Kurio Telekids TAB 2 (review)

Ik liet jullie een tijdje geleden al de Kurio Smart 2-in-1 laptop en tablet zien. Een mooi product, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Nu hebben ze ook de Kurio Telekids TAB 2 op de markt gebracht en deze is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Precies de leeftijd van onze dochter en zij sprong dan ook een gat in de lucht toen ze hoorde dat ze deze kindertablet mocht testen. Onze dochter speelde al wel eens een spelletje op onze iPad, maar een eigen tablet hebben is natuurlijk veel leuker! De iPad wordt namelijk ook door ons gebruikt en als we haar niet goed in de gaten houden, dan bekijkt ze alles wat op YouTube staat, klikt ze apps aan die niet bedoeld zijn voor kinderen en staat het hele fotoalbum vol met ‘selfies’ en filmpjes. We waren dus erg benieuwd wat de Kurio Telekids TAB 2 ons te bieden heeft.

Kurio Telekids TAB 2

Kurio Telekids TAB 2

Met de Kurio Telekids TAB 2 hoef ik als ouder niet bang te zijn dat mijn dochter dingen doet op de tablet die ik niet wil. Deze tablet staat dan ook bekend als de “veiligste” tablet, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De Kurio Telekids TAB 2 is namelijk voorzien van het Kurio Genius™ internetfiltersysteem. Dit is één van de meest geavanceerde systemen van dit moment. Hierop kunnen ouders vooraf bepaalde instellingen doen, zoals applicatiebeheer, tijdscontrole, internettoegang en profielinstellingen. Zo kan je kind uiteindelijk lekker zijn gang gaan en hoef je als ouder niet steeds over zijn/haar schouder mee te kijken. De tablet ‘groeit’ vanzelf mee met je kind. Naarmate het ouder wordt kun je websites en apps gemakkelijk aanpassen, zodat je kind ook uitdaging blijft houden in het spelen met zijn/haar tablet. De tablet heeft namelijk een oudergedeelte waar je alleen in kunt met een wachtwoord. Hier kun je als ouder alle instellingen doen. In het kindgedeelte kan je kind gemakkelijk en overzichtelijk spelen met de dingen die jij geschikt voor hem/haar vindt.

Kurio Telekids TAB 2

Kurio Motion

De Kurio Telekids TAB 2 is voorzien van de Kurio Motion functionaliteit. Dit is erg uniek, want dit is de eerste tablet ter wereld die deze functionaliteit heeft ingebouwd. Lekker lui gamen op de bank is er namelijk met Kurio Motion niet meer bij. Met deze apps kunnen kinderen alleen én samen sportieve games spelen voor de camera van de tablet. Met hun eigen bewegingen besturen ze zelf de game. Naast de 10 motion games voor 1 speler staan er op de TAB 2 nu ook 8 games voor 2 spelers, inclusief een super leuke dans game! Via de HDMI aansluiting kunnen de games ook worden aangesloten op de televisie, zodat je kind de games op een groot scherm kan spelen. De tablet wordt geleverd met een aantal standaard games, dus je kind kan na aankoop van de tablet meteen aan de slag. Het is alleen aan jou als ouder om te kijken wat je zelf geschikt vindt voor je kind.

Telekids

Deze tablet van Kurio staat in het teken van RTL Telekids. Een televisiezender die de meesten van jullie wel zullen kennen van populaire kinderseries. De Telekids app is al standaard geïnstalleerd, zodat je kind meteen zijn favoriete filmpjes van Telekids kan bekijken. Daarnaast is er een voucher met een code meegeleverd, waarmee je éénmalig 10 Telekids e-boeken kunt downloaden.

Bekijk hier wat de Kurio Telekids TAB 2 allemaal kan:

Wat vinden wij van de Kurio Telekids TAB 2?

Onze dochter is nog steeds enorm blij met haar eigen tablet. Ze kan er inmiddels aardig mee uit de voeten en dat vinden wij best knap voor een meisje van 3 jaar. Het formaat van de tablet is prima voor een kind en hij wordt redelijk goed beschermd door de blauwe of roze beschermhoes die eromheen zit. Ik weet alleen niet of het beeldscherm ook een val overleeft, maar dat lijkt mij niet zo verstandig om te testen.

Games

De apps die er standaard op zitten vond ik voor een groot deel niet geschikt voor onze dochter. Ze zijn vaak druk met harde muziek en ze werken veel met in-app aankopen en reclame. Dit leverde wat frustratie op, want dan kon ze niet altijd zelf verder spelen. Maar gelukkig kun je deze als ouder ook uitschakelen door middel van het oudermenu. Het is handig dat de tablet op Android werkt, want hierdoor kun je zelf een heleboel apps downloaden die leerzaam en geschikt zijn voor je kind. De Motion apps die door middel van beweging bestuurd kunnen worden zijn een groot succes. Het is erg leuk om te doen en je kind kan deze games zelfstandig spelen, maar ook samen met iemand.

Kurio Telekids TAB 2

Veiligheid

Het is heel prettig dat de tablet een internetfilter en gebruikersprofiel heeft, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over websites, apps en informatie die niet geschikt is voor kinderen. Ook de tijdbeheer is erg prettig, want als je even ergens druk mee bent vergeet je snel de tijd en zit je kind soms veel te lang achter de tablet. Dit is niet goed voor de ogen en ik ben ook van mening dat multimedia leuk en leerzaam is voor kinderen, maar van lekker buitenspelen en het spelen met de duplo of de blokken leren ze ook heel veel. Wij kiezen er daarom voor om onze dochter ongeveer maximaal een uur per dag op de tablet te laten spelen, verspreid over de dag. Zodra de tijd om is wordt de tablet geblokkeerd en komt ze hem netjes inleveren. Om het beeldschermgebruik te beperken staat overdag de televisie bijna altijd uit.

Updates

Als laatste is het wel belangrijk om regelmatig de updates uit te voeren, want niet alle apps en programma’s werken altijd even goed. Soms is het bijvoorbeeld lastig om een app goed af te sluiten. Ook hebben wij al eens gemerkt dat onze dochter toch door kon spelen nadat de tijd was verstreken. Na een update ging dit gelukkig weer goed, dus houd dit dan goed in de gaten. Verder zijn wij er heel tevreden over.

Doos Kurio Telekids TAB 2

Technische specificaties:

 • Display:    7 inch capacitive touch screen, 5-punts touch
 • Resolutie:   1024 x 600 pixels
 • Processor:   Mediatek MTK8127 Quadcore
 • Besturingssysteem:  Android 5.0 Lollipop
 • Opslag:    8GB RAM:    1GB
 • Camera:   Voorkant: 0.3MP / Achterkant: 2.1MP
 • Connectiviteit:   Wi-Fi, 802.11 b/g/n – Bluetooth v4.0
 • Talen:    Ondersteund meerdere talen
 • Verbindingen:   Micro USB – Micro HDMI
 • Batterij:    Lithium Polymeer 3000mAh
 • Micro SDHC Kaartslot:  Voeg tot 32GB aan opslag toe

De Kurio Telekids TAB 2 is verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw voor de adviesprijs van €119,95, bij onder andere bol.com, Bart Smit, Intertoys, Wehkamp en ToysXL.

Speelt jouw kind wel eens met een tablet? Wat vind jij van de Kurio TAB 2?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kurio

2 Reacties op Kurio Telekids TAB 2 (review)

 1. lijkt me een erg mooi stuk ‘speelgoed’ voor kinderen!
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

 2. Nog steeds een zeer goede deze. Heb hem zo’n jaar geleden gekocht en vind hem nog steeds fijner dan eentje die we onlangs voor onze tweede kleine hebben aangeschaft. Gaat zeker nog met zijn tijd mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge