Ik hou van Holland bordspel (review)

Ik hou van Holland bordspel

Met de feestdagen is het leuk om samen een spelletje te spelen. Iedereen heeft vast wel eens op zaterdagavond het televisieprogramma “Ik hou van Holland” gezien. Van dit televisieprogramma is nu ook een leuk bordspel gemaakt. Ideaal om te spelen met de kerst of op oudejaarsavond! Ik hou van Holland bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, maar voor de iets jongere kinderen is er nu het junior spel van 8 tot 12 jaar. Deze spellen zijn ontwikkelt door Identity Games die ook Woezel en Pip spelen tikkertje en Nijntje verstoppertje hebben gemaakt.

Het uitpakken

Inhoud Ik hou van Holland bordspelHet spel zit in een mooie stevige doos. Bij het uitpakken zien we dat er veel verschillende onderdelen in het spel zitten.

  • 165 opdrachtkaarten
  • 1 zoemer
  • Speelbord met de kaart van Nederland
  • Finale rad op de achterkant van het speelbord
  • 90 oud-Hollandse gulden bankbiljetten
  • Cd met muziekopdrachten/app met muziekopdrachten

We hebben alles eerst goed bekeken en gelezen voordat we het spel konden gaan spelen. Wat niet in de doos van het spel zit, maar je wel nodig hebt voor spel is:

  • Pen en papier
  • Stopwatch of telefoon met die functie
  • Drie AAA batterijen voor in de zoemer en een kleine kruiskop schroevendraaier om de batterijen erin te kunnen doen
  • Cd-speler of een smartphone/tablet

Ik Hou van Holland Bordspel

Het doel van het spel is om met jouw team de meeste guldens te winnen. Dit betekent dat je goed met elkaar moet samenwerken om het andere team zo te slim af te zijn. Wij hebben dit spel samen gespeeld, maar we kwamen er al snel achter dat het wel lastig is om het goed te kunnen spelen. Het spel kan namelijk het beste worden gespeeld met 2 teams van minimaal 2 personen en een ‘quizmaster’ die de vragen kan voorlezen. Zo voorkom je sowieso dat er vals kan worden gespeeld.

Kaarten, Ik hou van Holland bordspel

Er zitten verschillende opdrachtkaarten in het spel. Je kunt namelijk 9 stapeltjes van 18 kaarten maken. Achterop de kaarten staan verschillende symbolen, zoals een bal, paraplu, kaas, etc.  Je mag 1 stapeltje kiezen om het spel mee te spelen, de andere 8 stapels kun je bewaren voor een volgende keer. De stapel met 18 kaarten bestaat uit 14 opdrachtenkaarten en 4 finalekaarten. Zorg dat de finalekaarten onderop liggen. Aan de kleur op de achterzijde van het kaartje kun je zien voor welk team de vraag of opdracht is bedoeld. Soms zitten er vragen/opdrachten bij die voor beiden teams zijn bedoeld. Wie dan het snelste het goede antwoord geeft heeft het aantal guldens behorend bij de vraag gewonnen. Als je geen ‘quizmeester’ hebt dan mag de speler van het team dat de vraagt stelt natuurlijk niet meedoen en het andere team moet dan kiezen wie van de spelers de vraag zal beantwoorden, zodat het wel eerlijk gaat. Onderaan iedere kaartje staat aangegeven hoeveel guldens er met een opdracht te verdienen zijn.

Geld, Ik hou van Holland bordspelBij de muziekopdrachten kun je de cd gebruiken, maar als je een smartphone of tablet hebt kun je de speciale Ik hou van Holland muziek app downloaden. Dit is gemakkelijker en sneller dan het gebruiken van de cd, maar het is handig dat het allebei kan voor de mensen die geen smartphone of tablet hebben.

Muziekopdrachten, Ik hou van Holland bordspel

Speltip

Het Ik hou van Holland bordspel kan uitgebreid worden met het Verjaardagsspel van Ik hou van Holland of de Verjaardagsspel app.

Wat vonden wij ervan?

Wij vonden het een leuk spel om te spelen. Gezellig om met familie/vrienden te spelen met kerst of oudejaarsavond. Het spelen met 2 personen vonden we zelf wat minder leuk, omdat het dan lastiger is om het spel goed te kunnen spelen. Ik denk dat het voor kinderen vanaf 12 jaar nog wel redelijk pittig is om te spelen. Het leuke ervan is dan wel dat je bijvoorbeeld een team kunt maken waar een volwassenen en een kind in zit. Als je elkaar kan helpen dan kom je een heel eind. Wij hebben met de muziekvragen de app gebruikt en dit werkt erg goed en snel. Een leuke toevoeging in het spel. Daarbij is het ook nog eens een leerzaam spel, want we wisten lang niet alle vragen te beantwoorden, maar we hebben er wel van geleerd.

Spel spelen, Ik hou van Holland bordspelSpel spelen, Ik hou van Holland bordspel

 Conclusie

Het Ik hou van Holland bordspel is leuk om te spelen met verjaardagen, feestdagen of gewoon een middag/avond in het weekend met familie en/of vrienden. Ik vind het zelf erg gezellig om met z’n allen een spelletje te spelen in plaats van stilzwijgend voor de televisie te hangen. Door de interactie die je met elkaar moet hebben kan het veel plezier en gezelligheid opleveren. Een echte aanrader! Het Ik hou van Holland bordspel is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €19,99. Het Ik hou van Holland verjaardagsspel kost bij Bol.com €19,99 en Ik hou van Holland junior – kinderspel kost €17,99.

Heb jij het Ik hou van Holland bordspel al eens gespeeld? Wat vond jij ervan?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Identity Games

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge