Mommy Tag over het moederschap

Ik lees regelmatig de blogs van andere mama’s en zo kwam ik bij Blogmama een leuke Mommy Tag tegen. Dit zijn 20 vragen over het moederschap. Het leek mij leuk om deze vragen te beantwoorden zodat de lezers van Ouderwijsheid ook wat meer over mij als persoon te weten komen. Dus bij deze voor wie het leuk vindt om te lezen, hier komen ze:

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende thuisblijfmama.. Ik ben namelijk gastouder aan huis. Zo kan ik lekker voor mijn eigen dochter zorgen, toch wat geld verdienen, haar met andere kinderen laten spelen, het huishouden een beetje bijhouden en daarnaast nog werken aan Ouderwijsheid.

2. Zou je het anders willen?

Ik vind het fijn om mijn eigen dochter zelf op te kunnen voeden, maar ik vind het wel jammer dat ik mijn beroep als leerkracht niet kan uitoefenen. Momenteel is er in mijn omgeving geen vaste baan als leerkracht te vinden en het werken in een invalpoule is voor mij niet te combineren met de opvang voor mijn dochter. Als zij straks naar de peuterspeelzaal of naar school gaat zou ik wel weer graag in het onderwijs willen werken voor een paar dagen in de week. Maar tot nu toe is gastouder zijn ook erg leuk.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Onze dochter heeft de eerste twee weken bij ons op de kamer geslapen in een wiegje. Daarna hebben we haar op haar eigen kamer laten slapen. Dit heeft geen problemen opgeleverd. Onze dochter is erg bewegelijk en had meteen al haar ruimte nodig. Na drie weken lag ze namelijk al 180 graden gedraaid in haar bedje.

4. De beste aankoop voor je kindje?

Lastig om te zeggen, want de meeste aankopen gebruik je maar voor een korte periode. Ik denk dat onze Stokke Tripp Trapp stoel de beste aankoop is geweest. Hier hebben we iedere dag plezier van vanaf dat ze kan zitten. Als het goed is gaat deze stoel ook nog een lange periode mee.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Misschien willen we in de toekomst nog een tweede kindje, maar dat zien we over een tijdje wel. Het heeft geen haast. Meer dan twee zullen het in ieder geval niet worden.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

De eerste anderhalf jaar dat onze dochter er was hebben we dit bijna niet gedaan. Nu doen we dit iets vaker. Misschien 1 à 2 keer per maand. Meer hoeft voor ons ook niet. We vinden het ook gezellig om thuis op de bank iets leuks te kijken. Quality time samen hoeft voor ons niet persé buiten de deur te zijn.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Momenteel is dat buitenspelen en dan het liefst in de zandbak. ’s Ochtends staat ze al in haar pyjama voor het raam te schreeuwen: ‘zand’, ‘mee’. Het kost ons dat wel wat moeite om uit te leggen dat ze niet op ieder moment naar buiten kan en mag. We gaan wel regelmatig met haar naar buiten om stukjes te wandelen, te fietsen, met de bolderkar op pad of ze mag op haar eigen fietsje. Dit vindt ze allemaal prachtig.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Nee eigenlijk niet. We hebben tijdens de zwangerschap alleen het hoognodige gekocht. Kleding hebben we vooral gekregen en de rest hebben we pas aangeschaft toen ze er was. We wisten van te voren niet of we een jongen of een meisje kregen, dus we hebben alleen neutrale spullen gekocht.

9. Het favoriete eten van je kindje?

Momenteel is ze een moeilijke eter, maar toetjes en fruit gaan er goed in. Ze is gek op peer, banaan, aardbeien, appel en blauwe bessen. Als het gaat om avondeten vindt ze pastagerechten het lekkerst.

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nee, toen we onze eerste auto kochten hebben we meteen al gekeken naar een auto die ook handig zou zijn voor kinderen. Nu blijkt inmiddels wel dat als we op vakantie gaan, alles met moeite in de auto past. Een gezinsauto staat nu wel op ons lijstje.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik denk iets lichter. Ik sta eigenlijk nooit op de weegschaal, maar ik merk dat de broeken die ik droeg voor de zwangerschap nu wat losser zitten.

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Ik ben gek op het stand en onze dochter inmiddels ook. Het maakt mij eigenlijk niet uit waar dat strand is, als het maar mooi weer is kunnen we ons overal vermaken.

13. En je droom vakantie zonder kids?

Een stedentrip naar Sevilla, Lissabon of Wenen. Voordat we onze dochter kregen hebben we al heel wat stedentrips gemaakt, maar met een kleintje gaat dat niet meer. Misschien willen we dat over een tijdje wel weer gaan doen.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Een heleboel. Je leven wordt nooit meer hetzelfde als je eenmaal moeder bent geworden. Alles staat nu in het teken van de kleine meid. We staan vroeg op, we houden bijna altijd rekening met haar middagslaapje. Dit betekent dat we daarvoor of daarna pas weg kunnen. Als je op pad gaat neem je nu veel meer spullen mee dan voorheen. Maar ondanks alles is mijn leven wel verrijkt met haar. Ik zou nooit meer zonder haar willen of kunnen.

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

Als ze mij spontaan een knuffel komt geven of lekker even bij mij komt zitten. Helaas heeft ze helemaal geen rust in haar kont, dus als ze bij mij komt zitten is het maar voor even. Maar ik geniet er wel van.

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?

De leukste kinderkleding vind ik meestal bij de C&A. Het leukste kinderspeelgoed vinden we vaak in Elst (gld). De Houten Speelboom en Kidskeus zijn echt hele leuke speelgoedwinkels met veel houten speelgoed.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Oei, ik moet eerlijke bekennen dat ik dat een beetje bij elkaar sprokkel. Mascara van Maxfactor en douchespullen van Rituals vind ik erg fijn. Mijn dagcrème heb ik niet altijd van hetzelfde merk, maar mijn bodylotion wel. Ik gebruik een bodylotion van Garnier. Eentje die niet in Nederland te koop is, maar wel in Duitsland. Heel fijn voor een zeer droge huid zoals ik heb.

18. A-merk of huismerk?

Meestal een huismerk, maar soms ook wel eens een A-merk omdat ik het gewoon beter vind. Ik ben best wel verwend vroeger en dat krijg je er maar moeilijk uit 😉

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja, ik wilde van kleins af aan moeder en juffrouw worden. Beide is nu gelukt!

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Het leukste aan het moederschap vind ik dat je je kindje groot ziet worden. Iedere kleine ontwikkeling is bijzonder om mee te mogen maken. Ze worden alleen zo snel groot. Ik weet nog goed dat ze op mijn buik in slaap viel en nu rent ze hier rond en kletst ze mij de oren van mijn hoofd. Een kind veranderd je leven compleet, maar ik zou nooit meer zonder willen.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Blogger in the picture: Nanka - Laura Collin

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge