Kinderkleding bij Primark

Vorige week zijn we gezellig met z’n allen naar Nijmegen geweest. We waren benieuwd naar de Primark die op 31 maart zijn deuren heeft geopend. Plein 44 in Nijmegen is behoorlijk veranderd, maar wel ontzettend mooi geworden. We zijn meteen richting de Primark gelopen. Een winkel met drie grote etages en vooral ontzettend veel vrouwen. Ik ging met name voor de kinderkleding, want ik was erg benieuwd wat deze winkel hierin te bieden had.

Onze dochter heeft momenteel een lastige maat: 92/98. Ik vind dit lastig, omdat maat 92 de laatste maat van de babyafdeling is en voor maat 98 kom je echt op de ‘meiden’ afdeling terecht. Het verschilt  vaak ook per kledingstuk welke maat ze heeft. De kinderafdeling bevindt zich in de kelder van de Primark. Ik moet eerlijk zeggen dat dit op zaterdagmiddag met een kinderwagen niet zo goed te doen is. Door de drukte kom je moeilijk tussen alle paden en voor je kleintje is het ook niet echt leuk. Ik heb daarom mijn man en dochter naar buiten gestuurd, zodat zij daar lekker van het weer konden genieten. Zo kon ik even rustig rond kijken.

Minnie Mouse jurk, PrimarkKinderkleding

De Minnie Mouse collectie is nieuw bij Primark en laat onze dochter dit nou erg leuk vinden. Na even speuren vond ik deze leuke jurk in maat 92 (€8,00). Hierbij wilde ik nog graag een bijpassende legging en een vestje, zodat ze de jurk ook kan dragen als het iets frisser is. Het vestje kocht ik in maat: 2-3 jaar (€6,00) en de legging in maat 3-4 jaar (€2,50). Zo zie je maar dat je zelf moet kijken naar wat precies bij jouw kindje past, want je kunt niet zomaar afgaan op de maat die bij de leeftijd past. Onze dochter is namelijk pas 22 maanden en zij zou dan geen legging moeten passen van 3-4 jaar.

Verder ben ik nog geslaagd voor 7 leuke onderbroekjes (€4,00). Als het namelijk wat warmer wordt, dan wil ik beginnen met zindelijkheidstraining en dan zijn onderbroekjes wel handig. Haaraccessoires zijn ook altijd handig, want haar haar groeit ook als kool. Onze haarbandjes willen nog wel eens breken dus voor €1,50 kocht ik 4 leuke haarbandjes. Al met al toch goed geslaagd voor onze meid.

Onderbroeken Haarbandjes primark

Primark in het nieuws

Primark is een populaire winkel, vooral onder de jeugd, maar ze zijn in het verleden helaas ook negatief in het nieuws geweest. Er is opspraak geweest over dat Primark kinderen liet werken om zo goedkoop de kleding te laten produceren. Zij spreken dit zelf tegen en hebben dit ook in hun gedragscode staan. En op 24 april 2013 stortte in de hoofdstad van Bangladesh, Dhaka, het Rana Plaza-gebouw in. Hierin zaten onder andere vijf textielfabriekjes die ook voor Westerse landen kleding produceerde. Primark behoorde hier ook bij, waardoor ze negatief in het nieuws kwamen. Meer dan 1100 mensen kwamen hierbij om het leven. Primark onttrok zich niet van deze ramp:

Direct nadat het Rana Plaza-gebouw was ingestort beloofde Primark dat het zijn volledige verantwoordelijkheid zou nemen en financiële langetermijnhulp zou bieden aan de arbeiders, of hun afhankelijken. Primark heeft de afgelopen elf maanden nauw samengewerkt met plaatselijke partners in Bangladesh om een goed en duurzaam programma voor compensatie te ontwikkelen. $9,0 miljoen wordt uitbetaald aan de arbeiders in de aanvoerketen van Primark. Tevens wordt $1,0 miljoen aan de overige arbeiders uitbetaald. Het totale bedrag aan hulp en uitkeringen bedraagt hiermee $12 miljoen. (http://www.primark-bangladesh.com/nl/)

Voor mensen die nog steeds negatief denken over de lage prijzen van kleding van Primark zouden eens een kijkje moeten nemen op de website over het ethisch zaken doen van Primark. Je kunt hier alles vinden over hun manier van werken, over hun werk overal in de wereld, de duurzaamheid, scholenprojecten, jaarverslagen, rapportages en het laatste nieuws. Ik heb natuurlijk niet met eigen ogen gezien hoe er overal gewerkt wordt, maar ik heb wel kunnen lezen dat Primark veel doet om hun kleding op een verantwoorde manier te laten produceren.

Primark Arnhem

In het najaar zal er in het oude gebouw van de Bijenkorf een nieuwe Primark worden geopend in Arnhem. De exacte openingsdatum heb ik nog niet kunnen vinden. Maar ik ben erg benieuwd hoe deze winkel eruit zal gaan zien. Tegen die tijd zal ik jullie zeker op de hoogte brengen. In de tussentijd kun je terecht bij Primark in Almere, Hoofddorp, Zaandam, Rotterdam, Zoetermeer, Eindhoven en Nijmegen.

Update: De Primark in Arnhem is inmiddels geopend: Klik hier om dit artikel te lezen.

Hebben jullie ervaringen met kleding van Primark? Zo ja, wat vinden jullie ervan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge