Pathé Kleuterbioscoop

Wil je met een peuter of kleuter een leuke ochtend hebben dan is de Pathé kleuterbioscoop zeker aan te raden! Zondag 12 april gingen wij met onze dochter van 2,5 jaar voor het eerst naar de bioscoop. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar is er de Pathé kleuterbioscoop. Dit staat helemaal in het teken om deze kleintjes een leuke eerste ervaring te laten hebben met de bioscoop. Zijn er broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes die iets jonger of ouder zijn dan zijn zij natuurlijk ook welkom.

Bijna alles is aangepast aan de kinderen, zo staat het geluid niet te hard, blijft wat meer licht aan en zijn er meerdere kortere filmpjes in plaats van één lange film. Kinderen krijgen een kidscombo met een pakje capri-sun, popcorn, een snoepje, een kleine verrassing en een kleurplaat. Voor de ouders is er koffie of thee met een lekkere grote koek.

De bioscoop

Het feest begon al zodra de we bioscoop binnen kwamen. De kinderen konden een ballon pakken en konden kiezen uit een leuke doos waar onder andere zoete of zoute popcorn in zat. Wij kregen een kopje koffie met een heerlijke koek. Daarna konden we doorlopen naar de filmzaal, maar die zat helemaal op de bovenste verdieping. Helaas deed de lift het niet, waardoor die kleintjes helemaal naar boven moesten lopen. Het was misschien wel netjes geweest als ze dit even op de website hadden gezet, zodat eventuele ouderen en mindervaliden hier ook vanaf wisten. Boven stond de mascotte van Pathé, een haan, ons al op te wachten. De kinderen kregen boven nog een kleurplaat en stickers van Dora.

Pathé Kleuterbioscoop

De film

Met een stoelverhoger mee gingen we de zaal in om ons plekje te zoeken. Samen met iemand van de bioscoop deed de mascotte een verloting van wat prijsjes voor een aantal stoelnummers.  Hierna begonnen de voorfilmpjes. Wij gingen er vanuit dat het een verkorte film was van Dora van ongeveer een uurtje, maar dit bleken vier filmpjes te zijn. Zo werden filmpjes van Dora en Paw Patrol met elkaar afgewisseld. Onze dochter werd wel wat onrustig na ruim een uur en er waren wat kinderen die niet meer stil konden zitten en op en neer door de zaal gingen rennen. Anderhalf uur geconcentreerd blijven is best lastig voor deze leeftijdsgroep, maar gelukkig waren de meeste ouders creatief genoeg om hun kinderen te laten zitten. Na afloop van de film kregen de kinderen ieder hun eigen filmdiploma voor het zien van hun eerste bioscoopfilm.

Filmdiploma, Pathé kleuterbioscoop

Wat vonden wij ervan?

Onze dochter vond het bezoekje aan de bioscoop erg leuk. Ze ging naar huis met een leuke ervaring en mooie doos, een kleurplaat, stickers en twee sleutelhangers. Wij vonden het zelf ook een leuke ervaring, maar wij vonden dat het iets te lang duurde. Het was misschien handiger geweest als het één film was van ongeveer een uur. Nu was het zo dat er onrust ontstond nadat er een filmpje was afgelopen. De kinderen wisten niet wat er komen ging en het duurde vaak weer even voordat ze weer in het nieuwe filmpje zaten. Ik vond dat Dora erg geschikt is voor de bioscoop. Zij vraagt de kinderen om hulp en om mee te doen en hierdoor blijven de kinderen ook betrokken bij het verhaal. Paw Patrol is ook een populaire serie die bij de meeste kinderen wel in de smaak viel. Ik denk wel dat de Pathé kleuterbioscoop voor kinderen die veel jonger zijn dan 3 jaar niet geschikt is, omdat zij echt niet zo lang stil kunnen zitten. Bedenk daarom als ouder van te voren wel goed of je kind een tijdje stil kan zitten.

En als laatste nog een kleine tip voor de bioscoop. Misschien kan er net als in het theater van te voren worden aangegeven dat het netjes zou zijn als ouders tijdens de film geen flits zouden gebruiken bij het maken van foto’s. Mobiele telefoons werden namelijk veel gebruikt, maar ik vond het zelf erg storend als ik steeds een flits voorbij zag komen.

Pathé Kleuterbioscoop

Het is nog niet bekend wanneer de volgende Pathé Kleuterbioscoop zal plaatsvinden. Je kunt hiervoor de site van Pathé in de gaten houden of je e-mailadres achterlaten op de site. Zij sturen je dan een berichtje wanneer de volgende voorstelling gepland staat.  Tickets kosten €8,- zowel voor de kids als voor volwassenen, inclusief de presentjes, wat te drinken en wat te snoepen.

Pathé Kleuterbioscoop

Zou Pathé kleuterbioscoop iets voor jouw zoon of dochter zijn? 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Pathé

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge