. Als je het plaatje bekijkt zul je misschien denken: “Dat boek komt mij bekend voor”. Pauline Oud heeft een aantal van dit soort mooie invulboeken gemaakt.

Mijn crèche- en oppasboek van Pauline Oud voorkant peueters kinderen dagindelingHet oppasboek van Pauline Oud

Het Mijn chèche- en oppasboek is een kleurrijk en stevig boek. Het heeft een harde kaft dat ervoor zorgt dat het boek niet snel beschadigd. Op de eerste pagina is er ruimte om wat informatie over het kind zelf in te vullen. Daarna kunnen papa en mama wat algemene informatie kwijt, zoals waar ze werken en op welke telefoonnummers ze bereikbaar zijn. Op beide pagina’s kunnen ook foto’s van het kind en papa en mama geplakt worden. De oppas/chèche kan ook wat algemene informatie en foto’s kwijt. Het boek bevat 150 dagoverzichten en gaat een jaar lang mee. Zo kun je er gelukkig een tijdje mee vooruit.

Mijn crèche- en oppasboek van Pauline Oud voorkant peueters kinderen knutselenDe ouders kunnen bij de dagoverzichten een berichtje van thuis opschrijven en de opvang kan noteren wat ze gegeten en gedronken hebben, hoelang ze hebben geslapen en wat ze hebben gedaan. Iedere bladzijde heeft weer andere kleuren en verschillende plaatjes.Tussendoor is er ruimte om foto’s van het kind en foto’s van vriendjes in te plakken, bijzondere momenten te beschrijven, de mooiste uitspraken te noteren en leuke knutselwerkjes in te plakken. Verder staan er ook nog leuke versjes/liedjes in om voor te lezen en te zingen. Als dit boek vol is zal het een heel waardevol boek worden voor later.

 Pauline Oud viert feest

In februari 2009 verschenen de eerste twee invulboeken van Pauline: Het kraambezoekboek en Baby’s eerste jaar. Dit jaar maakt Pauline alweer 10 jaar peuter prentenboeken voor Uitgeverij Clavis. Ze viert dus haar 5 en 10 jarig jubileum ineen. Dat is een reden voor een feestje en dit viert ze op verschillende manieren.

Je kunt haar volgen op haar Facebook-pagina’s: Pauline Oud Serie en Pauline Oud Prentenboeken. Op deze pagina’s heeft ze in de “februari-feestmaand” leuke win-acties waar je aan mee kunt doen. Verder staat ze dit jaar ook met een eigen stand op de Negenmaanden Beurs. Deze beurs is van 19 tot en met 23 februari in de Amsterdam Rai. Alle invulboeken, prentenboeken en cadeautjes uit haar serie zijn hier te vinden. Voor de eerste 500 mensen die een aankoop doen voor minimaal €14,95 is er een volle goodiebag met leuke Pauline-cadeautje. Pauline is elke dag zelf aanwezig om boeken te signeren en er iets moois in te tekenen. Verder zijn er op de beurs twee bijzondere win-acties:

  • Bij haar stand kun je een actiekaart invullen en zo maak je kans op één van de vele cadeautjes uit haar serie.
  • Zet jezelf of je kleintje op de foto naast de ruim 1 meter grote knuffelteckel Sam. Plaats de foto op de Pauline Oud Serie facebook-pagina en maak kans om deze superknuffel te winnen. Je mag de foto ook mailen. Eind februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Pauline heeft sinds kort ook een nieuwsbrief, dus als je op de hoogte wil blijven van alle nieuwtjes dan kun je je hiervoor aanmelden. Kijk voor meer informatie, maar ook voor haar invulboeken, prentenboeken, kaarten en andere leuke dingen op haar website: http://www.paulineoud.nl

Ik was zelf al op de hoogte van een aantal van haar invulboeken, maar na ze wat beter te hebben bestudeerd ben ik er helemaal fan van geworden. Ik ga voor mijn dochter het boek: Mijn mooiste brabbels en uitspraken aanschaffen. In dit boek leg je het allereerste woordje, maar ook de mooiste volzinnen vast en aangezien ze nu al aardig wat woordjes kan zeggen lijkt me dit erg leuk om voor haar bij te houden. Over een tijdje zal ik jullie laten zien hoe we met dit boek bezig zijn.

Mijn mooiste brabbels en uitspraken Mijn crèche- en oppasboek van Pauline Oud voorkant peueters kinderenMaken jullie gebruik van een oppasboek? Wat vinden jullie van dit boek?

(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Pauline Oud)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge