Zwangerschapsupdate (persoonlijk)

Wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Ik ben inmiddels al meer dan 21 weken zwanger, dus we zitten al over de helft. Tijd om jullie even bij te praten in een zwangerschapsupdate. Vorige week hebben we de 20 weken echo gehad en dat was best spannend. We hebben er bewust voor gekozen om rond 12 weken geen nekplooimeting en bloedonderzoek te laten doen. De tussentijdse controles waren steeds goed, maar zo’n medische echo is toch anders. Na het onderzoek dat ongeveer 3 kwartier duurde en de echoscopische alles goed bekeek, kregen wij de gelukkige uitslag dat alles er goed uitzag! Voor zover ze dat natuurlijk kon zien. Ik moet wel met 32 weken nog even terug komen, omdat mijn placenta vrij laag ligt. De baarmoedermond rekt nog een stuk op en dan zal de placenta waarschijnlijk niet meer voor de uitgang liggen, maar dat willen ze met 32 weken nog een keer bekijken. Iets waar ik mij nu nog geen zorgen over hoef te maken, omdat er nog veel veranderd de komende weken.

Zwangerschapsupdate,

20 weken echo

Hoe gaat het met mij?

Met de zwangerschap gaat het best goed. Ik heb minder rugklachten als bij mijn eerste zwangerschap, maar dit komt waarschijnlijk, omdat ik nu ook sport in de sportschool. Dit doe ik niet op volle kracht, maar gewoon om lekker in beweging te blijven. Ik merk nu wel dat ik niet te zwaar meer moet tillen of hele afstanden moet gaan lopen, maar als ik rustig aan doe gaat het best goed. Tot ongeveer 17 weken had ik last van vermoeidheid, maar ik merk nu dat dit aan het veranderen is. Na drukke dagen ben ik aan het einde van de dag wel moe, maar op andere dagen is het goed vol te houden.

Waar ik wel last van heb is benauwdheid. Ik heb namelijk een milde vorm van astma en hier valt op zich goed mee te leven. Op dagen dat ik benauwd ben kan ik een pufje nemen en zo heb ik er niet veel hinder van. Maar sinds 2 weken merk ik dat de benauwdheid erger wordt. Ik ben er afgelopen week zelfs flink ziek van geweest. Ik heb van de huisarts de nodige medicijnen gekregen, maar ik heb het inmiddels weten te beperken tot het hoogst nodige vanwege de zwangerschap. De huisarts heeft mij ook aangeraden om naar een logopedist te gaan. Hij/zij kan mij eventueel helpen met ademtherapie. Mijn buik zal de komende weken alleen maar groeien en de baby zal ook steeds meer op mijn longen gaat drukken. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat verlopen.

Fitte mama

Deze maand zal voor mij de laatste maand op de sportschool worden. Daarna zet ik de sportschool tijdelijk even stop en verruil ik deze voor de cursus Zwangerfit. Zo krijg ik wat betere begeleiding tijdens mijn zwangerschap en hoop ik dat de bekkenklachten die ik bij de vorige zwangerschap had beperkt blijven. Ik ben het sporten wel leuk gaan vinden. Alleen vind ik het soms wel moeilijk om tussen de drukke dagen de tijd te vinden om aan het sporten te besteden. Ik heb thuis gelukkig wel een fitnessbal, een yogamatje en gewichten. Zo kan ik door af en toe te wandelen en zelf oefeningen te doen ook redelijk soepel en fit te blijven.

Bij de verloskundige bleek alles ook goed te zijn. We hebben toen voor het eerst naar het hartje kunnen luisteren. Mijn bloeddruk was prima, alleen qua gewicht was ik in 20 weken niet aangekomen. Toch was de baby wel goed gegroeid en dat is de laatste week ook wel duidelijk te zien. Eindelijk kun je beetje zien dat ik zwanger ben.

Zwangerschapsupdate

Aankopen

Qua aankopen hebben we ons nog heel goed in kunnen houden. We hebben zelf twee pakjes gekocht en onze dochter heeft een knuffel voor de kleine uk uit mogen zoeken. Van mijn moeder en wat vrienden hebben we wat kleine cadeautjes gekregen. Verder hebben we de Zwangerbox, de Blije Doos en de babytas van het Kruidvat al op mogen halen en hiermee zijn we weer lekker verwend. Ook van Weleda hebben we wat lekkere producten mogen ontvangen voor de baby en mij.

We hoeven zelf nog maar weinig grote dingen aan te schaffen, omdat we alle babyspullen van onze dochter bewaard hebben. Ik heb dus nog alle tijd om te kunnen genieten van deze waarschijnlijk laatste zwangerschap!

Zwangerschapsupdate

Hebben jullie nog leuke zwangerschapstips voor mij of zijn er dingen die jullie graag willen weten van ons?

1 Reactie op Zwangerschapsupdate (persoonlijk)

  1. Fijn dat alles voorspoedig verloopt en dat je je goed voelt! Dat is toch wel heel fijn.
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge