Zwangerschapsupdate + Carriwell Overbelly buikband

Ik ben inmiddels ruim 35 weken zwanger, dus ik kan de dagen nu echt gaan afstrepen. Mijn buik wordt steeds groter en onze dochter begint ook door te krijgen dat het nu niet zo lang meer gaat duren. Tijd om jullie even bij te kletsen. Op zich verloopt mijn zwangerschap heel voorspoedig. Ik heb geen rare klachten, behalve de standaard zwangerschapskwaaltjes en ik voel me goed. Kwaaltjes waar ik last van heb zijn maagzuur, kramp in mijn voeten/kuiten, vermoeidheid en bij teveel tillen of teveel lopen krijg ik last van mijn rug. Maar dit zijn allemaal dingen waar mee te leven valt en het hoort er nu eenmaal bij.

Laagliggende placenta

De controles bij de verloskundige waren tot dusver prima, alleen moest ik rond 32 weken wel een extra echo laten maken, omdat ze hadden gezien dat mijn placenta met de 20 weken echo erg dicht bij de uitgang lag. Meestal trekt deze in de loop van de tijd nog voldoende naar boven, waardoor een normale bevalling geen probleem hoeft te zijn. Alleen bleek helaas tijdens de echo dat de placenta nog steeds erg dicht bij de uitgang lag. Hierdoor werd ik doorverwezen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis. Zij constateerde natuurlijk hetzelfde, maar aangezien de placenta er niet voor lag had ze wel de stille hoop dat het 2 weken later misschien voldoende omhoog getrokken zou zijn om toch bij de verloskundigenpraktijk te kunnen blijven. Afgelopen week zijn we dus weer naar de gynaecoloog geweest en daar kregen we te horen dat de placenta helaas niet voldoende omhoog was getrokken. Een bevalling onder begeleiding van een verloskundige brengt dan teveel risico met zich mee en helaas moest ik daarom worden overgedragen aan de gynaecoloog in het ziekenhuis.

Bevallen in het ziekenhuis

Ik mag dus niet meer thuis bevallen en moet bij het beginnen van de bevalling meteen het ziekenhuis bellen. Ook kan het zijn dat ik de komende weken bloedverlies ga krijgen. Dit komt dan doordat de baarmoedermond gaat verweken en mijn lichaam zich klaar gaat maken voor de bevalling. Bij ieder bloedverlies moet ik meteen ter controle naar het ziekenhuis. Voor mij is het wel even wennen, omdat ik stiekem had gehoopt dat ons tweede kindje lekker thuis ter wereld kon komen. Maar goed, ik word nu wel goed in de gaten gehouden en mocht ik toch veel bloed gaan verliezen dan weten ze hier in het ziekenhuis wel raad mee.

Hulpmiddel

Aangezien mijn buik steeds ronder wordt en het gewicht aan de voorkant ook best zwaar is om te tillen, is werken inmiddels redelijk zwaar geworden. Als gastouder moeten er regelmatig kinderen worden verschoond, naar bed worden gebracht, in en uit de kinderstoel gehaald worden, etc. en hierdoor belast je je rug. Normaal gesproken kan ik me hier goed mee redden, maar nu merk ik dat mijn buik steeds meer in de weg gaat zitten en ook het gewicht steeds zwaarder wordt.

Carriwell Overbelly buikband

Carriwell Overbelly buikband

Toevallig kreeg ik een paar weken geleden een persbericht binnen over het Deense merk Carriwell. Zij ontwerpen sinds 1996 comfortabele en ondersteunende lingerie voor tijdens en na de zwangerschap. Afgelopen maand hebben ze de Overbelly buikband geïntroduceerd. Deze biedt een steuntje in de rug en buik en zorgt voor extra comfort tijdens de zwangerschap.

De Carriwell Overbelly buikband is een ideale oplossing om deze pijn te verlichten. De band bedekt de hele buik, is gemakkelijk te verstellen en geeft stevige ondersteuning in de rug. Door de eenvoudige klittenbandsluiting bepaal je zelf in welke mate de band ondersteuning biedt. Wil je wat meer steun? Dan zet je de band wat strakker.

De Carriwell Overbelly buikband (€29,95) is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart in de maten S/M en L/M. De buikband bedekt de hele buik en sluit achterop de rug door middel van klittenband. Het is de bedoeling dat de brede band aan de onderkant de buik goed ondersteund en een beetje uit de bekken wordt gelift. Doordat je de band ook stevig aan kunt trekken in je rug zorgt deze combinatie ervoor dat je rugspieren worden ontlast en de pijn zo wordt verlicht.

Mijn ervaring met de buikband

Ik draag de buikband in de maat S/M en vind de kleur zwart het mooiste, omdat dit bij mij niet doorschijnt onder mijn kleding. Ik kan de band zelf gemakkelijk omdoen en zo strak aantrekken als ik zelf prettig vind. Zeker tijdens de dagen dat de opvangkindjes hier waren heb ik de band veel gedragen en dit heb ik zeker als fijn ervaren. Het is niet zo dat je niets meer voelt met de buikband om, maar het verlicht de pijn in mijn rug wel. Ook had ik het idee dat mijn buikspieren wat meer rust kregen, omdat ze het gewicht van mijn buik minder hoefde te willen. Ik raad alleen aan om de buikband niet de dragen als je bijvoorbeeld ‘s avonds op de bank ligt, want dan kan je lijf ook even op een natuurlijke manier tot rust komen. De Carriwell Overbellybuikband is onder andere verkrijgbaar bij Prettymum.

Carriwell Overbelly buikband_Nanka

Ik vertel jullie binnenkort nog even wat ik allemaal ga doen of heb gedaan tijdens mijn laatste weekjes zwangerschapsverlof!

Heb je ervaring met de Carriwell Overbelly buikband? Zo niet, zou je zoiets aan willen schaffen?

Dit artikel bevat een product dat mij is toegezonden door een merk/bedrijf.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge