Met z’n allen aan tafel met de Stokke Tripp Trapp

Stokke TrippTrapp, Ouderwijsheid

Waarom hebben baby’s altijd hun moppermomentje als je net wilt gaan eten? Ik weet niet of jullie dit ook zo ervaren, maar bij ons is het wel zo. Onze kleine man is echt een schatje en overdag heb je bijna niets met hem te doen. Hij krijgt om de 3 à 4 uur een fles en een schone luier, tussendoor knuffelen en spelen we even en dan gaat hij weer lekker slapen. Alleen als we net eten hebben gemaakt en hier dan even rustig van willen genieten laat de kleine man van zich horen. Dit zorgt er vaak voor dat er één zijn eten koud laat worden en met hem rond gaat lopen en we dus bijna nooit gezellig samen eten. Toch hebben wij hier een fijne oplossing voor kunnen vinden, namelijk de Stokke Tripp Trapp kinderstoel met Newborn Set. De ideale manier om met je hele gezin gezellig aan tafel te kunnen eten. Wij hadden de eer om de Stokke Tripp Trapp met Newborn Set uit te mogen testen.

Stokke Tripp Trapp, Ouderwijsheid

Stokke Tripp Trapp

De Stokke Tripp Trapp stoel is in 1972 ontworpen door de Noorse designer Peter Opsvik. Wie de afgelopen jaren bekend is met kinderen die weet wel dat deze kinderstoel inmiddels een begrip is geworden. Hij is uniek in zijn ontwerp en kan gewoon ontzettend lang mee. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de Stokke Tripp Trapp in zijn aanschaf niet goedkoop is, maar je krijgt er wel een heel degelijk product voor terug. Hij is meteen te gebruiken vanaf de geboorte met de Newborn Set. Vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten kun je de Newborn Set vervangen voor de Baby Set. Als je kindje te groot wordt voor de Baby Set dan kun je deze weghalen en de stoel zo gebruiken. Doordat je de zitplank en de voetenplank kunt verstellen groeit de stoel met je kind mee en kunnen ook volwassenen prima op de Stokke Tripp Trapp zitten. De stoel is zo ontworpen dat hij prima aan de tafel past. Zo kan je kindje in principe lekker mee-eten aan tafel, wat het avondeten meteen heel gezellig maakt. Mocht je je kindje liever apart willen laten eten (ergens anders in de woonkamer), dan kun je ervoor kiezen om een Stokke tafelblad aan te schaffen.

Nieuwe kleuren en accessoires

De Stokke Tripp Trapp was altijd al verkrijgbaar in vele kleuren, maar hier zijn weer drie nieuwe kleuren aan toegevoegd:

 • Wheat Yellow: een warme gele kleur, geschikt voor jongens en meisjes.
 • Hazy Grey: een prachtige grijze kleur die door de verf heen de structuur van het beukenhout laten zien.
 • Soft Pink: een roze pastelkleur.

Om deze prachtige stoelen nog comfortabeler te maken en te laten matchen bij je interieur kun je ook nog kiezen uit de Stokke kussensets. Deze kussens zijn gewatteerd waardoor je kindje comfortabel kan zitten. Je kunt ze gebruiken in combinatie met de Baby Set, maar ook zonder. De kussensets zijn verkrijgbaar met zacht katoen of met een praktisch waterafstotend materiaal.

Stokke Tripp Trapp

Hoe ervaren wij de Stokke Tripp Trapp met Newborn Set?

Wij hebben al hele goede ervaringen met de Stokke Tripp Trapp voor onze dochter. Zij klimt inmiddels zelf op haar stoel en zit comfortabel met ons aan tafel. Het is echt heerlijk dat onze zoon nu ook al met ons aan tafel kan zitten. Eten met een huilend kindje in de box of in een wipstoeltje op de grond is alles behalve handig. Als je hem dan op je schoot moet nemen kun je zelf niet meer eten en is de gezelligheid aan tafel er snel vanaf. Als we onze zoon tijdens het eten in de Stokke Tripp Trapp met Newborn Set kunnen zetten, dan kan hij alles overzien, zit hij er lekker bij en wij kunnen ondertussen eten en hem gemakkelijk in de gaten houden.

Sinds deze week ben ik ook weer aan het werk als gastouder. Dit betekent dat we vaker met z’n allen aan tafel zullen zitten. In de ochtend met de fruithapjes, tussen de middag met de lunch en halverwege de middag voor een tussendoortje. Ik kan helaas niet voor ieder opvangkindje een Stokke Tripp Trapp stoel aanschaffen, maar deze fijne kinderstoelen zorgen er wel voor dat we gezellig met z’n allen aan tafel kunnen. Wij zouden ze niet meer kunnen missen!

De Stokke Tripp Trapp is onder andere verkrijgbaar in de grotere babywinkels zoals Prenatal, Baby-Dump en Babypark, maar ook via de website van Stokke zelf.

 • Tripp Trapp: €189,-
 • Newborn Set: €89,-
 • Baby Set: €50,-
 • Kussenset: €29,-

Stokke Tripp Trapp collage, Ouderwijsheid

Hebben jullie ervaring met de Stokke Tripp Trapp? Wat vinden jullie van deze stoel?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Stokke

3 Reacties op Met z’n allen aan tafel met de Stokke Tripp Trapp

 1. Wat een mooie stoel!
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

 2. Absoluut op mijn verlanglijstje!!! Maar met het hebben van een kinderstoel is het eigenlijk niet nodig (en de prijs is niet niks, helaas)… Dus waarschijnlijk blijft hij op mijn verlanglijstje staan :p
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

 3. Ik heb nooit zo’n kinderstoel gehad, maar het is wel echt een klassieker volgens mij.
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge